MTX 14 vs MTX 16

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
iulixa
Puncte: 0

Re: MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de iulixa »

Dati-mi un pret pentru tronsonul 2 de la mtx 16, mufabil pe tronson 1 de la mtx 14.
Multumesc.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

iulixa scrie:Dati-mi un pret pentru tronsonul 2 de la mtx 16, mufabil pe tronson 1 de la mtx 14.
Multumesc.
In primavara . Momentan nu sunt pe stoc . In general costa cat jumatate din pretul lansetei. Adica aprox. 170 lei.

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

MTX mi se pare o lanseta foarte reusita. Am avut ocazia sa arunc cu ele pe MV si am ramas incantat de ce putere au.
Eu am Century NCS, dar sincer mi-au placut foarte mult si MTX -urile iar pretul lor este mai mult decat OK.
Nume utilizator schimbat din Friday

SandMan

Mesaj de SandMan »

Salutare. In primul rand tin sa il felicit pe dl. Dan Mitranescu pentru ca "face" ceea ce altii critica intr-un mod pur romanesc. Sunt incepator in pescuitul folosind lanseta, dar am experienta la stationar si pe ape curgatoare gen Siret si Dunare. Sunt sigur ca toti pescarii vor sa aibe lansete de top produse de firme consacrate. Dar nu stiu cati dintre noi ne permitem sa dam pe o baterie de 4, sume de genul zecilor de milioane. Fiecare face ce vrea cu banii lui, insa la noi este megalomania in floare...Sunt absolut sigur ca peste o treime din cei care s-au apucat de pescuit au Century, Harrison...Dl Mitranescu a gasit o solutie, care pe cat de chinezeasca este, isi face treaba. Dumnealui are o afacere si pune ce pret considera el. Nu ne obliga nimeni sa cumparam Hakuyo. Nimeni nu face nimic gratis. De ce nu ii criticati pe cei de la Century? Mi-ar placea sa vad articole in care discutati cu cercetatorii firmelor de traditie si le dati sfaturj despre ce varietate alotropica de C(arbon) sa foloseasca. Dl. Mitranescu nu contesta calitatea lansetelor de renume; a venit cu o solutie raport pret/calitate mai bun, si ne-a demonstrat ca si Hakuyo arunca peste 150 de metri lejer. Ar trebui sa ii dati sfaturi pertinente si solutii cum sa upgradeze aceste blankuri, sa scoata maximum posibil in ele. A nu se intelege ca fac reclama la Hakuyo si nici nu il stiu pe Mitranescu. Oamenii cu gandire analitica sunt de apreciat! Nu stiu sa arunc, dar nu as da asa multi bani doar ca sa fiu in rand cu lumea buna. Cine se apuca de concursuri dispune de bani si isi poate cumpara ultimile creatii. Cine nu, isi ia Hakuyo si persevereaza prin maestrie si munca! Eu o sa imi iau Hakuyo si dupa ce consider ca am nevoie de alta lanseta, o sa fac pasul urmator. E usor a scrie versuri/ cand nimic nu ai a spune. Felicitari domnule Mitranescu!

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Sincer, eu sunt foarte incantat de MTX 14(var de 3,60m 3,5lbs), imi vine manusa ! :) Sper ca luna asta sa imi cumpar si eu vre-o 3-4 bucati. :)
Am avut lansete de sute de euro si puteti sa ma credeti pe cuvant daca va spun, ca diferenta nu se merita. Ca sa gasesti o lanseta de la alti producatori cu un blanc la fel de bun si echipat cu inele si mandrina cum are MTX14, trebuie sa scoti din buzunar cel putin 200e. :wink:
Am vazut si MTX11 si MTX16. Cred ca MTX16 era ceva mai groasa in blanc(in diametru) in zona mufrii, si nu prea mi-a placut chestie asta dar in rest la banii aia chiar e ok. MTX 11 pare si ea o varianta interesanta.

La mulinete...exista 3 nume grele:
Shimano
Daiwa
Okuma(dupa vanzari e chiar nr.1 la nivel mondial)
...si cam atat :)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Neamtule, sunt de acord cu topul tau de mulinete dar mai sunt si exceptii care pot intra in top.. TD6000 e una din ele.
Critic echilibrat

Bogdan Buzatu
Pescar de competitie

Mesaj de Bogdan Buzatu »

Am aruncat de cand pescuiesc la crap(de mai bine de 10 ani) cu multe lansete.Unele mi s-au parut mai placute in dril,cu altele am aruncat mai departe,dar MTX 14 cred ca este lanseta CEA MAI BUNA PER ANSAMBLU cu care am pescuit.Incerc mai jos sa imi dau cu parerea despre betele cu care am aruncat/pescuit,cu plusuri si minusuri,si pe cat imi aduc aminte cu preturi ....

