Sfat achizitie lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de ionut72 »

si nu pot sa spun ca am vazut diferente majore in aruncare. diferente majore sunt in regim de pescuit
Q.E.D. :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Sunt constient ca Shimano Navi este/era superioara Okumei si as fi cumparat iar aceleasi mulinete, dar din pacate nu se mai fabrica :( Singurele mulinete pe care le pot cumpara de la Shimano sunt Aerlex 8000 xsa. Asadar, credeti ca aceasta mulineta este mai buna decat Okuma Axeon sau Distance Carp Pro?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

De cand nu se mai fabrica Navi?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

distace carp e interesanta, mai ales ca vine cu 2 tamburi metalici. nu pun botul la cei 9+1 rulmenti dar teoretic ar trebui sa aiba un rulaj mai fin ca axeonul, nu stiu ca n-am pescuit cu ea, doar m-am jucat 2 minute in magazin. intre cele 3 modele eu as oscila intre aerlex si distance carp dar la fel ca-n cazul axeonului va trebui fie sa-i modifici frana fie ii iei convertor baitrunner.

Neamtul
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Neamtul »

ionut72 scrie:
Ba "arunca" si mulineta!!
Compara un PL cu un Navi la casting si vezi diferentele. Si nu am dat exemple exagerate gen Longbow cu Aerotehnium...
Asta doar pentru ca modul de asezare a firului este superior la Navi. Dar, in functie de ce lanseta folosesti, PL-ul poate bate usor Navi-ul. Deci nu mulineta arunca (decat intr-o foarte mica masura), ci lanseta o face.

Nu-ti iei mulineta pentru ca "arunca", ci din cu totul alte motive. Ca, atunci, iti iei Axeon in loc de PL, nu Navi! :)
Deci, totusi, Navi "arunca" mai eparte pentru ca aseaza firul mai bine.
Daca folosim aceasi lanseta, Navi da mu.. unui PL din orice pozitie. :) Diferenta e de 5-20m, depinde de cat de reusita e aruncarea. Incearca si o sa vezi. :)

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Navi-ul nu se mai fabrica de la inceputul acestui an :( Echivalentul lui este acum Aerlex. Seamana f mult cele doua, ca si caracteristici, dimensiuni, greutate. Doar cine s-a jucat cu ele ne poate da mai multe detalii. Miki de la TF ne poate spune ce si cum.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

lucian156 scrie:Navi-ul nu se mai fabrica de la inceputul acestui an :( Echivalentul lui este acum Aerlex. Seamana f mult cele doua, ca si caracteristici, dimensiuni, greutate. Doar cine s-a jucat cu ele ne poate da mai multe detalii. Miki de la TF ne poate spune ce si cum.
Ca si rulaj si aranjament ar firului Navi si Aerlex sunt similare, diferentele constau in culoarea vopselei si lipsa tamburului de rezerva :D . Eu cred ca este doar o chestie de marketing.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

lipsa tamburului de rezerva :D
Tamburi de rezerva sunt disponibili? Metalici? Si daca da, cat ar costa?

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

ionut72 scrie:
lipsa tamburului de rezerva :D
Tamburi de rezerva sunt disponibili? Metalici? Si daca da, cat ar costa?
Am inteles ca incepand cu anul 2015 or sa fie disponibili tamburi de rezerva pentru mai multe tipuri de mulineta(inclusiv Aerlex). Ca si pret inca nu stiu nimic. In momentul in care am o lista de pret revin cu detalii.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Lucian, cred ca e destul de clar. Daca/cand va exista posibilitatea achizitionarii unui tambur de rezerva, la un pret nu mai mare de 50 lei (390+50=440), Aerlex-ul va fi un Navi de alta culoare (la acelasi pret)! :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”