Select Baits Potenza 13' 3.75 lbs si Vigor 13' 3.5 lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Daniel Ene
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Select Baits Potenza 13' 3.75 lbs si Vigor 13' 3.5 lb

Mesaj de Daniel Ene »

O parere obiectiva daca ajuta:
Carping Club a avut cele doua lansete in teste la cateva sesiuni de casting inainte de a fi lansate pe piata.
Cele doua lansete, Vigor si Potenza sunt total diferite atat dpdv al constructiei cat si al caracteristicilor functionale care privesc pescarii de competitie.
Vigor: incarcare optima cu plumb de 115gr
Potenza: incarcare optima cu plumb de 125gr
Cu aceste greutati s-au aruncat in jur de 180m si cateva peste 180m de aruncatorii buni din club, cu fir de 0.25mm si fara vant.
Pentru competitiile crapiste, noi ne-am oprit la Potenza in ideea folosirii si a momitoarelor, pungilor pva, saculeti sau plumbi cu pasta.
Vigorul o vad utila pentru pescuit la distanta cu plumbaj usor, daca este cazul unui substrat foarte moale.
Ambele lansete ajuta foarte mult pescarii care nu au o tehnica foarte buna in aruncare si nu reusesc sa puna destula forta in blancul lansetei.
Atat cu modelul cu inel de plecare de 50mm cat si cel cu 40mm s-au atins aceleasi distante.
Dupa primul concurs de pescuit vom avea mai multe date si vom putea trage si alte concluzii.
http://www.naviscarpo.ro
NAVIS CARPO - bait boats

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Buna dimineata.
Personal, consider ca ar fi cazul sa dam dovada de mai multa maturitate in exprimarea opiniilor fata de un produs/producator, indiferent care este acela! O parere strict obiectiva, cu plusuri si minusuri ar fi binevenita din partea tuturor si ar insemna ca respectam munca acelui producator.
Apreciez, asadar postarea obiectiva a lui Navis Carpo!
Carp Passion

romanraul

Mesaj de romanraul »

Este greu sa oferi o parere obiectiva asupra unui produs nou in conditiile in care nu au fost testate măcar cateva partide daca nu chiar un sezon...
Poate pe vremea asta anul viitor vei obtine ceva pareri...
Stima,
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Corect, asta spuneam si eu...a testa un produs si a scrie apoi despre el, inseamna a-ti expune aici, o parere obiectiva!
Carp Passion

odsec

Mesaj de odsec »

viorel doloc scrie:Corect, asta spuneam si eu...a testa un produs si a scrie apoi despre el, inseamna a-ti expune aici, o parere obiectiva!
e adevarat ,cati anii am eu in pescuitul "modern la crap" cu lansete moderne de crap cred ca multi de aici nu au atatia anii, dar sa revin la ce vreau sa scriu am si eu lansetele de la select baits, toate ,dar asa din prima nu as avea curajul sa dau cu parerea, desi au trecut cateva zeci de lansete in mana mea nu numai ca au trecut, am si pescuit cu ele, lansetele nu am primit cadou ca sa zic sau sa scriu ceva frumos despre ele :!: :!:

Marian Constantin
Veteran

Mesaj de Marian Constantin »

Încercaţi să triaţi părerile obiective de cele subiective... nu întotdeauna vorbitul frumos despre un produs reflectă realitatea..
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual
Powered by Shimano

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Sincer...aruncari constante de 180m reusesc si eu cu velocity care nu este un bat scump iar eu nu sunt un aruncator asa bun cum este cel de la carping care a reusit sa arunce 180m cu potenta si vigor, acelas aruncator de la carping stiu sigur ca arunca mai mult de 180m folosind vechiul mtx14.
Una peste alta mie imi place cum arata betele de la select.....sunt slim....usoare.....dar pana nu punana pe ele......nu stiu ce sa zic.........
P.S. de ce va asteptati ca dupa ce ati folosit un timp mai indelumgat un anumit bat si pe urma brusc arunci cu un bat nou sa ai asteptarea sa fie mai bun ca cele dinnaintea lui ? Pai eu cred ca pana te inveti cu batul respectiv iti trebuie ceva timp nu ?
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

