Discutii diverse ... clasamente, punctaj, etc.

CEA MAI INTERESANTA SECTIUNE A FORUMULUI - aici pastram topicurile super interesante care au fost arhivate de-a lungul timpului.

Moderatori: Dan Mateianu, Cristi Matei

Încuiat
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Desfasurare CUPA IERNII MV2 -Editia X- 02-06 Noiembrie 2

Mesaj de Dan Mitranescu »

Remus Munteanu scrie:Ce facem acum,Rep,contestam regulamentul jocului la pauza?Trebuia spus la inceput ca in orice competitie..
Sunt curios sa vedem ce vor face echipa de pe doi pe locul in care a pescuit Iohann in mansa unu..
Iohann cred ca va trebui sa aiba bulan la pesti mari pe A ca sa termine pe primul loc.
Chibitzareala :D
Nu este la jumatatea concursului. Discutia a inceput in 2012 la CN . :wink:
Acum, ca si atunci, vorbim pe exemple concrete.
Nu contesta nimeni nimic.
Pentru mine este numai o parere de rau ca sunt acasa, in loc sa fiu la un concurs pe care il indrageam!

Razvan Cristi

Mesaj de Razvan Cristi »

Lucian SV scrie:
Rep scrie:Vi se pare normal sa calculati clasamentul pe sect A diferit fata de sect B?
A6 prinde 5 pesti si ia la calitate 3,40 iarB3,prinde un peste in 2zile(cred ca au asteptat tramvaiul, care nu a mai venit) si primaste la calitate 3,40 .Mai mult in clasamentul general B3 este pe 15 iar A6 pe 16.
Si uite asa ati demonstrat ca 1>5 .
CE-AI PATIT BOBITA?
stai jos ai 4 spre 3. cei din A se bat între ei şi cei din B la fel. fiecare vine la general cu câte puncte strânge în sectorul său. nu compara rezultatul dintr-un sector cu alt rezultat din celălalt.
În locul coloanei "loc sector" era mai bine "total cantitate m1+m2" că parcă ăsta e criteriul de departajare.
Asa e ai dreptate, criteriul de departajare este cantitatea totala de peste prinsa...dar am lasat asa ca sa se vada exact pe fiecare mansa in parte cantitatea de peste prinsa. La sfarsit daca vor exista doua, trei ...echipe cu acelasi numar de puncte, vom aduna cantitatea totala de peste prinsa pentru departajare.
In alta ordine de idei, cei de pe balta sunt foarte multumiti de acest stil de punctaj, deoarece dupa prima mansa foarte multe echipe pastreaza sanse in continuare la locuri pe podium. Acest stil de clasament s-a folosit si la Cupa Iernii 2015, si la alte cocursuri si nu stiu cum sa te trezesti acuma dupa atata timp si sa spui ca nu e Ok?
FABRICA DE NADA

Razvan Cristi

Mesaj de Razvan Cristi »

Dan Mitranescu scrie:
Remus Munteanu scrie:Ce facem acum,Rep,contestam regulamentul jocului la pauza?Trebuia spus la inceput ca in orice competitie..
Sunt curios sa vedem ce vor face echipa de pe doi pe locul in care a pescuit Iohann in mansa unu..
Iohann cred ca va trebui sa aiba bulan la pesti mari pe A ca sa termine pe primul loc.
Pentru mine este numai o parere de rau ca sunt acasa, in loc sa fiu la un concurs pe care il indrageam!
Cand vi s-a cerut parerea cum sa se desfasoare acest concurs nu a comentat nimeni de stilul de punctaj folosit, toata lumea a tacut malc...lucru pe care nu il inteleg acuma de ce se comenteaza din fata calculatorului.
Din cate imi aduc eu aminte Dane, ai participat si tu la cateva concursuri cu astfel de punctaj :oops: ...dar cred ca nu formula de punctaj te-a facut sa stai acasa!!! :lol: :lol: :lol:
FABRICA DE NADA

Rep

Mesaj de Rep »

Remus, inainte de a posta, am cautat sa vad,modul de acordare a puctajului si nu l-am gasit .Uitindu-ma la clasament am vazut discrepanta .Daca asa prevede regulamentul si participantii au fost in cunostinta de cauza, atunci e correct .

Lucian SV

Mesaj de Lucian SV »

Dan Mitranescu scrie: In ce sport, dupa o mansa, etapa,meci, ... , intre castigatoare exista diferente de punctaj ?

