Am aruncat de cand pescuiesc la crap(de mai bine de 10 ani) cu multe lansete.Unele mi s-au parut mai placute in dril,cu altele am aruncat mai departe,dar MTX 14 cred ca este lanseta CEA MAI BUNA PER ANSAMBLU cu care am pescuit.Incerc mai jos sa imi dau cu parerea despre betele cu care am aruncat/pescuit,cu plusuri si minusuri,si pe cat imi aduc aminte cu preturi ....
-Century NG-super lanseta in dril,dar prea moale pt lanseuri in forta...1400 ron
-Century FMJ-cea mai grea lanseta cu care am aruncat vreodata.foarte buna pentru pescuit in forta(aruncat,dril),dar iti trebuie "muschi" sa o stapanesti...1800 ron
-Shimano BeastMaster 3 lbs(modelul vechi)-foarte placuta in dril dar limitata in aruncare...cam 400 ron(prin 2004-2005 cand le-am avut eu)
-Fox Warrior Elit-cam la fel...500 ron
-Fox Matrix-ca si NG-ul,foarte placuta in dril dar slabute la aruncari...6-700 ron
-Fox Roberto Ripamonti-lansete foarte frumoase...dar cam atat!!!-1000 ron
-Shimano SpeedMaster(modelul vechi)-foarte usoare,foarte tari,foarte bune pt lansari la distanta dar nasoale rau in dril...8-900 RON
-Greys Platinum-cea mai frumoasa lanseta pe care am avut-o...destul de placuta in dril,foarte buna pt peste mare si buna pt distanta,dar cam grea...1200 ron
-Greys Torsion-lanseta cu care am aruncat cel mai departe,foarte usoara,foarte rapida dar neplacuta in dril...1800 ron
-Chub Outkast-mi-a placut mult,usoara,placuta in dril si buna pt distanta...600 ron
......................................
Sezonul asta am pescuit cu MTX 14,3.9m,3.5 lbs,inel de plecare de 40.Am schimbat Greys Platinum cu ele dupa ce am facut impreuna cu prietenii mei cateva iesiri la casting.In afara de faptul ca sunt uratele,nu am ce sa le reprosez...mai usoare,mai placute in dril.dau mai departe cu cativa metri,...mai IEFTINE!!!...350RON.
Parerea generala a fost ca sunt mai bune dar,...sunt CHINA...

,nu ENGLAND!!!
Am renuntat(cu destul de multa strangere de inima) la niste bete mai de "rasa" pt unele PRACTICE.Pescuind destul de mult in concursuri unde "abuzezi" de scule de multe ori,am decis sa-mi iau MTX si nu imi pare rau!
Ca o paranteza,acum vreo 2 ani,la Tancabesti la un concurs admiram la niste vecini niste Shimano Aerotehnium MGS si cand m-am uitat la bete...MTX 14

. Cand i-am intrebat pe vecini cum au putut sa faca "blasfemia" de a pune o mulineta de 3000 de roni pe un bat de 300,au inceput sa rada si mi-au raspuns:"Avem si HiS 200 in masina,dar,daca astea isi fac treaba la fel,nu e pacat sa chinuim bete de 2000 de ron aici"?!?!?Am crezut ca sunt nebuni dar am ajuns sa le dau dreptate.MTX 14 e o lanseta care isi face treaba si daca poti sa treci peste sigla,o sa vezi ca bate multe scule de cateva ori mai scumpe.
Cat despre MTX 16,am vazut-o,am tinut-o in mana,mi-au placut inelele dar nu am pescuit cu ea...astept si eu mai multe pareri despre ea...
ps:scuze pt postul lung,mi-am dat si eu cu parerea...