Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.
ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Multumesc pana acum de explicatii si sfaturi.
De ce trebuia sa-l schimbi dupa un concurs?
Iar problema legata de elongatie,din cate m-am mai informat,se refera la faptul ca pescuind la o distanta de peste 130 m exista posibilitatea de a nu sesiza trasaturile mai fine.
Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.