mihai florescu scrie:Tocmai asta am spus, fac fata foarte bine pentru lansarile la distanta cu fire subtiri. Nu am mentionat cuvantul plumb, am spus momitoare. Foarte simplu, raportul mare de multiplicare precum si portanta momitorului, dupa parerea mea, duc la un inconfort in pescuit. Raportul mare de multiplicare inseamna putere mica. Parerea mea este ca un raport de multiplicare mai mic dar cu un tambur mai mare este un ansamblu mult mai placut.
Ba.....ai cam mentionat.
mihai florescu scrie:Parerea mea este ca marimea 5500 se preteaza mai bine la pescuitul la feeder sau pentru pescuitul cu plumbi mai usori sau pentru pescuitul in apropiere. Nu cred ca nu ar face fata lanseurilor la mare distanta atunci cand folosim fire subtiri dar cred ca nu sunt tocmai placute in timpul recuperarilor repetate(pescuitul cu momitoare).
Poti pescui cu plumbi foarte grei, in apropiere sau cu momitoare la distanta. Nu are nicio relevanta.
Din punctul meu de vedere, exista trei mari diferente intre modelele normale de Ultegra, si modelele Big Pit:
- marimea si forma corpului; implicit greutatea
- capacitatea tamburului
- mecanismul care difera de la marimea 4500/5500 la marimea 10/14000; implicit raportul de recuperare
In functie de tipul de pescuit practicat, putem opta pentru una din variantele care ni se potrivesc cel mai bine, dar asta doar teoretic! In practica, e altceva

Sunt atat de multe variabile, incat mulineta folosita e ultimul lucru care conteaza, in procesul aducerii unui peste pe saltea
Putem opta pentru marimea 5500 daca pescuim aproape, pentru ca avem nevoie de un ansamblu usor si o capacitate mica de fir, nicidecum ca ar influenta cu ceva gramajul plumbului folosit.