Discutii concurs casting

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
silviu_florescu
Puncte: 0

Discutii concurs casting

Mesaj de silviu_florescu »

Vreau sa lamuresc niste zvonuri, pentru ca am inceput sa-mi aud vorbe si lumea ma tot suna sa ma intrebe care este adevarul. Chiar daca va fi o poveste lunga, citeste cine e interesat.
In plus, si Max merita din plin felicitari la cat s-au antrenat pentru concursul asta, atat in sala, cat si pe teren. La fel si Nicu. De restul nu stiu..
Ar fi meritat sa se clasesze mai sus decat mine pentru ca eu nu am avut timp si nici problemele de sanatate nu m-au lasat sa ma antrenez. Am venit la concurs mai mult pentru spiritul competitiei si atmosfera frumoasa. Nu credeam sa ma clasez nici in primii 10, la cat ma stiam de praf. Era sa nu ajung daca nu ma refaceam dupa intepenirea coloanei avuta inainte cu cateva zile.
Abia in seara dinaintea concursului am recitit regulamentul si am vazut ca anul asta nu se mai dau firele din partea organizatorului. Pe la 9-10 noaptea cautam un magazin nonstop sa imi iau fir. Aveam unul de 0,25 de la Dan pus mai de mult pe un axeon, dar era murdar. Am luat si mulineta aia cu mine, in caz ca nu gaseam alt fir sa cumpar.
In plus, voiam sa testez o mulineta pe care am primit-o mostra pentru a o comercializa pe viitor.
Am gasit pana la urma un fir de 0,25 pe care l-am si masurat cu micrometrul meu. Era 0,26, chiar 0,255 daca strangeam mai tare.

Dimineata, inaintea concursului am aruncat de cateva ori pe acolo cu mulineta mea (mostra) cu firul nou, ca sa isi mai piarda din "memorie".
Venind si randul meu sa arunc in concurs, in perimetrul respectiv era Mihai Turiac (Furnica) si Adi Visan (Adi Forest.. parca) care masurau firul cu micrometrul. Chiar am ramas impresionat de noul profesionalism al concursului, ca la competitiile oficiale unde masoara pe toata lumea. Si mai ales, la inceput, inainte de aruncare. E normal asa, nu ai de unde sti cat masoara firul tau, nu toata lumea are micrometru.
In fine.. cu gura lor, Adi si Furnica au zis OK dupa masuratoarea firului. Cred ca exista si dovada filmata de cineva.
Arunc, se masoara 203,95m. In aceeasi categorie a fost si Dan Aron cu 204,6. Cand ma intorc la standul de aruncari, mi se spune ca trebuie sa repet aruncarea ca sa nu iasa discutii...ca am firul mai subtire, sa schimb tamburul.
Intreb "Cum asa? Doar ai masurat inainte." Si ma duc sa mi-l masoare iar. Acum arata 0,24, chiar 0,23 cand strangea mai tare. Apropos, invatati sa masurati cu micrometrul. Se strange de frana din spate care incepe sa patineze cand a prins ceva, nu de mansonul principal care sugruma pana unde vrei tu.

Ma rog, pentru ca nu-mi place galceava am zis "fie!". Prinsesem curaj ca am dat bine si totusi nu am simtit aruncarea, cred ca dau mai bine data viitoare, chiar si cu firul celalalt folosit si murdar.
Iau axeonul cu firul vechi si ma duc la Dan sa mi-l masoare, sa nu am iar vreo surpriza. Avea cam 0,26.
Arunc si eu iar in aceeasi categorie cu "greii". Pentru ei era a doua aruncare, pentru mine era prima (dupa ce mi s-a spus ca trebuie sa o repet pe cealalta).
Ne oprim pe la jumatate din mulinat sa ni se masoare iar firele, cica sa nu lege altcineva un fir mai subtire la mijloc. Apreciez iar, buna gandire, numai ca mai mult ai pierde cu 2 noduri in plus pe fir. Ma rog, e ok totul.