Steaua - Astra 3-0 si ia Steaua 3 puncte,
Dinamo - Craiova 7-1 si ia Dinamo 6 puncte cu care merge la general sa se bata cu Steaua.
Este normal nu ?
Dacă tot ai dat un exemplu din fotbal, să spunem că acest clasament este făcut cu tot cu "golaveraj". adică contează cât de tare ţi-ai bătut colegii de sector. locul 1 de sector din A a luat mai multe "goluri" la cantitate decât locul 1 din B şi asta înseamnă penalizare. în acest concurs sectorul contează doar pentru a delimita locurile cu şanse teoretic-practic egale, treaba organizatorului. şi e corect ca manşa 2 să înceapă de la zero, fiindcă locul se trage la sorţi nu se alege (cel mai slab trage primul nu alege). dacă ultimul alegea nu trebuia anulat avatajul din prima manşă fiindcă cel mai bine clasat rămânea cu cel mai prost loc.

Dan Mitranescu
Veteran

Razvan Cristi scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Cand vi s-a cerut parerea cum sa se desfasoare acest concurs nu a comentat nimeni de stilul de punctaj folosit, toata lumea a tacut malc...lucru pe care nu ilinteleg acuma de ce se comenteaza din fata calculatorului.
Din cate imi aduc eu aminte Dane, ai participat si tu la cateva concursuri cu astfel de punctaj :oops: ...dar cred ca nu formula de punctaj te-a facut sa stai acasa!!! :lol: :lol: :lol:
Razvane tu vezi lucrurile din 2015 in coace. Eu am discutat mult acest aspect incepand cu 2012 la nivel de CN si am discutat mult inclusiv pentru Moara ( cu Petre Iulian in special ) . Mai mult nu am avut ce sa spun.
Nu stiu ce legatura are faptul ca daca nu sunt de acord cu un sistem de punctare, nu trebuie sa particip la un concurs. In 2012 am participat la CN , chiar daca am aratat de la inceput ca nu este bine ( si apoi sa-mi dea toata lumea dreptate ). Pe Moara nu stiu daca am participat vreodata la un concurs in care sa pleci de pe sector cu suma punctelor din cele doua clasamente si daca participam, care era problema ?!
Eu am atras permanent atentia ca nu este corect, chiar daca am participat sau nu.
Imi pasa de competitia de crap din Romania si nu sunt atent numai sa-mi iasa mie bine treburile pe moment.

De stat acasa stau pentru ca lipsesc standurile :
17.Tata Nitu
18. Maty
19. Bogdan Dragan
20. Vasile Baboieru
21. Paraschiv Emilian
22. Mirea Florin
23. Ghita
24. Vio David
25. George Slave
26. Ghita Adrian
27. Pate Florin
28. Nelu Capitanu
...
Nu stiu care este cauza exacta pentru care nu au venit, poate este cea pe care o insinuezi la adresa mea, dar imi doresc sa mai vad Moara cu participare celor enumerati, alaturi de cei care sunt acum pe balta si duc steagul.

Dan Mitranescu
Veteran

Lucian SV scrie:
Dan Mitranescu scrie: In ce sport, dupa o mansa, etapa,meci, ... , intre castigatoare exista diferente de punctaj ?

Steaua - Astra 3-0 si ia Steaua 3 puncte,
Dinamo - Craiova 7-1 si ia Dinamo 6 puncte cu care merge la general sa se bata cu Steaua.
Este normal nu ?
Dacă tot ai dat un exemplu din fotbal, să spunem că acest clasament este făcut cu tot cu "golaveraj". adică contează cât de tare ţi-ai bătut colegii de sector. locul 1 de sector din A a luat mai multe "goluri" la cantitate decât locul 1 din B şi asta înseamnă penalizare. în acest concurs sectorul contează doar pentru a delimita locurile cu şanse teoretic-practic egale, treaba organizatorului. şi e corect ca manşa 2 să înceapă de la zero, fiindcă locul se trage la sorţi nu se alege (cel mai slab trage primul nu alege). dacă ultimul alegea nu trebuia anulat avatajul din prima manşă fiindcă cel mai bine clasat rămânea cu cel mai prost loc.
Lucian, cu tot respectul, mi-am batut gura degeaba pe aceasta tema prea mult aici

http://www.crapmania.ro/forum/campionat ... 82-30.html
Nu au inteles decat jumatate atunci.
Dupa prima mansa "au inteles" si ceilalti si a avut loc cea mai mare japca din pescuitul de la noi, cand Carping a pierdut titlul national ca lumea s-a sucit cu regulamentul la jumatatea campionatului.
Nu a invatat nimeni nimic din asta, asa ca te rog sa ma intelegi ca nu vreu sa port discutia de la inceput.
Il rog si pe George sa faca un topic separat cu discutiile aste si totodata doresc sa se inteleaga ca nu tot ce se spune este in bataie de joc, dusmanii , sau astfel de stari.
Sa atragi atentia ca nu este bine , nu este o luare peste picior.

Lucian SV

Mesaj de Lucian SV »

există totuşi o greşeală în clasamentul după M1, B2 e pe 5 general şi A5 e pe 4 general la cantitate.

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Dane de mine ai uitat frate , e corect ? :lol: :lol: :lol:

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

A apărut Naomi ! :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “ARHIVA FORUM”