Am incercat si eu sa ma pun cat de cat in postura organizatorilor si e clar...situatia e grea si urata. S-a plecat de la o idee frumoasa si s-a ajuns la o bulibaseala. Cine a generat-o si cum s-a ajuns aici nu sunt eu in masura sa imi dau cu parerea dar cred ca motivul principal a fost timpul extrem de scurt in care solutia a fost gandita si apoi pusa in practica asa cum s-a putut in conditiile date.
Sigur cateva solutii de moment sau "de criza" pot exista insa nici una nu poate fi adoptata fara a schimba ceva ce deja a fost hotarat si votat de partile implicate in realizarea acestui turneu.
Eu unul nu sunt in stare sa aleg o varianta dintre cele exprimate, fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje:
1. propunerea Victor Oana - desfasurare concomitent a primei manse pe Darvari si Hobaia - solutie bunicica, dar contravine regulamentului ...nu se poate desfasura mai mult de o masa pe o balta.
2. propunerea de a limita numarul de locuri la 51 ... raman pe dinafara pescari care au ceva de spus dar nu au apucat sa se inscrie
3. propunerea de a limita numarul de echipe per club --- ok dar ce ne facem daca fiecare club inscrie 3 echipe si apoi apar 34 de echipe independente?
4. inchiderea listei la 75 de inscrisi....hmm ??! no comment
5. participarea a mai mult de 51 in prima mansa cu posibilitatea extinderii concursului si pe a 2-a balta de la hobaia....doar primii 51 merg mai departe..... nasol pt. ghinionistii ce vor avea nesansa sa traga un loc prost, ei fiind pescari cu multe podiumuri in competitie existand posibilitatea sa nu fie in primii 51 si pleaca acasa pe motiv de ghinion la tragerea la sorti....se cam duce de rapa ideea de copmetitie cu 5 manse pentru a elimina bulanul
6. Taxa mai mare pentru primele 2 manse ....sa se mearga macar in maximul anuntat pt o mansa si anume 1000ron parca.....sau propunerea lui Dan Mitranescu de achitare in avans pentru mansele urmatoare.... e una din ideile bune.
Teoretic ar trebui sa se retraga cativa...practic..poate oferi surprize si sa ajungem de unde am plecat dar cu mai multi bani.
mie imi plac variantele 1 sau 6 ... o derogare de la regulament se poate face in orice in situatii de criza .. nu e capat de tara ca se face un amendament la regulament pentru desfasurarea in bune conditii a turneului
Oricare din aceste propuneri schimba ceea ce s-a hotarat initial....deci o decizie trebuie luata de organizatori .... asta e...trebuie sa mergem mai departe ... e pacat sa se abandoneze o idee buna tocmai acum. Oamenii se ajuta la nevoie nu se ataca. Acum e nevoie de intelegere mai mult ca oricand, asa ca mai asezati-va odata la masa tratativelor si adoptati solutia finala.
Va doresc Turneu frumos ...