Dau mai putin, 197 parca.. Max si Nicu peste mine.. cam 198.
Imi zic "E in regula, nu trebuie sa ma demoralizez, poate asta s-a vrut".
Cand ne intoarcem la stand, se hotaraste ca toata lumea sa mai dea inca o data, sa fie egalitate pentru toti. Trebuia sa se mai repete inca vreo 2 aruncari la 2 baieti... nu stiu de ce, nu din cauza firului. Si de aia s-a hotarat asa, sa beneficieze toti de 3 aruncari.
Vorbesc cu Dan: Ok, inseamna ca eu mai trebuie sa dau inca 2, nu? Dar mi se raspunde NU.
De ce? Nu se stie.
Adi Visan se schimba, nu mai zice ca prima aruncare trebuia repetata, imi baga vrajeala ca e ca la dopaj, te-am prins dupa aia, te anulam. Ii spun ca el cu gura lui mi-a dat OK-ul sa arunc prima data, era de fata cand a masurat firul. S-a intors si nu a mai zis nimic.
Dan M era prins la mijloc, nu stia ce sa mai faca, nu stia ca ai lui mi-au masurat firul si inainte. Furnica se codea sa recunoasca adevarul de frica "sefului" probabil, dar a cam aprobat cand i-am zis ca cineva a filmat tot.
Mi-am dat seama ca e o situatie fara rezolvare si pt Dan, am fost iar baiat bun si am zis "fie, mai ramane sa mai dau doar o data, cum vreti voi."

Am aruncat si ultima data, tot in aceeasi categorie. Ei a treia aruncare, eu a doua (sau a treia daca o punem si pe aia anulata). Dau 201,2m. Restul sub mine.

Facand clasamentul cu toate cele 3 aruncari, desi eu mai trebuia sa dau una, iese asa:
1- Dan Aron
2- eu
3- Nicu Dinescu
4- Max

Max a tinut sa se faca si alt clasament, dupa 2 aruncari ( asa cum era in regulament), dar sa mi-o contorizeze si mie pe prima, cea la care mi s-a dat voie sa dau, numai ca sa se considere anulata.
Dupa teoria asta ar iesi el pe 2 ;)

Acum, sa judece cine a avut interesul sa citeasca tot ce am scris, sau care a fost acolo si a vazut.
Sunt curios daca a fost vreun interes ascuns, sa fiu demoralizat, poate a trebuit sa nu intrec pe cineva.. nu stiu.
Refuz sa cred ca ar avea legatura cu apartenentels Senzor.. Dar daca da, sigur va rasufla pana la urma.

Oricum, pentru mine nu exista castigator decat locul 1.
Felicitari Dan Aron, nu trebuie sa te supere vorbele care spun ca ai avut bulan la o aruncare si restul au fost mai slabe.
Asa este si la campionatele mondiale. Poti sa le ratezi pe toate si sa dai una buna. Aia ramane in catastife.

Dan Aron

Re: HAKUYO CASTING CUP 2015 - regulament final

Mesaj de Dan Aron »

Multumesc Silviu.
La mine a fost ceva ciudat cu firul, nu a fost doar de bulan.
la antrenamente am dat intre 188 si 196, cu acelasi fir, dar se vedea pe tambur ca s-au intrepatruns spirele. a doua aruncare a fost gresita, dar a treia ar fi trebuit sa se duca cel putin in 190-195. cred ca a venit timpul sa investesc intr-o mulineta care sa aseze firul mai bine.

cat despre masurarea cu micrometrul, chiar m-am bucurat cand am vazut ca se aplica, dar mi s-a cam intunecat privirea cand am vazut ca firul meu sufix ultraknot de 0.255 a fost masurat ca avand 0.24 prima data, si 0,235 a doua oara ? ori era ceva dubios cu micrometru, ori nu a fost folosit corespunzator. naylonul la urma urmei este moale ( in special astea matasoase de casting ) si este usor de presat cu 10-20% din diametru fara sa fie perceputa comprimarea.

spor in toate !
CS Senzor Team

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Salut Silviu,

Eu am tinut mortis sa se faca clasamentul dupa cele doua aruncari conform regulamentului scris de catre organizator.
Normal clasamentul conform regulamentului este urmatorul:
1. Dan Aron
2. Alexandru Mihai
3. Dinescu Nicolae