-Century NG-super lanseta in dril,dar prea moale pt lanseuri in forta...1400 ron
-Century FMJ-cea mai grea lanseta cu care am aruncat vreodata.foarte buna pentru pescuit in forta(aruncat,dril),dar iti trebuie "muschi" sa o stapanesti...1800 ron
-Shimano BeastMaster 3 lbs(modelul vechi)-foarte placuta in dril dar limitata in aruncare...cam 400 ron(prin 2004-2005 cand le-am avut eu)
-Fox Warrior Elit-cam la fel...500 ron
-Fox Matrix-ca si NG-ul,foarte placuta in dril dar slabute la aruncari...6-700 ron
-Fox Roberto Ripamonti-lansete foarte frumoase...dar cam atat!!!-1000 ron
-Shimano SpeedMaster(modelul vechi)-foarte usoare,foarte tari,foarte bune pt lansari la distanta dar nasoale rau in dril...8-900 RON
-Greys Platinum-cea mai frumoasa lanseta pe care am avut-o...destul de placuta in dril,foarte buna pt peste mare si buna pt distanta,dar cam grea...1200 ron
-Greys Torsion-lanseta cu care am aruncat cel mai departe,foarte usoara,foarte rapida dar neplacuta in dril...1800 ron
-Chub Outkast-mi-a placut mult,usoara,placuta in dril si buna pt distanta...600 ron
......................................
Sezonul asta am pescuit cu MTX 14,3.9m,3.5 lbs,inel de plecare de 40.Am schimbat Greys Platinum cu ele dupa ce am facut impreuna cu prietenii mei cateva iesiri la casting.In afara de faptul ca sunt uratele,nu am ce sa le reprosez...mai usoare,mai placute in dril.dau mai departe cu cativa metri,...mai IEFTINE!!!...350RON.
Parerea generala a fost ca sunt mai bune dar,...sunt CHINA... :D :D :D ,nu ENGLAND!!!
Am renuntat(cu destul de multa strangere de inima) la niste bete mai de "rasa" pt unele PRACTICE.Pescuind destul de mult in concursuri unde "abuzezi" de scule de multe ori,am decis sa-mi iau MTX si nu imi pare rau!
Ca o paranteza,acum vreo 2 ani,la Tancabesti la un concurs admiram la niste vecini niste Shimano Aerotehnium MGS si cand m-am uitat la bete...MTX 14 :shock: :!: :shock: . Cand i-am intrebat pe vecini cum au putut sa faca "blasfemia" de a pune o mulineta de 3000 de roni pe un bat de 300,au inceput sa rada si mi-au raspuns:"Avem si HiS 200 in masina,dar,daca astea isi fac treaba la fel,nu e pacat sa chinuim bete de 2000 de ron aici"?!?!?Am crezut ca sunt nebuni dar am ajuns sa le dau dreptate.MTX 14 e o lanseta care isi face treaba si daca poti sa treci peste sigla,o sa vezi ca bate multe scule de cateva ori mai scumpe.

Cat despre MTX 16,am vazut-o,am tinut-o in mana,mi-au placut inelele dar nu am pescuit cu ea...astept si eu mai multe pareri despre ea...

ps:scuze pt postul lung,mi-am dat si eu cu parerea... :D

cipkill

Mesaj de cipkill »

O intrebare "on topic" :))

Ce lungime are manerul inclusiv mandrina si care este distanta de la capatul manerului pana la primul inel la cele doua lansete? MTX 16 are primul tronson mai gros decat mtx 14?

Multumesc

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

Lao scrie:
Dan Mitranescu scrie: Poate blank-urile vor fi identice . Cine stie . :wink:
blankurile sunt identice de la mtx1 la mtx1000. pretul creste pt cumparatori in functie de brizbrizuri si de cat departe lanseaza vreun aruncator la vreun concurs de casting ca sa-i mai creasca putin pretul.
daca mtx 200 va costa 650 lei, dar ca de obicei va fi mai mare, probabil ca mtx 1000 va fi cea mai scumpa lanseta din lume.
si astfel, dupa cum afirma sus si tare, el vegheza pt noi pescarii de
a avea echipament cat mai ieftin sa nu platim mai mult pt nimic in plus; de genul rodpod care a ajuns la 900 lei, mtxul care a crescut exponential in functie de nivelul de trai si iesirea din criza cu fruntea sus alaturi de suedia, culminand cu pretul de bun simt al lui td 6000 care a ajuns la pret de shimano.
:mrgreen: :mrgreen:
dacă nu e cu supărare : mai gândește-te la afirmația asta, sau verifică-ți sursele de informație
CS Senzor Team

cipkill

MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de cipkill »

cipkill scrie:O intrebare "on topic" :))

Ce lungime are manerul inclusiv mandrina si care este distanta de la capatul manerului pana la primul inel la cele doua lansete? MTX 16 are primul tronson mai gros decat mtx 14?

Multumesc

Nimeni, nimic?

Sent from my iPhone using Tapatalk

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”