In spatele proiectului de lansete Select Baits sta experienta de 10 ani pe care o avem ca distribuitori ai multor branduri mari de sub umbrela Big Fish. Nu cred ca pune nimeni la indoiala capacitatea noastra de a recunoaste o lanseta buna. Invit la discutie pe oricine doreste sa avem o conversatie pertinenta despre lansetele Select Baits sau lansete, in general.
Mi se pare insa ridicol, obtuz si jignitor sa afirmi despre niste lansete ca sunt 'parciuri' doar pentru ca se 'balangane dupa aruncare'. Mai ales ca nici Potenza si nici Vigor nu au o rata de revenire lenta a varfului (a se citi 'balangane', in termeni de expert). Century FBS sau Harrison Acurix ar trebui sa fie niste gunoaie doar pentru ca au o actiune semi parabolica?! Chiar si asa, evaluam intotdeauna o lanseta raportandu-ne exclusiv la cat de mult aruncam cu ea?! Stiu multi pescari care arunca mai mult cu o lanseta progresiva decat cu una rapida pentru ca nu stapanesc tehnica de aruncare. Sunt fericiti asa si au multe partide de pescuit reusite. Free Spirit Hi-S sunt niste mizerii pentru ca folosesc un tip de carbon cu continut scazut de rasini care are drept scop scaderea greutatii in detrimentul rezistentei? La cate lansete intoarse in service au, cu siguranta ar fi putut schimba ceva. Nu e deloc greu sau scump sa cresti rezistenta blankului unei lansete. Probabil nu au facut-o pentru ca prefera sa plateasca pretul nemultumirii unor pescari pastrand avantajul unor lansete extrem de usoare.
O lanseta este un produs ca oricare altul si e greu sa afirmi ca modelul X e categoric mai bun decat Y. Sau ca X e cel mai bun. Se poate insa dezbate despre materialele folosite, actiune, test de curbura, greutate, diametrul blankului, rezistenta in timp, traditia producatorului, chiar si despre raportul calitate/pret. Noi consideram ca lansetele Select Baits sunt foarte competitive pe segmentul lor de pret tinand cont de materialele folosite. Nu am intentionat nici macar o secunda sa producem cele mai ieftine lansete sau sa detronam Century din pozitia de lider al tehnologiei pe acest segment, ci doar sa oferim un produs corect, asa cum intelegem noi acest termen.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa cumpere lansetele noastre fara sa aiba in vedere si restul ofertei de pe piata. Oricine este interesat sa isi cumpere lansete poate trece pe la magazinul Big Fish, sa vada lansetele in discutie, eventual ii putem da o lanseta sa o incerce, iar decizia achizitiei ramane strict a lui.
Cei care doresc detalii despre lansetele Select Baits, imi pot scrie la adresele de email
contact@bigfish.ro sau
contact@selectbaits.com