Problema pe care o ridicați este puerilă, după părerea mea. Soluția pe care federația o propune pentru redresarea pescuitului sportiv din România este radical diferită de tot ce s-a întâmplat până acum. În primul rând, dintr-un milion de practicanți ai pescuitului sportiv, așa cum arată studiile serioase de piață, este inadmisibil să ai numai câteva sute de pescari sportivi de competiție. Așa că strategia federației este să lărgească baza de selecție, astfel încât câți mai mulți practicanți să aibă acces la pescuitul sportiv de competiție. Acest lucru nu este posibil decât schimbând actuala formă de organizare prin eliminarea taxelor pentru participare din partea sportivilor.barbumarius scrie:Daca pescarii astia nu s-ar intrece pe la "Braile" cum le spui dumneata de unde ai afla de ei ca sa ii poti selectiona in marea colectivizare?
In al doilea rând, trebuie să existe cluburi solide din punct de vedere financiar pentru a susține performanța sportivă. Aici este mult de discutat, iar federația are ca un obiectiv prioritar să susțină cluburile în acest sens.
În al treilea rând, forma de organizare la nivel național este greșită, neexistând formele locale de organizare, respectiv asociațiile județene care să se ocupe de organizarea competițiilor oficiale la nivel județean, regional și, în final, național.
Ce nu înțelegeți dumneavoastră ( și pe undeva vă înțeleg) este faptul că nu realizați că faceți parte totuși dintr-o structură sportivă recunoscută de MTS (cred că faceți parte din CS Ovidius). Această calitate vă conferă și drepturi, dar și obligații. Dacă domnul Vesa ar fi corect, v-ar confirma că am avut multe și lungi discuții telefonice, cu privire la viziunea prin care federația vrea pună în aplicare redresarea pescuitului sportiv din România. El, personal, a recunoscut că posibilitățile clubului Ovidius nu pot să se ridice la standardele pe care federația le are pentru cluburile afiliate. Este bineînțeles mult mai simplu să pui în căciulă bani din buzunar decât să te gândești cum să faci ca acești bani să fie produși de către club. Și aici se vine la calitățile manageriale pe care trebuie să le aibă un președinte de club. Trebuie să se înțeleagă faptul că administrarea unei structuri sportive nu se face la fără frecvență. Legea este obligatorie pentru toți. Până când cluburile nu vor avea personal angajat care să se ocupe de activitățile acestora, nu au nici o șansă să existe și vor dispărea mai devreme sau mai târziu. Pescuitul sportiv nu are alte reguli de funcționare decât cele comune tuturor sporturilor recunoscute de statul român. Discuția nu se termină aici, iar acțiunea pe care federația a început-o va dura ani buni de aici înainte. Important este că există voința ca acest obiectiv să fie atins și se va face, indiferent dacă cineva nu este de acord cu acest lucru.