fir gamakatsu vs sufix

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ALEX.IORDACHIOAIA
Puncte: 0

fir gamakatsu vs sufix

Mesaj de ALEX.IORDACHIOAIA »

Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.
Fishing Team Falticeni

viorel doloc
pescar de competitie

Re: fir gamakatsu vs sufix

Mesaj de viorel doloc »

Neata'.
Referitor la talia pestilor prezentata de tine, un fir de 0,25mm http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 49720.html este de ajuns, dar daca trebuie sa pescuiesti foarte departe aruncand din mana si balta nu are structuri, poti folosi si un fir de 0,20mm http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 53008.html) ! Sa nu uiti de inaintas textil(lasi 3-4 spire pe tambur si plumbul la nivelul imbinarii celor doua segmente ale lansetei)...http://danmitranescu.ro/86-744/TEXTIL-C ... m-100m.php..
Daca pescuiesti plantat, alege un fir de 0,40mm http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19387.html
Un fir cu o elongatie mare nu te ajuta in cazul in care pescuiesti langa plaur, o agatatura etc. pentru ca trebuie sa tragi de el sa-l scoti cat mai repede din acea zona.
O zi buna.
Carp Passion

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.

Buna ziua

Un fir cu dimensiunea 0,25mm va poate ajuta sa prindeti si pesti mult mai mari, totul depinde de experienta pescarului.
In ceea ce priveste alegerea firului pentru mulinete, eu va recomanda :

P-Line CX Premium Hi-Vis Fluorescent Green 0,25mm/7,28kg/1000m
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 37060.html

Sufix Ultra Knot 0,255mm/4,3kg/1680m Opaque Yellow
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19774.html

Sunt fire pe care le folosesc de cativa ani si de care sunt foarte multumit.

Just Fish

Mesaj de Just Fish »

salut . eu unul nu mai sunt adeptul firolor fluo , si nu ma deranjeaza daca nu il vad foarte bine noaptea .eu personal folosesc de aproape 1 an si cv firul 0,25 -shimano tribal carp care are o culoare verzuie iar pe longcast 0,20 technium invisitec :wink:
gamakatsu nu am folosit .
sufix - ultra knot un fir ft ok suplu ,intradevar o elongatie putin cam mare , numai ca dupa un concurs eu trebuia sa-l schimb :wink:
Anton Adrian
CCC Club Crap Corbu
Campion National 2017
Vicecampion Mondial 2017

ALEX.IORDACHIOAIA

Mesaj de ALEX.IORDACHIOAIA »

Multumesc pana acum de explicatii si sfaturi.
De ce trebuia sa-l schimbi dupa un concurs?
Iar problema legata de elongatie,din cate m-am mai informat,se refera la faptul ca pescuind la o distanta de peste 130 m exista posibilitatea de a nu sesiza trasaturile mai fine.
Fishing Team Falticeni

Just Fish

Mesaj de Just Fish »

ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Multumesc pana acum de explicatii si sfaturi.
De ce trebuia sa-l schimbi dupa un concurs?
Iar problema legata de elongatie,din cate m-am mai informat,se refera la faptul ca pescuind la o distanta de peste 130 m exista posibilitatea de a nu sesiza trasaturile mai fine.

eu il schimbam deoarece dupa multi pesti scosi in 72 de ore ,firul isi pierde din calitati ft mult si nu mai are elongatia care o avea inainte iar riscul de a plesni este mai mare :wink: eu asta am constatat :wink: acuma ideile sunt impartite
Anton Adrian
CCC Club Crap Corbu
Campion National 2017
Vicecampion Mondial 2017

romanraul

Mesaj de romanraul »

recomand suflix ultra knot....
la 59 lei rola parca era anul trecu in jur de 1800-2000 metrii in functie de grosime iti permiti sa schimbi 300 m / mulineta / concurs sa stai fara griji desi din experienta iti zic ca rezista si mai multe concursuri, desi difera unde pescuiesti si cam cat peste scoti :D
Stima
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Sufix Tritanium 025mm are 1900m rola. La banii astia, il poti schimba in fiecare an. Iti sesizeaza fara probleme trasaturile fine, stai linistit.

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.
Recomandarea unui produs se face in conditiile in care ai tras de el un sezon sau mai multe, ai ai habar despre cum se comporta la 40 grade sau la 2 grade.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”