[Recomandare Lanseta]

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: [Recomandare Lanseta]

Mesaj de Vladut Mateianu »

cine te-a invatat sa iei Daiwa nu ti-a vrut binele , ci banii ! :D
In fine, acum este prea tarziu....dar macar pe viitor sa fi mai atent, de aceea exista forumuri de pescuit, sa ceri pareri inainte de a cumpara un produs... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Iuly scrie: Cu asta care o s-o cumpar intr-un viitor apropiat o sa am 4 .
Celelalte trei, ce??(denumire, caracteristici/specificatii tehnice).
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Iuly

Mesaj de Iuly »

Vladut Mateianu scrie:cine te-a invatat sa iei Daiwa nu ti-a vrut binele , ci banii ! :D
In fine, acum este prea tarziu....dar macar pe viitor sa fi mai atent, de aceea exista forumuri de pescuit, sa ceri pareri inainte de a cumpara un produs... :wink:
Am ramas pana la urma la un MTX14 cu mulineta Hakuyo Surf 7000 . Sper ca este buna ...

Iuly

Mesaj de Iuly »

Iuly scrie:
Vladut Mateianu scrie:cine te-a invatat sa iei Daiwa nu ti-a vrut binele , ci banii ! :D
Am ramas pana la urma la un MTX14 cu mulineta Hakuyo Surf 7000 . Sper ca este buna ...
Defapt mtx12 , scuze pentru double-post.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Iuly scrie: ....., dar unde pescuiesc eu nici nu o sa simt pestii . Si eu vreau sa-i simt .
Asta este singura idee care mai poate sa vina in ajutorul vanzatorilor de articole de pescuit atunci cand vor sa recomande o lanseta moale. De aici a plecat totul. Si este o banala smecherie comerciala, care contrazice in primul rand legile fizicii. Cand o sa se " simta" mai bine prin ceva elastic, ca prin ceva rigid ?
Port discutia din acest sens pentru ca sunt absolut sigur ca de aici vin "informatiile", sau de la cei care au fost imbroboditi cu asa ceva, fara sa pescuiasca in viata lor cu o lanseta buna.

De ce pe piata se gasesc numai modele de lansete moi, in gama de pret discutata ? Oare pentru ca o lanseta rigida,usoara si care nu se rupe ( parametrii principali care se iau in calcul la achizitionarea unei lansete ) este mai greu de facut in pretul asta ?
De ce toate lansetele rigide si usoare au pretul de sute de euro ? Oare pentru ca materialele si tehnologia sunt mai costisitoare ?
Exista MTX 6 sau Aduance cu parametrii astia de " placere in drill " , dar la o suta si ceva de lei. Ca te agata de fund, cand incerci sa arunci mai tare, acolo unde de cele mai multe ori poti sa si prinzi un peste, nu spune nimeni. Drill-ul conteaza. Cu ce, ... nu se ia in calcul.

Cati pescari au avut lansete moi si trecerile au fost catre lansete cat mai rigide ? Cam toti cei pe care ii cunosc ...Si sunt destul de multi.
Invers, nu am auzit.

danbd

Mesaj de danbd »

Buna ziua,

Incep prin a imi cere scuze ca voi interveni in dezacord cu dl Dan Mitranescu pe care il stimez si al carui magazin il calc constant, dar vreau sa incerc a lamuri un pic fenomenul acesta cu lanseta "moale" sau "tare"
In primul rand ca sa putem spune ce este mai bun, trebuie sa ne raportam la nevoile si posibilitatile unui pescar AMATOR

Am sa ma iau pe mine ca exeplu pentru ca in aceasta categorie ma inscuriu (poate cu mici aspiratii spre pescar mediu).
incepand cu 2012 am avut un set de lansete din Decathlon de la Caperlan foarte blande (pe ele scria 3 lbs dar cred ca erau sub 3 lbs) 'o bijuterie", ofereau senzatii tari chiar si cu pesti de 1-2 kg. (este greu sa explic dar era imposibil sa pierzi peste chiar si cu frana stransa lemn). Avand in vedere ca reuseam aruncari cu momitor undeva la 80 m cu ele, era mai mult decat suficient pentru baltile pe care le frecventam si asa a ramas pana am descoperit Moara Vlasiei, unde chiar si pe ultimele locuri nu reuseam aruncari in buza malului. Drept urmare am inceput sa sondez si dupa parerei total contradictorii pe forum am inceput sa le iau cate o bucata pentru teste. Astfel am trecut prin urmatoarele etape:

1. Hakuyo Advance 3.9 - nesatisfacut, le-am dat (am luat 3 bc de pe forum)
2. fl strategist 3.9 - foarte reusite pe nevoile mele foarte slabe inelele si mandrina se dezlipeste (in acest moment am 3 buc)
3. 1 buc mtx 8 3.9 cam par dar exceptionala in aruncarea spombului si pescuit in forta
4. 1 buc mtx 14 cea mai tanara, mai blanda decat mtx 8 (cel putin ca feeling)

