Racheta de nadire

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

DD
Puncte: 0

Racheta de nadire

Mesaj de DD »

Sambata am intampinat o problema. Poate reusesc aici sa-i aflu rezolvarea.
Am incarcat racheta cu spartrui de boilies, boilies si porumb. Am aruncat dar racheta a "refuzat" sa se goleasca intr-un timp rezonabil (3-4 minute). Am repetat dupa aceea cu fiecare componenta luata separat dar rezultatul a fost aproape acelas. Desi am testat si pe mal si rasturnata se golea usor in apa "avea personalitate". In consecinta am renuntat la porumb si sparturi si am dat numai cu cobra. Rezultatul este ca seara nu mai reuseam sa tin o sticla de bere in mana dreapta. :D
Presupun ca la aruncare componentele se presau foarte puternic si se blocau in racheta, dar as vrea sa aflu si parerea voastra.

P.S. Racheta este cumparata de la Energofish. Oricum saptamana asta m-am hotarat sa mai cumpar una (voi trece pe la Senzor)
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@DD-timpul rezonabil este de 10 secunde si nicidecum de 3-4 minute ! Pai la 5-6 kg de nada care se arunca intr-o zi de concurs ( citeste-l pe Gogu cit a bagat la Hobaia anul trecut ! ) iti ia 2 zile sa arunci nada pentru 1 zi ! Incearca racheta de la Korda si vei avea o mare revelatie .
Ultima oară modificat Lun Apr 11, 2005 18:11 de către EX-UL, modificat 1 dată în total.

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Fara sa vreau sa fiu rautacios sau sa fac reclama negativa(si asa am fost acuzat de unii de "fite"),cred ca problema este in PS! :) Probabil ca pretul a fost mult mai mic decit o racheta de la Fox sau Korda ,de exemplu.Asa ca...
Oricum,ca o solutie constructiva,inspirata din experienta din fata calculatorului(glumesc si eu,sunt rautacios!)iti propun sa lipesti pe fundul rachetei o rondea de polistiren de 8-10 mm grosime.Iti va reduce volumul rachetei,dar nu cred ca ar fi vreo problema,si ii va mari flotabilitataea,astfel ca racheta se va bascula mai usor.Mai zvicnesti de 2-3 ori din lanseta,si gata problema!

Roger

Mesaj de Roger »

Eu am o racheta de la Aqua - indiana.
E mare si are urechi care inchid camera.Gauri multe si largi pe tub.
Am aflat la Gostilele ca nu e una din cele mai bune.Dar eu chiar nu am avut probleme cu ea !O incarc cam 3/4 din volum si n-am avut probleme sa nu se descarce.Singurul minus ar fi ca nu reusesti lanseuri foarte lungi(cred ca undeva pe la50m) dar si aici e un cumul de factori(nu am o lanseta de spod adevarata , o mulineta long-cast , fir, etc,etc)
Nu am pus boiliesuri in ea..Doar amestec de cereale.Timp de descarcare 10-15 secunde maxim.
Alexandru Marcu

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Eu mi-am facut 2 rachete din tuburi de la "calciu sandoz",sunt pastilele acelea efervescente in tuburi de plastic cam de 18 cm lungime si 4 cm diametru,le-am bagat pluta inauntru si va spun fara rusine ca functioneaza perfect,incape intr-o racheta cam 15 bile de 20 mm si particule destule si cred ca arunc aproape de 70 m cu ele,cred ca este suficient.
Va mai spun un secret,cand fac bile mari ptr. nadit ,din diferite mixuri care se desfac rapid, introduc in bila si 1 sau 2 pastile efervescente cu fructe sau cu alte arome care se gasesc din belsug la BILLA sau la farmacii,faceti o proba la apa mica sa vedeti ce interesant este :wink:
Fir intins :D

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Am uitat ceva,faceti proba la ape curgatoare cu efervescentele bagate in bulgari de pamant amestecat cu nada sa vedeti ce efect are :D :D

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Racheta ta nu basculeaza(ar trebui instantaneu) pt ca nu are nimic flotant in varf. :D Am vazut si eu intr-un magazin o asemenea racheta aberanta, care in loc de ceva flotant in cap, cum au rachetele "normale" au o bucatica mica de plastic, care in nici un caz nu este suficient de flotant ! Baga-i un dop de la o sticla de vin: si lipeste-l cu silicon. Sau mai bine.....alta noua (alea cu capul rosu si corpul negru sunt ok si se gasesc la orice magazin)
Modelul tau este alungit, cu diam. putin mai mare decat cele de boilies si in totalitate rosie. Corect ?

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Cand o sa va astamparati cu inventiile si cu imitatiile, atunci o sa intelegeti mult mai mult despre carpfishing ! Meteahna veche romaneasca !

DD

Mesaj de DD »

Banuiam care sunt problemele, (asa a aparut si PS), dar am vrut sa am si parerile voastre (ca de obicei obiective si pline de informatie :D ). Racheta goala basculeaza fara nici o broblema, dar incarcata partea flotanta nu mai este suficienta. Va multumesc pentru sfaturi.

@ Ilarion
Imi permit sa te contrazic. Este drept ca in cazul acesta am gresit (si recunosc acest lucru fara probleme), am cumparat in graba si pentru ca imi era in drum.
Dar, referitor la inventii eu abordez alt discurs. Daca cineva nu ar fi inventat toata "alchimia" pe care o folosim astazi am fi pescuit si acum cu miez de paine. Este in natura umana sa incerce ceva nou, sa imbunatateasca, sa inventeze. Fiecare incearca sa descopere ceva nou.
:D Ce s-ar fi intaplat daca omenirea nu ar fi avut imaginatie si nu ar fi dorit sa descopere lucruri noi? De exemplu ar fi ramas numai la "pozitia misionarului". nu ar fi fost nevoie de tantra yoga. :D
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@ilarion moldoveanu
Imi cer scuze pentru ca am incercat sa dau o solutie unui coleg de forum,care se impotmolise la un moment dat.Probabil ca pentru dvs. chestiile astea sunt fumate,si interveniti pe acest forum doar pentru putina galagie...A,sa nu uit,recitind postarile dvs,si pentru niste pupaturi in c.r...Cit despre carpfishing,astept cu nerabdare sa vad in librarii sau in revistele de specialitate tratatele pe care le-ati scris in legatura cu pescuitul asta!Poate ne mai luminati si pe noi,muritorii de rind...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”