Prima ta aruncare din punctul meu de vedere trebuia anulata si mai beneficiai conform regulamentului doar de o aruncare.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

silviu_florescu

Pai sa-ti arat mulineta pe care vreau sa o aduc eu atunci :)
Cu ea am dat prima aruncare de 204m. Mulineaza bine, spirele sunt la vreo 2-3mm una de alta. Eu nu am avut timp nici sa o tunaresc cu saibe, sa aseze mai conic.
Micrometrul meu e la fel ca cel de la concurs, dar nu e unul profesional. Mai ales ca strangi cat vrei de manson..Ceva ieftin. Pe viitor o sa imi iau unul bun, electronic.
Si la firele astea nu sunt perfect rotunde, unele sunt putin aplatizate.. depinde cum il prinzi cu micrometrul.
In plus, pe primii metri legati la inaintas se mai intinde, de la forta aruncarii, mai ales daca dai doar cateva slire de inaintas pe tambur..

silviu_florescu

Dupa judecata ta, nu cred ca ai dreptate. Nu gandesti corect.
La competitiile de aruncari se masoara firul inainte. Asa e logic. Nu are de unde sa stie concurentul ce fir are si mai ales cum masoara micrometrul organizatorului.
Eu am avut acceptul sa arunc. Daca eram tare in gura, faceam contestatie si imi ramanea aruncarea valabila ;)
Daca erai in locul meu, tu asa ai fi facut.
Nu e ca la dopaj, cum abera Adi Visan. Aici nu arunci o pastila in gura in timpul competitiei. Nu puteam sa schimb firul de pe tambur in timp ce mulinam.
Sunt convins ca la toate firele daca le luam iar la mana si strangeam de micrometru, puteau sa iasa sub limita ;)

silviu_florescu

Maxule, imi cer scuze pentru comportamentul si cuvintele ce vor urma, dar am luat foc.
Sunt constient ca poate voi atrage dusmania ta, poate si a altora. Dar daca esti fairplay vei intelege si nu o vei face.

Va inteleg si eu, pe astia mari si musculosi, mai ales antrenati. Aveti tot dreptul sa credeti ca nu trebuie sa va stea nimeni in cale in competitiile de aruncari. Nu puteti concepe ca un amarat de 1,76m si 69kg(cu tot cu chiloti :) ) sa va intreaca. Nu mai zic si neantrenat, ca poate nu ma credeti.
Eu va spun ca nu trebuie sa fiti suparati pe nimeni, doar pe voi. Ar trebui sa plecati capul si sa recunoasteti ca va lipseste ceva.
Trebuie sa intelegeti ca si aruncarile cu lanseta sunt un sport ca si altele unde nu neaparat castiga corpul. De multe ori psihicul invinge fizicul, chiar daca un campion complet ar trebui sa le aiba pe amandoua. Si aici sunt o gramada de discutat.
Tu si Nicu ati adoptat o tehnica noua, incercand sa-l imitati pe Cristi. Eu cred ca ati facut mai rau. Nu va folositi de potentialul vostru, nu fiecaruia i se potriveste ce merge la altul. Sau daca ati vazut ceva, ati invatat gresit. V-as spune mai multe, dar poate ma veti crede infatuat.

Daca vrei mai facem o braila intre noi, pe cat vrei tu.. 500-1000 euro.
Regulamentul il faci tu. Nu vreau sa spun ca fiecare vine cu ce bat vrea pentru ca nu cred ca ai fi de acord. Stiu ca esti constient de potentialul batului meu cu care ai dat. Facem si cu Class daca vrei.
Si daca ai orgoliu facem si fiecare pe stilul lui, sa vezi acolo rusine. Ca la competitiile de aruncari profesioniste ;)

P.S. imi pare rau, dar nu eu am rascolit-o pe la colturi.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

silviu_florescu scrie:Maxule, imi cer scuze pentru comportamentul si cuvintele ce vor urma, dar am luat foc.
Sunt constient ca poate voi atrage dusmania ta, poate si a altora. Dar daca esti fairplay vei intelege si nu o vei face.

Va inteleg si eu, pe astia mari si musculosi, mai ales antrenati. Aveti tot dreptul sa credeti ca nu trebuie sa va stea nimeni in cale in competitiile de aruncari. Nu puteti concepe ca un amarat de 1,76m si 69kg(cu tot cu chiloti :) ) sa va intreaca. Nu mai zic si neantrenat, ca poate nu ma credeti.
Eu va spun ca nu trebuie sa fiti suparati pe nimeni, doar pe voi. Ar trebui sa plecati capul si sa recunoasteti ca va lipseste ceva.
Trebuie sa intelegeti ca si aruncarile cu lanseta sunt un sport ca si altele unde nu neaparat castiga corpul. De multe ori psihicul invinge fizicul, chiar daca un campion complet ar trebui sa le aiba pe amandoua. Si aici sunt o gramada de discutat.
Tu si Nicu ati adoptat o tehnica noua, incercand sa-l imitati pe Cristi. Eu cred ca ati facut mai rau. Nu va folositi de potentialul vostru, nu fiecaruia i se potriveste ce merge la altul. Sau daca ati vazut ceva, ati invatat gresit. V-as spune mai multe, dar poate ma veti crede infatuat.

