Sfat achizitie lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
lucian156

Re: Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de lucian156 »

Miki, crezi ca se potrivesc tamburii de rezerva cei de 7000 de la Navi(pe astia nu au putut sa mi-i fure) la Aerlex 8000 XSA? Ar mai fi o curiozitate si anume, de ce Aerlex 8000 XTA P cantareste 745g si Shimano Navi 8000 XTB 720? Ele in mod normal ar trebui sa fie identice.

mihai florescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de mihai florescu »

lucian156 scrie:Miki, crezi ca se potrivesc tamburii de rezerva cei de 7000 de la Navi(pe astia nu au putut sa mi-i fure) la Aerlex 8000 XSA? Ar mai fi o curiozitate si anume, de ce Aerlex 8000 XTA P cantareste 745g si Shimano Navi 8000 XTB 720? Ele in mod normal ar trebui sa fie identice.
Nu stiu sa raspund daca se potrivesc sau nu, nu am in magazin un tambur de Navi sa pot face o proba.
Diferenta de gramaj poate fi din materialul folosit la carcasa, exista niste diferenta ca si design intre Navi si Aerlex.

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Merci de info Miki. Voi veni eu la magazin cu tamburul de Navi sa facem proba. Una peste alta sa inteleg ca alegerea cea mai indicata ar fi Shimano Aerlex XSA 8000 sau Aerlex XTA 8000(asta are si baitrunner in tambur) in defavoarea Okumei Axeon sau Distance?

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Sigur, sau cel putin asta ar fi alegerea mea.

bakelyt

Mesaj de bakelyt »

Salut eu folosesc de 3 ani ca lanseta Fox Warrior S 3.9 la 3.5 lb iar ca mulineta Attak Tournament de 7500 cu baitrunner in tambur. De lansete sun foarte multumit calitate-pret placut in drill si ok in lanseruri. Am mai lansat cu Daiwa Black Widow de 3.9 la 3.75 lb si Shimano Beastmaster de 3.9 si 3 lb iar un top ar fi:

Loc 1 Fox Warrior S + Attak Tournament 7500 cu fir sufix de 0.28
Loc 2 Shimano Beastmaster + Shimano Ultegra 14000 cu fir sufix de 0.28
Loc 3 Daiwa Black Widow + Sert Dagger cu fir Jaxon Satori de 0.25

De mulinete pot sa spun ca sunt ok desi am citit chiar aici pe forum ca sunt de cct. dar nu as trece in nici un caz la okuma. Mulineta attak aseaza firul foarte ok ceea ce la okuma nu se poate spune (nu vreau sa jignesc posesorii dar am vazut cu ochi mei). Daca va veni timpul sa schimb mulinetele atunci upgrade la Shimano (doar pentru calitate) dar treaba cu lansetele ramane neschimbata.

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Si eu am fost multumit de Fox Warrior S si cred ca voi ramane fidel acestei lansete. Nu exclud nici Shimano Velocity, asta in caz ca ma vor convinge sa dau in plus diferenta de 170ron/buc, bineteles daca beneficiile sunt reale. Acum stau si ma gandesc daca sa pun pe ea okuma(PL/AXEON/DISTANCE CARP) sau Shimano Aerlex. Vom vedea, sigur dupa ce ce ma voi juca cu ele prin magazin imi va fi mult mai simplu sa iau o decizie.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

lucian156 scrie:Sunt constient ca Shimano Navi este/era superioara Okumei si as fi cumparat iar aceleasi mulinete, dar din pacate nu se mai fabrica :( Singurele mulinete pe care le pot cumpara de la Shimano sunt Aerlex 8000 xsa. Asadar, credeti ca aceasta mulineta este mai buna decat Okuma Axeon sau Distance Carp Pro?

100%.
Vei observa diferenta doar daca le tii pe ambele in mana. Uita-te la frana, si la cat de fin merge tamburul in gol. La Okuma Distance, nici nu cred ca gasim frana micrometrica, sa nu mai vorbesc de altceva. Si ruleaza mult mai greu, in gol.
Navi nu se mai fabrica , nici Biomaster, au fost inlocuite de Aerlex si Speedcast.

Daca totusi vrei ceva de la Okuma, iti recomand Axeon. Dar cred ca o investitie pe termen lung este mai potrivita in zilele noastre, decat sa ne luam in fiecare an echipament ieftin, mai bine unul bun si de durata.
Ti-as fi recomandat MTX14 cu inel de 40, dar specificand ca nu ti-au placut finisajele la Daiwa Black Widow (care sunt jalnice de altfel), nici MTX14 nu te va impresiona la acesta aspect, desi este o lanseta foarte buna la acest pret.
Tinand cont de asta, daca as fi in locul tau, as alege dintre Chub Outkast si Shimano Tribal Velocity, ambele cu inele 50-16.

Nu te grabi, sezonul aproape s-a sfarsit, iarna e lunga. Sigur vei gasit oferte bune in urmatoarele luni, pana in primavara. As lua in calcul si posibilitatea unor Ultegra XSB 10000 SH , se vand aproape de pretul unui Aerlex nou, iar diferentele intre ele sunt majore.

viper28

Mesaj de viper28 »

Shimano Tribal Velocity mi se par a fi printre cele mai bune lansete facute de Shimano pana acum (in gama lor de pret). Mi-am cumparat 2 saptamana trecuta si nu am avut ocazia sa le incerc pe balta, la pescuit. Am facut cateva aruncari cu ele, cu 120g si inca mai duceau. Sunt slim, au finisaje de calitate. Am vazut pe balta cativa detinatori de verlocity si m-a impresionat modul cum arunca, chiar si cu momitor. Au garantie 3 ani. Merita incercate. Mai mult ca sigur in iarna asta vor veni alte 2 surori pentru ele. Eu am facut un efort financiar si le-am cuplat cu ultegra 14000 XTC, dar sunt sigur 100% ca s-ar potrivi de minune cu acele Aerlex.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

am si eu o intrebare: a reusit cineva pana acum sa arunce in apa cu finisajele de pe lanseta?
Critic echilibrat

PallBogdan
pescar de competitie

Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de PallBogdan »

osc1or scrie:am si eu o intrebare: a reusit cineva pana acum sa arunce in apa cu finisajele de pe lanseta?
Da! Cu finisaje si cu tot cu al doilea tronson al lansetei! Stiu la ce te refereai tu...dar vezi cum e...capusorul si ochii vor mai mult decat eficienta...

Sent from my iPhone using Tapatalk

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”