Sfat achizitie lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
PallBogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de PallBogdan »

Necesitate, gust, afinitati producator si mai ales...buget!

Sent from my iPhone using Tapatalk

lucian156

Re: Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de lucian156 »

Este clar ca fiecare din noi alege un ansamblu lanseta-mulineta din mai multe puncte de vedere, al calitatii, fiabilitatii, esteticului, bugetului...etc Eu insa sunt 100% hotarat in a alege Shimano Tribal Velocity ca si lanseta dar inca am inca mici semne de intrebare in ceea ce priveste mulineta, in sensul ca sunt constient ca Shimano Aerlex este mai ok decat Okuma Axeon dar singurul lucru care imi ridica semne de intrebare este greutatea celor 2. Aerlex-ul cantareste 745g iar Axeon-ul 570g. Credeti ca cele 745g ale Aerlex-ului fara fir, fac din ea o mulineta grea si dificil de folosit in comparatie cu Axeon-ul? Oare imi va fi greu sa o folosesc si sa lansez cu acest ansamblu(Velocity+Aerlex)?

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Aerlex n-are nimic in comun cu Axeon. Aerlex e cu cel putin o clasa peste Okuma si te asigur ca te vei descurca foarte bine cu cele 745gr.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

lucian156 scrie:Este clar ca fiecare din noi alege un ansamblu lanseta-mulineta din mai multe puncte de vedere, al calitatii, fiabilitatii, esteticului, bugetului...etc Eu insa sunt 100% hotarat in a alege Shimano Tribal Velocity ca si lanseta dar inca am inca mici semne de intrebare in ceea ce priveste mulineta, in sensul ca sunt constient ca Shimano Aerlex este mai ok decat Okuma Axeon dar singurul lucru care imi ridica semne de intrebare este greutatea celor 2. Aerlex-ul cantareste 745g iar Axeon-ul 570g. Credeti ca cele 745g ale Aerlex-ului fara fir, fac din ea o mulineta grea si dificil de folosit in comparatie cu Axeon-ul? Oare imi va fi greu sa o folosesc si sa lansez cu acest ansamblu(Velocity+Aerlex)?
Mergi pe Shimano Tribal cu ....Ultegre(care vrei tu) si vei fi supermultumit :wink: !

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Florin Pata, as merge pe Ultegre dar din pacate nu mi le pot permite...deocamdata. Deocamdata raman la Aerlex de care cred ca voi fi multumit, asta daca intre Aerlex si Navi putem pune semnul = . Singurul inconvenient pe care il vad la Aerlex ar fi greutatea de 745g...dar sper sa ma descur cu ele, mai ales gandindu-ma ca lansarea dureaza 1 min, in rest ansamblu sta pe rodpod.

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

lucian156 scrie:Florin Pata, as merge pe Ultegre dar din pacate nu mi le pot permite...deocamdata. Deocamdata raman la Aerlex de care cred ca voi fi multumit, asta daca intre Aerlex si Navi putem pune semnul = . Singurul inconvenient pe care il vad la Aerlex ar fi greutatea de 745g...dar sper sa ma descur cu ele, mai ales gandindu-ma ca lansarea dureaza 1 min, in rest ansamblu sta pe rodpod.
Asta am vrut sa-ti spun si eu :D ! Tot vad discutii despre "drama" unor 100 de grame in plus la mulinete ! Ar conta la spinning cand stai/mulinezi/lansezi toata ziua cu "ansamblul" in mana sau poate la concursurile in care se prind tone de peste :wink: !

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

lucian156 scrie:Florin Pata, as merge pe Ultegre dar din pacate nu mi le pot permite...deocamdata. Deocamdata raman la Aerlex de care cred ca voi fi multumit, asta daca intre Aerlex si Navi putem pune semnul = . Singurul inconvenient pe care il vad la Aerlex ar fi greutatea de 745g...dar sper sa ma descur cu ele, mai ales gandindu-ma ca lansarea dureaza 1 min, in rest ansamblu sta pe rodpod.

In loc de Aerlex poti lua Penn, nu e o diferenta foarte mare de bani.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-pen ... 41478.html

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Merci Mihai, dar nu pot achizitiona ceva mai scump decat Aerlex, si nici nu cred ca imi trebuie pentru pescuitul de placere. Vroiam Okuma pl\axeon si am ajuns la shimano aerlex, dar vreau sa raman aici :) + plus ca si penn-ul este destul de greu 705g

dyna

Mesaj de dyna »

Salut....in primul rand nu ai avut mulinete shimano Navi :lol: ....N ai cum sa spui ca ti iei Okume pl dupa ce ai avut shimano....eu am facut pasul invers...de la okume pl la shimano Navi xsb...diferenta e f mare.....mergi pe mtx 14 la bête...nu vei regreta.

lucian156

Mesaj de lucian156 »

Iti zic eu ca am avut...o sa te surprinda, am avut chiar 4 :) Iti poate confirma si Mihai de la Totalfishing. Dar nu asta era discutia, important este ca nu le mai am :( si trebuie sa-mi iau altceva. Deja imi este clar ca in bugetul meu nu pot alege ceva mai bun decat Shimano Aerlex, iar greutatea lor(745g) sper sa nu ma deranjeze. Cred ca ansamblul va avea in jur de 1,200kg

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”