Daca vrei mai facem o braila intre noi, pe cat vrei tu.. 500-1000 euro.
Regulamentul il faci tu. Nu vreau sa spun ca fiecare vine cu ce bat vrea pentru ca nu cred ca ai fi de acord. Stiu ca esti constient de potentialul batului meu cu care ai dat. Facem si cu Class daca vrei.
Si daca ai orgoliu facem si fiecare pe stilul lui, sa vezi acolo rusine. Ca la competitiile de aruncari profesioniste ;)

P.S. imi pare rau, dar nu eu am rascolit-o pe la colturi.
Nu am cum sa ma supăr pe tine, este imposibil așa ceva.

Sa revin la subiect acum:

Regulamentul spune fir de 0,25 ( aici cred care si Dan M o mică vina pentru ca trebuia sa pună la dispoziție fire contracost așa cum a făcut pana la acest concurs), la tine măsurătoarea a dat 0,23....cu ce sunt eu de vina aici?
Eu am copiat doar o parte din aruncarea lui Cristi Mihalcea căruia ii mulțumesc pe aceasta cale pentru ca m a ajutat sa îmi îmbunătățesc tehnica, am câștigat foarte mulți metri datorită lui.
Nu am venit sa câștig un concurs prin vrăjeala sau doar prin simpla mea prezenta, m-am antrenat foarte mult si tu sti asta foarte bine.
Referitor la kilogramele tale nu au nici o relevantă pentru ca știam ce îți poate pielea si oasele care însumează 69 de kg.
Sa nu creadă nimeni ca sunt fițos dar când am plecat de acasă am luat in considerare doar 2 aruncători pe tine si pe Nicu Dinescu exact in aceasta ordine, asta înseamnă ca nu te-am desconsiderat absolut deloc.

Nu sunt adeptul Brailelor, dacă am ceva de demonstrat o demonstrez in concursuri organizate gen Hakuyo Casting Cup.

Nu am cum sa îți port dușmănie, nu sunt genul, ieșim la antrenamente oricând, mergem împreuna in Bulgaria si dacă e o sa îmi demonstrezi acolo ca ești mai bun decât mine.

PS: unul din concurenți îmi spune "MAESTRE" pana la următorul concurs de casting de la anul...aici dacă vrei BRAILA sunt acord.

Anthony Hopkins

silviu_florescu

Bine Maxule, ma bucur ca ramanem prieteni.
As merge si eu in Bulgaria la concurs, sa vedem daca anul asta ma lasa cu lansetele mele.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

silviu_florescu scrie:Bine Maxule, ma bucur ca ramanem prieteni.
As merge si eu in Bulgaria la concurs, sa vedem daca anul asta ma lasa cu lansetele mele.
:wink:

Anthony Hopkins

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Silviu, cu tot respectul si admiratia, nu am sef, pur si simplu am ajuns mai devreme la concurs si m am oferit voluntar la marcarea pistei de concurs, pe urma asa a decurs filmul ca eu am ramas in posesia micrometrului cat si a ruletei, vis a vis de aruncarea ta doar eu si cu tine am foat de fata cand am masurat firul tau si ti am atras atentia ca este putin mai subtire ca restul firelor din concurs iar tu ai spus ca nu are cum ca firul este masurat de tine si este bun, am tacut si nu am spus la nimeni nimic, dupa aruncarea ta am vz ca esti foarte aproape de dan aron si eu personal nu am considerat ca este tocmai okay avand in vedere ca el arunca cu 0.26 iar tu cu 0.235, moment in care m am adresat domnului visan si l am rugat sa masoare si el firul tau si atata tot. Iar legat de tehnica mea de masurat cu micrometrul a fost aceiasi pt toti, daca tu spui ca am masurat incorect si am strangulat firul iar firul tau avea 0.25 atunci firul la restul concurentilor masura de fapt 0.275.

Felicitari pt metrii obtinuti la casting, absolut impresionant.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”