BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
claudiubv

Re: BALTA SANPAUL C&R - jud. Harghita

Mesaj de claudiubv »

adorjanii scrie:Incerc sa lamuresc cateva aspecte legate de aceasta balta:
- Faptul ca in acelasi zi unii prind 10 pesti, iar altii o singura bucata nu este neaparat vina baltii.
- Pachetele (de fapt un singur pachet de 4 zile) se vor baga din sezonul viitor. Ar fi fost unfair fata de cei care ne-au vizitat la inceputul sezonului sa schimbam tarifele la mijlocul sezonului.
- Balta a fost facuta pentru partide de placere nu neaparat pentru concursuri "viteza". Se vor face anual 3-4 concursuri, dar nu va fi un carpodrom cu tone de crapi la 3 kile. Si credeti-ma am avea de unde sa umplem balta cu astfel de pesti...;)
- Exemplarele mari (ce inseamna mare?) au fost bagate....de murit nu au murit, cel putin nu le-am gasit noi.
- Mai avem o balta, unde avem pescari multi, stiu cum e...:(
- Recomandarile sunt necesare deoarece in tara asta suntem asa cum suntem...poate daca recomand pe cineva incep sa selectez sa nu ma ard din vina lui. Asa simplu...
- Prefer sa fie o singura persoana pe stand tot din simplul motiv ca suntem asa cum suntem...de altfel cele mai interesante partide le-am facut singur...ma ajuta vecinul sau daca nu, ma descurcam singur...o adevarata provocare...o experienta interesanta
- Digul intr-adevar este tare (doar e dig...;) poate un ciocan ajuta...se vinde la pachet cu set de cuie pentru corturi de crap...oare de ce?), mie nu mi se pare prea ingust, aveti la dispozitie toata latimea, in cazul in care vine un pescar si nu poate trece cu masina pana la standul lui de cei instalati deja este ajutat de paznici la bagaje.

Si inca ceva:

Pescuitul nu e = kg+H2O (exprimat in EUR)...;)

Deocamdata asta ie raspunsu administratiei.
Lukacs Claudiu

*** CAMPION NATIONAL 2012***
*** CAMPION MONDIAL 2012***
*** VICE CAMPION MONDIAL LA INDIVIDUAL 2012 ***
...ACS Carpteam Brașov...

random
Puncte: 0

Mesaj de random »

cineva mai sus a spus "pai ce, la film intrati 2 persoane pe un bilet?"

eu as raspunde "pai daca stam pe acelasi scaun ce conteaza"

dar daca asta "ie" raspunsul administratiei asta "este"

pretul si conditiile sunt rezultatul cererii si ofertei - atata timp cat nu apar alte balti concurente in zona probabil ca nu se va schimba mare lucru

eu in continuare o sa parcurg 2x170km si o sa platesc 150 RON/24ore sau 200 RON/24ore (daca merg cu insotitor) doar pentru sansa de a prinde un over 10

adorjanii

Mesaj de adorjanii »

- Faptul ca in acelasi zi unii prind 10 pesti, iar altii o singura bucata nu este neaparat vina baltii.
- Pachetele (de fapt un singur pachet de 4 zile) se vor baga din sezonul viitor. Ar fi fost unfair fata de cei care ne-au vizitat la inceputul sezonului sa schimbam tarifele la mijlocul sezonului.
- Balta a fost facuta pentru partide de placere nu neaparat pentru concursuri "viteza". Se vor face anual 3-4 concursuri, dar nu va fi un carpodrom cu tone de crapi la 3 kile. Si credeti-ma am avea de unde sa umplem balta cu astfel de pesti...;)
- Exemplarele mari (ce inseamna mare?) au fost bagate....de murit nu au murit, cel putin nu le-am gasit noi.
- Recomandarile sunt necesare deoarece in tara asta suntem asa cum suntem...poate daca recomand pe cineva incep sa selectez sa nu ma ard din vina lui. Asa simplu...
Acesta a fost primul sezon, recomandarile le-a facut Claudiu de la BV. Sezonul viitor vor fi mai multi din tara care vor putea face recomandari si peste 2 ani si mai multi...Asa vom ajunge sa aibe fiecare sanse sa cunoasca pe cineva care sa-i faca recomandare si sa beneficieze de avantajele abonamentului.
- Prefer sa fie o singura persoana pe stand tot din simplul motiv ca suntem asa cum suntem...de altfel cele mai interesante partide le-am facut singur...ma ajuta vecinul sau daca nu, ma descurcam singur...o adevarata provocare...o experienta interesanta
- Digul intr-adevar este tare (doar e dig...;) poate un ciocan ajuta...se vinde la pachet cu set de cuie pentru corturi de crap...oare de ce?), mie nu mi se pare prea ingust, aveti la dispozitie toata latimea, in cazul in care vine un pescar si nu poate trece cu masina pana la standul lui de cei instalati deja este ajutat de paznici la bagaje.

