Te aprinzi degeaba. Nu cred ca s-a exprimat vreunul dintre noi in sensul sustinerii furtului.Lucian SV scrie:am citit pe aici și trebuie să recunosc că diversiunea funcționează. tot felul de chestii (multinaționale, salarii, naționalism, veșnicele găleți, retrocedări, plagiate, istoria partidelor, de fapt tot rahatul în care ne scăldăm și cu care se aruncă în stânga și în dreapta) care sunt pe lângă subiect.
De fapt cei din stradă vor abrogarea oug 13/2017 pentru art. care prevede plafonul de 200.000 lei până la care funcționarul public nu este pedepsit penal. nimeni nu spune ceva împotriva celorlalte 4 (patru) prevederi referitoare la favorizarea fătuitorului, neglijența în serviciu, conflictul de interese și șoferii băuți.
Titlul topicului este corect. Liber la furat, fiincă practic se legiferează pentru funcționarii publici un plafon pînă la care nu răspund penal. mai mult poți să faci 10, 20, ..., 100 de fapte sub 200.000 lei fiecare și nu răspunzi penal. Te pufnește râsul că hoțul care înșfacă o găină de 30 de lei din coteț riscă 3 ani de bulău, comparativ cu funcționarul public care are un plafon de fraudă pînă la 199.999 lei pentru fiecare faptă. Și ca să fie tot tacâmul complet, asta pentru cunoscători, s-a mai dat o ordonanțî de urgență 7 sau 9/2017 care are înserată o frază prin care o serie de art. din Legea finanțelor publice sunt suspendate până la 01.08.2018 cu privire la creditele de angajament (suma maximă a cheltuielilor din bugetul aprobat).
Pentru toți cei care s-au pronunțat împotriva celor din stradă am o întrebare: este corectă stabilirea unui plafon al prejudiciului pentru funcționarul public, comparativ cu hoț-infractor care nu are această calitate?
Topicul se cheama ''liber la furat'', asa incat e valabil de la OUG la multinationale si plagiate.
Daca nu suporti diversitatea asta de discutii si opinii pe tema data, ai posibilitatea sa deschizi un topic numai pentru OUG.
Toate cele bune!