Cea mai ciudata parte este ca eu cu toate trei variantele arunc aproximativ la fel (abateri de max 5 m, test facut pe Moara) si sincer, incepand din martie, cand m-am chitit pe aruncat departe am in jur de 15-17 partide (de 12-24 ore), deci pentru un pescar amator zic ca m-am tot antrenat.(asta pe langa multele ore petrecute la calculator citind si vazand filmulete de casting)

Avand in vedere cele de mai sus, cat ar trebui sa te antrenezi pentru ca acele lansete rapide sa inceapa sa arunce considerabil mai mult decat altele ? Oare merita?

Concluzii:

Am renuntat la cele din Decatlon pentru distanta dar unde balta nu cere distanta intotdeauna pescuiesc cu una Caperlan(doar una mai am restul au fost vandute)

Cand ies in gasca cu alti amimici mai "pescari" ca mine arunc mai departe decat planteaza ei si nu pentru ca arunc fenomenal ci pentru ca ei nu concep pescuitul in malul de vis-a-vis

In regim necompetitional pescuitul, ca mod de a petrece timpul se supune altori scari de valori.

O lanseta rigida si rapida arunca mult mai prost decat una blanda in maini neantrenate atat tehnic cat si fizic

Pe cate alte balti in afara de Moara ai nevoie de distanta ca PESCAR AMATOR in partide de 12-24 ore (exclud Tancabesti si Sarulesti ca sunt prea grele si Corbu prea departe sa o calci constant,)?

Cat despre faptul ca "e important sa ajungi la peste si dupa restul "eu zic ca nu poate fi folosit ca argument suprem pentru ca ar fii cea mai buna reclama pentru o firma de navomodele. :D

Stima,

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Sunt un fost posesor de Daiwa black widow, modelul de 3.60 si 3 lb. Am dat aceste lansete nu pentru ca sunt ''moi'' asa cum se spune pe aici, sau ca au actiune parabolica, sau pentru ca nu ar arunca departe. Pur si simplu aveam 2 bucati de daiwa si 2 bucati de mtx 14 varianta de 3.60, si am vrut sa am un set de 4 din acelasi model pentru ca imi era peste mana ca de fiecare data sa cumpar plumbi de gramaje diferite. Fratilor, pestele se poate prinde si la 5 m, si la 50, si la 100 si la 150. Nu e o regula ca cine arunca cel mai departe prinde cel mai mult. Ca uneori este valabil, este adevarat....
Black widow, sunt niste lansete cu actiune parabolica, dar cu destul de multa putere pe talon. Cu un momitor destul de incarcat se pot ajunge destul de lejer distante de 100 m, care cred eu ca pentru un pescar incepator ca initiatorul topicului este suficient. Nu am menajat cu nimic aceste lansete, m-am lasat cat am putut eu pe ele, si pot sa spun ca s-au comportat admirabil. Despre drill...ce sa va mai spun....este un vis. Am scos cu ele sute de kg de crap, si ciortan si pesti mari trecuti de 10 kg. S-au comportat excelent...fara repros, practic singure iti obosesc pestele.
Se spune ca drill-ul este ''orgasmul'' pescarului. De ce sa ne lipsim de aceasta placere folosing numai lansete rigide? De acord....daca esti pescar de competitie, nu mai pui seama pe placerea drill-ului. Acolo este important sa prinzi cat mai mult/mare peste si sa arunci cat mai departe. Dar pt un pescar incepator, sau unul care merge numai de placere pe balta.....ce rost are sa dea cu lansete rigide si sa nu simta nimic, practic sa scoata la mal pestele tractat.
Lansete ca Mtx 14 varianta de 3.90 m nu as folosii niciodata. Nu sunt deloc pe gustul meu. Pt mine nu sunt decat niste ciomege care nu fac decat sa te ajute sa arunci departe. In schimb varianta de 3.60....este altceva. Este o lanseta pe care sa te poti baza, arunca destul de bine si in acelasi timp nu iti fura placerea drill-ului.
Asa ca felicit initiatorul topicului de alegera facuta si sa se bucure de cat mai multe drill-uri!!!
A bad days fishing is better than a good day at work...