Si inca ceva:

faurmircea

Mesaj de faurmircea »

random scrie:
eu in continuare o sa parcurg 2x170km si o sa platesc 150 RON/24ore sau 200 RON/24ore (daca merg cu insotitor) doar pentru sansa de a prinde un over 10

:))) nu trebe sa mergi asa departe pt over 10 sunt si la tocile si la miercurea cativa numa trebe sa stii sa ii prinzi ...

random

Mesaj de random »

:))) nu trebe sa mergi asa departe pt over 10 sunt si la tocile si la miercurea cativa numa trebe sa stii sa ii prinzi ...[/quote]

la miercurea nu am fost - am inteles ca balta este mica
la tocile sunt cativa (ai spus foarte bine "cativa") scoicari over 10 pe care eu nu am avut priceperea/norocul sa ii prind decat cand erau mai mici

oricum nu poti compara media de la tocile cu media de la sanpaul

daddy caddy

Mesaj de daddy caddy »

Acesta a fost primul sezon, recomandarile le-a facut Claudiu de la BV. Sezonul viitor vor fi mai multi din tara care vor putea face recomandari si peste 2 ani si mai multi...Asa vom ajunge sa aibe fiecare sanse sa cunoasca pe cineva care sa-i faca recomandare si sa beneficieze de avantajele abonamentului.

Si inca ceva:

:?: :?: :?: :?: DA,E O TREABA........PFFFF........... SI MAI SI NINGE LA BRASOV!!!
STIL OSTIL

alin pitters

Mesaj de alin pitters »

Eu mi-as dori sa se pastreze specificul baltii, doar crapi, fara ciortani, sa prind 2 sau trei bucati in 24 de ore dar sa fie frumosi, poate intr-o zi sa nu am nici o prezentare, de ce nu?, aici vad si oportunitatea baltii ca si afacere. Balti de ciortan viteza sunt destule, balti in care sa nu te deranjeze ciortanul nu sunt multe. Peste vreo 2 sau 3 ani cand crapii majoritari care au acum 10-13 kg vor ajunge la 15-17 kg balta asta va fi o minunatie. De crescut cresc, se vede ca le merge bine, sunt dolofani fata de inceputul verii.

Ca si sugestii as adauga necesitatea pontoanelor, in special pe partea dinspre deal si o reorganizare a standurilor, respectiv injumatatirea locurilor de pe partea cu digul, aceasta cred ca ar fi capacitatea reala a baltii.
Si sa nu uit: interzicerea totala a barcutelor de nadit! motivele nu cred ca e nevoie sa le specific.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Buna baieti, scriu in calitate de pescar amator care a avut anul acesta, in sfarsit, bucuria de a avea in zona o balta de crap de nivelul celei de la Sanpaul. Apropo, am fost si eu in weekendul trecut pe balta si-mi pare rau pentru baietii de la Brasov ca au ramas cu un singur peste dar pe dig, eu si baietii din Sibiu, pe care-i salut cu aceasta ocazie, ne-am descurcat ceva mai bine, respectiv media mea la 8,45 kg iar a colegilor ceva mai mare, cred in jur de 10, zic media ;)
In ceea ce priveste parerile unora sau altora despre aceasta balta, mi se pare absolut normal sa avem diferente de opinie, avem alte gusturi, fiecare cauta "altceva" care sa-l satisfaca. In genere, pescuitul la crap inseamna pe alte meleaguri trairea pasiunii pentru pescuit in mijlocul unui cadru natural frumos, in liniste, curatenie si avand bucuria drilurilor cu pesti deosebiti (ex. oricare film Korda). Este ceea ce caut si eu. Romania in schimb, a inventat notiuni ca "pescuit viteza", "carpodrom" iar faptul ca un 10+ nu mai reprezinta nimic interesant, e chiar ciortan, poate este si din cauza batei de pescuit din dotare care, cu caracteristica esentiala "da' cat arunci cu ea?" face uitata notiunea necontaminata de drill, practic scopul unei partide de pescuit sportiv.
Ce alegeti, de fapt care varianta va atrage mai mult? Eu unul stiu si cred ca Sanpaul asta vrea sa ofere, pescuit la crap in cel mai original sens al cuvantului.