In spatele proiectului de lansete Select Baits sta experienta de 10 ani pe care o avem ca distribuitori ai multor branduri mari de sub umbrela Big Fish. Nu cred ca pune nimeni la indoiala capacitatea noastra de a recunoaste o lanseta buna. Invit la discutie pe oricine doreste sa avem o conversatie pertinenta despre lansetele Select Baits sau lansete, in general.
Mi se pare insa ridicol, obtuz si jignitor sa afirmi despre niste lansete ca sunt 'parciuri' doar pentru ca se 'balangane dupa aruncare'. Mai ales ca nici Potenza si nici Vigor nu au o rata de revenire lenta a varfului (a se citi 'balangane', in termeni de expert). Century FBS sau Harrison Acurix ar trebui sa fie niste gunoaie doar pentru ca au o actiune semi parabolica?! Chiar si asa, evaluam intotdeauna o lanseta raportandu-ne exclusiv la cat de mult aruncam cu ea?! Stiu multi pescari care arunca mai mult cu o lanseta progresiva decat cu una rapida pentru ca nu stapanesc tehnica de aruncare. Sunt fericiti asa si au multe partide de pescuit reusite. Free Spirit Hi-S sunt niste mizerii pentru ca folosesc un tip de carbon cu continut scazut de rasini care are drept scop scaderea greutatii in detrimentul rezistentei? La cate lansete intoarse in service au, cu siguranta ar fi putut schimba ceva. Nu e deloc greu sau scump sa cresti rezistenta blankului unei lansete. Probabil nu au facut-o pentru ca prefera sa plateasca pretul nemultumirii unor pescari pastrand avantajul unor lansete extrem de usoare.

O lanseta este un produs ca oricare altul si e greu sa afirmi ca modelul X e categoric mai bun decat Y. Sau ca X e cel mai bun. Se poate insa dezbate despre materialele folosite, actiune, test de curbura, greutate, diametrul blankului, rezistenta in timp, traditia producatorului, chiar si despre raportul calitate/pret. Noi consideram ca lansetele Select Baits sunt foarte competitive pe segmentul lor de pret tinand cont de materialele folosite. Nu am intentionat nici macar o secunda sa producem cele mai ieftine lansete sau sa detronam Century din pozitia de lider al tehnologiei pe acest segment, ci doar sa oferim un produs corect, asa cum intelegem noi acest termen.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa cumpere lansetele noastre fara sa aiba in vedere si restul ofertei de pe piata. Oricine este interesat sa isi cumpere lansete poate trece pe la magazinul Big Fish, sa vada lansetele in discutie, eventual ii putem da o lanseta sa o incerce, iar decizia achizitiei ramane strict a lui.
Cei care doresc detalii despre lansetele Select Baits, imi pot scrie la adresele de email contact@bigfish.ro sau contact@selectbaits.com

Bogdan Timis

Mesaj de Bogdan Timis »

Daca ar fi sa le comparati cu un model care exista deja pe piata, care ar fi acela?
atunci cand le-ati proiectat v-ati inspirat dupa un anume brand?
Multumesc.
pSD - ciuma rosie!
---- ---!

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Pescuiesc de cativa ani cu Free Spirit Hi-Sive, varianta putin mai blanda a popularului model de distanta Hi-S200. Vigor este aproape aceeasi lanseta, cu actiune semi rapida si constructie din carbon 1k. Greutatea este si ea foarte apropiata, intre variantele de 3.6m cu inel de 40mm fiind diferenta de 15g, HiS-ive avand avantajul greutatii ceva mai reduse

Potenza nu stiu sa aiba vreun corespondent printre lansetele de pe piata, dar as zice ca cel mai mult seamana cu Shimano XS1 Intensity, doar ca este putin mai blanda si mai puternica (3.75lbs Potenza fata de 3.5lbs XS1)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”