pai nubogdan5 scrie:mircione scrie:pregatiri intense pentru noul sezonAshei.Eee acum fiecare promoveaza ceea ce produce...![]()

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
pai nubogdan5 scrie:mircione scrie:pregatiri intense pentru noul sezonAshei.Eee acum fiecare promoveaza ceea ce produce...![]()
Loby...face mircione 5-6 pe zi lejer si e smecher autorizat.Fara cel putin 50 lei/ buc. nu cred ca se baga cineva sa faca ce ai facut tu.
Nu cred ca exsista producator de pneuri care sa-ti recomande sa schimbi pneurile de iarna vara ca se uzeaza. Le schimbi pentru ca ai parametrii de rulaj si de franare mai buni. Vorbim despre siguranta ta si a altora, nu de 1500-3000 de lei pe care-i dai o data la 4 ani sau la 2 ani ca se uzeaza mai repede. Cu uleiurile ai dreptate dar la cauciucuri ai cam zbarcit-o pentru ca nu toata lumea conduce preventiv, e plin Bucurestiul de fosti si actuali campioni de f1 si raliu la care fiecare metru redus din franare inseamna un accident evitat.Dan Mitranescu scrie: - Mai nou ( de trei ani) merg numai cu cauciucurile de iarna pe loganul de pescuit. Am vrut sa vad ce se intampla cu uzura . Merg cam 10.000 pe an si garantez ca ma mai tin cel putin 3 ani.
Asa ca la rulajul asta se duc de batranete , nu de uzura.
Aproximez benefica schimbarea cauciucurilor vara -iarna, numai pentru cei care merg mai mult de 20.000 km pe an.
Dumi lasa "ingineria" .DumiD scrie:Nu cred ca exsista producator de pneuri care sa-ti recomande sa schimbi pneurile de iarna vara ca se uzeaza. Le schimbi pentru ca ai parametrii de rulaj si de franare mai buni. Vorbim despre siguranta ta si a altora, nu de 1500-3000 de lei pe care-i dai o data la 4 ani sau la 2 ani ca se uzeaza mai repede. Cu uleiurile ai dreptate dar la cauciucuri ai cam zbarcit-o pentru ca nu toata lumea conduce preventiv, e plin Bucurestiul de fosti si actuali campioni de f1 si raliu la care fiecare metru redus din franare inseamna un accident evitat.Dan Mitranescu scrie: - Mai nou ( de trei ani) merg numai cu cauciucurile de iarna pe loganul de pescuit. Am vrut sa vad ce se intampla cu uzura . Merg cam 10.000 pe an si garantez ca ma mai tin cel putin 3 ani.
Asa ca la rulajul asta se duc de batranete , nu de uzura.
Aproximez benefica schimbarea cauciucurilor vara -iarna, numai pentru cei care merg mai mult de 20.000 km pe an.
Cu presiunea se jongleaza tot pentru o aderenta mai buna. Un cauciuc moale ( dezumflat ) este mai aderent decat atunci cand este intarit datorita presiunii. Adica "moalele" este mai aderent, ca si in cazul compozitiei materialului.bogdan5 scrie:Zeci de ani s-au folosit un singur fel de anvelope, se jongla doar presinea si parca nu aveam atatea accidente. Totul pleaca de la viteza de deplasare, distanta de franare creste exponential, atentia distributiva si cea de reactie. In rest dumnezeu cu mila si nebunii cu ignoranta.
cum n-au valori? pe majoritatea rolelor cand vine vorba de rezistenta la abraziune scrie si valoarea : highDan Mitranescu scrie: In schimb, pe majoritatea rolelor, indiferent ca firul este sau nu maleabil, "rezistenta la abraziune" nu lipseste niciodata.( si la UV , normal
)
Valori la ea ... Cucu !!!