Salut,
Ma intereseaza si pe mine subiectul, fiind unul dintre pescarii care apreciaza acest lac. In trecut am avut ocazia sa vad capturi frumoase pe aceasta balta...de la crap de 11kg, cteno de 8, novac de 12, carasi de 2Kg... Este placut sa poti iesi la o partida rapida, langa casa.
Intrucat am citit postarile anterioare, vin cu cateva informatii suplimentare:
- da, s-a populat lacul cu 10 tone de peste. Crap 1-2kg, chinezesc 1kg, cteno 800g-1kg. S-a bagat si foarte mult peste amestecat 150-300g (rosioara, caras, novac, chinezesc, cteno, somn romanesc). Am aflat dintr-o sursa de incredere. Am si vazut personal pestele in apa... este o splendoare sa vezi...
- nu am auzit nici un termen pentru redeschiderea pescuitului. Si daca se va deschide, in mod sigur va fi doar de pe insula. Nu se poate tine sub control altfel.
Nu stiu conditiile in care vom mai pescui in IOR... probabil s-a inchis tot datorita problemelor... Civilizati sau nu, pescarii au dat nastere la conflicte si probleme. Si nu pescarul in sine cat existenta lor pe insula pescarilor. Nu mai conteaza a cui a fost vina de a inceput scandalul...conteaza numarul de plangeri, certuri si rapoarte de la paza...etc. Probabil s-au saturat. Si am fost martor atat la certuri cu cei din barcute/hidrobiciclete cat si la fapte urate din partea pescarilor (cu pomii

)...
Din pacate, popularea cu peste nu va rezolva problema somoteiului pitic. Poate doar un pescuit masiv organizat si eventual popularea cu vreo specie de rapitor care reuseste sa il manance.
Numai bine!