Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns

Eu as alege

Ultegra ci4 XSA
66
46%
Ultegra XSC
78
54%

Voturi totale: 144

mimisikuuu
Puncte: 0

Re: Shimano Ultegra ci4 XSA vs Ultegra XSC

Mesaj de mimisikuuu »

Ci4 = plastic

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

viorel doloc scrie:Servus Allen si mersi pentru raspuns.
Am vazut pozele atasate de tine, cu interiorul CI4 XSA 10000, am citit cu atentie toate postarile voastre, despre detaliile tehnice etc.
Doua aspecte ma intereseaza la modelul CI4 14000 XSB(al treilea, il stiu deja...greutatea foarte mica):
1. Cum aseaza firul...tu spui, sper, din surse obiective, ca a fost imbunatatit sistemul "slow oscilation", daca e asa, am aflat deja un raspuns la intrebarea mea si
2. Daca are ceva plastic in interior...sau angrenajele sunt ca la CI4 XSA.
Am explicat de ce imi doresc sa aflu aceste doua detalii....strict, pentru a creste distanta lanseurilor. Eu consider ca pentru un aruncator mediu, ca mine, o greutate mai mica a mulinetei, coroborata cu o asezare foarte buna a firului, imi poate aduce cativa metri in plus, alaturi de MTX CLASS.
PS. Vreau sa inlocuiesc doua BBLC(chiar daca mai au garantie) cu doua din modelele CI4 14000 XSB/XSA.
O seara buna.
Nu, angrenajele nu sunt ca la versiunea XSA. Difera putin. XSA nu are plastic deloc :mrgreen:
Asa arata Ultegra Ci4 XTB 14000, la interior:
Fişiere ataşate
10721452_697307747011431_1267565890_n.jpg
10721452_697307747011431_1267565890_n.jpg (71.62 KiB) Vizualizat de 3475 ori

viper28

Mesaj de viper28 »

Din cate am inteles diferenta intre XTC 14000 si CI4 XTB este doar materialul din care este fabricat corpul mulinetei. Este adevarat?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Din ce am observat eu, fizic, la Ci4 XTB, angrenajul este de culoare neagra si din informatiile care le am, doar mulinetele de top de la Shimano au angrenajul negru. Iar acesta, din ce spun cei de la Shimano, ar fi un material numit , citez:
"super duraluminiu- The black gears are light weight gears and are very expensive. They are slightly stronger than our other gears"

, si l-am intalnit la BBLC, Aerotechnium, Power Aero si majoritatea mulinetelor in versiune Ci4.

Ci4 XTB are rulmenti in locurile unde Ultegra XTC are acele plastice care imita rulmentul. Poate din cauza asta, ruleaza mai fin decat XTC.

Oricum, astea sunt chestii gen "pitici pe creier", daca stam sa analizam toate mini amanuntele..... nu stiu cat conteaza asta pentru pescari. Important este sa isi faca treaba, iar in general Ultegra este o mulineta foarte apreciata si nu prea am auzit sa existe probleme.

viper28

Mesaj de viper28 »

Eram curios. Mi-am luat un set de Ultegra 14000 XTC si vroiam sa stiu daca am facut sau alegerea buna.

dyna

Mesaj de dyna »

Salut.Am zis ca s urate noile modele de ultegre,dar azi am fost si am pus mana pe niste Xsc uri si m am indragostit de ele instantaneu :lol: ...imi plac f mult....singurul lucru care nu mi a placut a fost fusta mulinetei,fata de modelele mai scumpe au niste briz brizuri pe fusta,niste gauri(pare f sensibila fusta la atingere in portiunile acelea)....am o intrebare pentru Allen...ai avut probleme cu fusta la Xsc uri?...vreau sa mi cumpar acest model...multumesc anticipat.

viper28

Mesaj de viper28 »

dyna scrie:Salut.Am zis ca s urate noile modele de ultegre,dar azi am fost si am pus mana pe niste Xsc uri si m am indragostit de ele instantaneu :lol: ...imi plac f mult....singurul lucru care nu mi a placut a fost fusta mulinetei,fata de modelele mai scumpe au niste briz brizuri pe fusta,niste gauri(pare f sensibila fusta la atingere in portiunile acelea)....am o intrebare pentru Allen...ai avut probleme cu fusta la Xsc uri?...vreau sa mi cumpar acest model...multumesc anticipat.
Iti recomand sa iti iei XTC. De ce zic asta? Si eu le luasem in calcul, dar m-am tot jucat pe balta si in magazin cu ambele modele. Imi par mult mai inchegate XTC-urile. Am zis imi par. Posibil sa fie "greierasii" de pe creier, cum spunea si Allen.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Sunt din acelasi material. Doar fluturele de la frana si vopseaua difera la ele.
Critic echilibrat

dyna

Mesaj de dyna »

Em intrebat de fusta de la Xsc....imi pare cam sensibila in partile unde are briz brizuri....am pus intrebarea pentru cineva care a avut mulineta si poate sa ma ajute....A AVUT VRE UNUL DIN VOI...CEI CARE ATI AVUT XSC URI PROBLEME CU FUSTA LA ACEST MODEL?multumesc...astept raspunsuri,vreau sa mi cumpar acest model , nu Xtc.

viper28

Mesaj de viper28 »

dyna scrie:Em intrebat de fusta de la Xsc....imi pare cam sensibila in partile unde are briz brizuri....am pus intrebarea pentru cineva care a avut mulineta si poate sa ma ajute....A AVUT VRE UNUL DIN VOI...CEI CARE ATI AVUT XSC URI PROBLEME CU FUSTA LA ACEST MODEL?multumesc...astept raspunsuri,vreau sa mi cumpar acest model , nu Xtc.
:lol: :lol: :lol: ... XTC are aceeasi fusta...O folosesc din Septembrie si nu am gasit nici o problema.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”