In plus, si Max merita din plin felicitari la cat s-au antrenat pentru concursul asta, atat in sala, cat si pe teren. La fel si Nicu. De restul nu stiu..
Ar fi meritat sa se clasesze mai sus decat mine pentru ca eu nu am avut timp si nici problemele de sanatate nu m-au lasat sa ma antrenez. Am venit la concurs mai mult pentru spiritul competitiei si atmosfera frumoasa. Nu credeam sa ma clasez nici in primii 10, la cat ma stiam de praf. Era sa nu ajung daca nu ma refaceam dupa intepenirea coloanei avuta inainte cu cateva zile.
Abia in seara dinaintea concursului am recitit regulamentul si am vazut ca anul asta nu se mai dau firele din partea organizatorului. Pe la 9-10 noaptea cautam un magazin nonstop sa imi iau fir. Aveam unul de 0,25 de la Dan pus mai de mult pe un axeon, dar era murdar. Am luat si mulineta aia cu mine, in caz ca nu gaseam alt fir sa cumpar.
In plus, voiam sa testez o mulineta pe care am primit-o mostra pentru a o comercializa pe viitor.
Am gasit pana la urma un fir de 0,25 pe care l-am si masurat cu micrometrul meu. Era 0,26, chiar 0,255 daca strangeam mai tare.
Dimineata, inaintea concursului am aruncat de cateva ori pe acolo cu mulineta mea (mostra) cu firul nou, ca sa isi mai piarda din "memorie".
Venind si randul meu sa arunc in concurs, in perimetrul respectiv era Mihai Turiac (Furnica) si Adi Visan (Adi Forest.. parca) care masurau firul cu micrometrul. Chiar am ramas impresionat de noul profesionalism al concursului, ca la competitiile oficiale unde masoara pe toata lumea. Si mai ales, la inceput, inainte de aruncare. E normal asa, nu ai de unde sti cat masoara firul tau, nu toata lumea are micrometru.
In fine.. cu gura lor, Adi si Furnica au zis OK dupa masuratoarea firului. Cred ca exista si dovada filmata de cineva.
Arunc, se masoara 203,95m. In aceeasi categorie a fost si Dan Aron cu 204,6. Cand ma intorc la standul de aruncari, mi se spune ca trebuie sa repet aruncarea ca sa nu iasa discutii...ca am firul mai subtire, sa schimb tamburul.
Intreb "Cum asa? Doar ai masurat inainte." Si ma duc sa mi-l masoare iar. Acum arata 0,24, chiar 0,23 cand strangea mai tare. Apropos, invatati sa masurati cu micrometrul. Se strange de frana din spate care incepe sa patineze cand a prins ceva, nu de mansonul principal care sugruma pana unde vrei tu.
Ma rog, pentru ca nu-mi place galceava am zis "fie!". Prinsesem curaj ca am dat bine si totusi nu am simtit aruncarea, cred ca dau mai bine data viitoare, chiar si cu firul celalalt folosit si murdar.
Iau axeonul cu firul vechi si ma duc la Dan sa mi-l masoare, sa nu am iar vreo surpriza. Avea cam 0,26.
Arunc si eu iar in aceeasi categorie cu "greii". Pentru ei era a doua aruncare, pentru mine era prima (dupa ce mi s-a spus ca trebuie sa o repet pe cealalta).
Ne oprim pe la jumatate din mulinat sa ni se masoare iar firele, cica sa nu lege altcineva un fir mai subtire la mijloc. Apreciez iar, buna gandire, numai ca mai mult ai pierde cu 2 noduri in plus pe fir. Ma rog, e ok totul.
Dau mai putin, 197 parca.. Max si Nicu peste mine.. cam 198.
Imi zic "E in regula, nu trebuie sa ma demoralizez, poate asta s-a vrut".
Cand ne intoarcem la stand, se hotaraste ca toata lumea sa mai dea inca o data, sa fie egalitate pentru toti. Trebuia sa se mai repete inca vreo 2 aruncari la 2 baieti... nu stiu de ce, nu din cauza firului. Si de aia s-a hotarat asa, sa beneficieze toti de 3 aruncari.
Vorbesc cu Dan: Ok, inseamna ca eu mai trebuie sa dau inca 2, nu? Dar mi se raspunde NU.
De ce? Nu se stie.
Adi Visan se schimba, nu mai zice ca prima aruncare trebuia repetata, imi baga vrajeala ca e ca la dopaj, te-am prins dupa aia, te anulam. Ii spun ca el cu gura lui mi-a dat OK-ul sa arunc prima data, era de fata cand a masurat firul. S-a intors si nu a mai zis nimic.
Dan M era prins la mijloc, nu stia ce sa mai faca, nu stia ca ai lui mi-au masurat firul si inainte. Furnica se codea sa recunoasca adevarul de frica "sefului" probabil, dar a cam aprobat cand i-am zis ca cineva a filmat tot.
Mi-am dat seama ca e o situatie fara rezolvare si pt Dan, am fost iar baiat bun si am zis "fie, mai ramane sa mai dau doar o data, cum vreti voi."
Am aruncat si ultima data, tot in aceeasi categorie. Ei a treia aruncare, eu a doua (sau a treia daca o punem si pe aia anulata). Dau 201,2m. Restul sub mine.
Facand clasamentul cu toate cele 3 aruncari, desi eu mai trebuia sa dau una, iese asa:
1- Dan Aron
2- eu
3- Nicu Dinescu
4- Max
Max a tinut sa se faca si alt clasament, dupa 2 aruncari ( asa cum era in regulament), dar sa mi-o contorizeze si mie pe prima, cea la care mi s-a dat voie sa dau, numai ca sa se considere anulata.
Dupa teoria asta ar iesi el pe 2

Acum, sa judece cine a avut interesul sa citeasca tot ce am scris, sau care a fost acolo si a vazut.
Sunt curios daca a fost vreun interes ascuns, sa fiu demoralizat, poate a trebuit sa nu intrec pe cineva.. nu stiu.
Refuz sa cred ca ar avea legatura cu apartenentels Senzor.. Dar daca da, sigur va rasufla pana la urma.
Oricum, pentru mine nu exista castigator decat locul 1.
Felicitari Dan Aron, nu trebuie sa te supere vorbele care spun ca ai avut bulan la o aruncare si restul au fost mai slabe.
Asa este si la campionatele mondiale. Poti sa le ratezi pe toate si sa dai una buna. Aia ramane in catastife.