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

danbd, nu stiu cu ce l-ai contrazis pe Dan aici dar ma rog...

eu sunt 100% de acord cu ce spune el.. chiar si eu am trecut prin fazele cu lanseta moale.. am avut si caperlanul de 3lbs de la Decathlon, am avut si comboul de 100 lei de la totalfishing de la Lineaeffe de 3lbs, si JRC defender de 3,25 lbs.. si daiwa black widow de 3,5 lbs prima lanseta de 3,90...

prima experienta cu o lanseta mai rigida: MTX 12 si imediat dupa Baracuda Competition... prima data cand am pus mana pe MTX 12 am simtit cum trebuie sa se miste o lanseta de crap, dar mi s-a parut cam grea.. cam butucanoasa, si am vandut setul si mi-am luat barracuda..
pot spune ca am avut drill-uri "de senzatie" cu lansetele astea... iar in aruncare.. nu suporta comparatie: cu o tehnica slaba si cu daiwa black widow aruncam un momitor la ~80m, intre timp am progresat si am inceput sa arunc momitorul la 130m + (masurat pe pamant) diferentele sunt URIASE!!

Avantaje pt lansetele tari: arunca mai departe, ai o zona mai mare pe care poti pescui, te ajuta sa scoti pestele din agatatura.
Avantaje pt lansete moi: nici unul!!
Parerea mea este ca un drill este la fel de placut cu orice lanseta, daca stii sa il faci.

Cat despre discutia cu baltile unde ai nevoie de distanta, ce sa zic.. cam pe toate ai nevoie.. nu stiu nici o balta cu potential, unde poti prinde un peste peste 5kg (da, 5kg!!) unde sa fie sufficient sa arunci 70m... peste tot trebuie sa poti sa iesi cat mai in fata pt a face diferenta.
Critic echilibrat

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

florinalin scrie: Lansete ca Mtx 14 varianta de 3.90 m nu as folosii niciodata. Nu sunt deloc pe gustul meu. Pt mine nu sunt decat niste ciomege care nu fac decat sa te ajute sa arunci departe. In schimb varianta de 3.60....este altceva. Este o lanseta pe care sa te poti baza, arunca destul de bine si in acelasi timp nu iti fura placerea drill-ului.
Asa ca felicit initiatorul topicului de alegera facuta si sa se bucure de cat mai multe drill-uri!!!

Florinalin, eu cred ca mtx14 de 3,6m e mai rigida decat mtx14 de 3,9m. Arunci totusi mai departe cu lanseta de 3,9m pt ca bratul fortei este mai mare.
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Sa recomanzi "placerea" intr-un anumit domeniu sau anumita situatie este o idee care ma depaseste.
"Placerea" cred ca este cel mai diversificat lucru, trecand de la o persoana la alta. Sa incerci sa generalizezi "placerea" si sa recomanzi un standard in acest sens, mi se pare mai mult ... o placere.
Asa ca trec peste partea asta si incerc sa port discutia legat de partea utila a lansetei.

Ce fac eu este total necomercial. Normal este din acest punct de vedere, sa recomanzi "pentru incepatori" lansete pe care dupa o vreme isi vor da seama ca trebuie sa le schimbe.
Totusi sunt sigur ca am un castig moral in fata celor care au trecut prin faza alegerii lansetelor, sau dupa un timp, in fata celor care acum sunt dezorientati in alegeri.

Am in gama MTX varianta "11" . Cu toate ca este "o bijuterie" nu am sa pot sa o recomand niciodata in fata lui "14". Si bate prin calitate orice alta "flescaiala" de aceeasi putere. Decat MTX11 3,90 , mai bine MTX 14 de 3,60 . Face acelasi lucru , costa la fel , dar macar este mai scurta si mai usoara . Si asta in conditiile in care la concursul international de casting din Bulgaria, categoria " flescaiala" :) ( de pana in 3,5lbs ) a fost castigata cu MTX11, cu o aruncare de 186m . Tot atunci 14-le ( care are tot 420g ) a castigat categoria cu 207 m . Acelasi om , acelasi fir , aceeasi mulineta,... Totusi sunt 20 m diferenta. Nu conteaza ? Asta poate sa spuna numai cineva care a pescuit cu ambele variante de putere.

O alta percepere gresita a lansetelor tari este faptul ca sunt limitate ( de catre cei care inca nu le-au folosit :wink: ) exclusiv pentru pescuitul la distanta. Nu, o lanseta tare are mai multe avantaje.
-Se poate folosi cu momitoare mari sau cu saci solubili mari, sau ambele. Chiar si la un pescuit in 50m. Daca pescuitul o cere ( ten , peste mult , apa curgatoare- plumbi grei, ... ) atunci varianta este acoperita. Cu o lanseta moale ce faci. O rupi daca incerci ... Mai mult nu cred.
-Controleaza drill-ul in agatatura sau la evitarea obstacolelor.
- Se poate folosi la nadit, fara a mai avea nevoie de spod.
-Este mai rezistenta la micile evenimente neprevazute, ce stau la baza ruperii lansetelor .

Si se renunta la toate aceste avantaje practice, general valabile, pentru ce ? Stiu! Pentru "placerea in drill". :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”