Ps. De ce nu observa nimeni dintre cei care au luat cuvantul inaintea mea lipsa scrumierelor de ex.?? E retorica intrebarea, evident.

Fir intins!

77neo

Mesaj de 77neo »

[quote="alin pitters"]Eu mi-as dori sa se pastreze specificul baltii, doar crapi, fara ciortani, sa prind 2 sau trei bucati in 24 de ore dar sa fie frumosi, poate intr-o zi sa nu am nici o prezentare,

de acord 100%.
eu cand am scris ca balta nu are pestele cu care se lauda, nu am zis ca ar fi bine sa se bage cateva tone de ciortan.
ma refeream strict la densitatea de peste pe hectarul de luciu. nu e nici pe departe asa cum s-a laudat. pana la 700Kg/Ha mai e mult. deocamdata nu au nici jumatate.
a doua problema e pretul. inteleg ca se vrea selectarea clientilor pentru a evita furtul, ranirea ............
dar in timpul unui concurs nu poti sti cine participa si de ce e in stare. majoritea au zis ca balta nu raspunde bine in concurs(vorba unui prieten "nu are semnal"), eu zic ca a respuns la fel si in concurs si la liber. faceti un calcul simplu, sau comparati rezultatele de la liber cu cele de la concursuri. indifferent cati pescari au fost pe balta tot atata peste s-a prins.
despre pret. raman la parerea ca e foarte mare.
150 de lei e un pret f mare. adaugi drumul+nada+necesarul personal(tigari, apa, mancare,bere.......) si ajungi usor la 100 euro pentru o partida de 24 de ore. deci................................

Exo_luci

Mesaj de Exo_luci »

Salutare

Scriu si eu aici cateva randuri chiar daca nu am fost pe balta la placere si doar la un singur concurs...

Sunt de acord si eu cu balti mai linistite unde sa nu stai inghesuit pescar langa pescar si sa ai liniste , nu mai zic sa mai traga si cate un "ciortan" peste 10 kile din cand in cand...dar balta de la Sanpaul are o taxa prea mare pentru ce ofera...
Din ce am inteles sunt cateva locuri mai bune pe balta care prind , dar nici aici nu am vazut crapii aia peste 14 kile..or fii ei mai mofturosi dar nici chiar asa..700 kile pe hectar? asta poate daca se mai baga inca pe cat peste este...

Sunt sigur ca si administratia si-ar dorii mai multi pescari mai ales in cursu saptamanii cand balta e aproape goala , dar la pretul asta si la cum merge tara si in zona in care e situata balta ma indoiesc...

Suntem foarte multi care mergem la pescuit la placere cate 2 la 4 bete , ca din acest motiv se numeste placere sa ma relaxez cu un prieten la o bere..si nu se ocupa nimic in plus vorba cuiva de mai sus , e ca si cand am sta la cinema pe acelasi scaun.. Dar pentru 48 de ore 400 ron taxa+ minim 400 ron (bile , o nada , un carlig ...)+200 ron mancare bautura+drum+ tigari deja sare calul....

Mai aruncati un ochi si voi prin Ungaria , la ei cum se poate...Nakykallo e un exemplu pentru toti proprietarii de lacuri din Ro ...conditii excelente(casute , frigider , microunde ,terasa acoperita, barca , ponton , etc+ multi crapi over 10 si destui over 20) toate astea la un pret de 300E ,4 nopti,6 bete, care se poate impartii la 4 pescari.....dar cred ca la noi mai e mult pana acolo..

p.s. E o parere personala si sper ca la anul sa gasim un pret mai mic , sau mult mai multi over 10 la acelasi pret+conditii

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”