MULINETA MX 14000

Moderator: Dan Mitranescu

Încuiat
eugen dragnea
pescar de competitie

Re: MULINETA MX 14000

Mesaj de eugen dragnea »

Mugady scrie: Cum am mai spus , am primit garantie verbală la momentul achiziționării si am fost multumit.
O garantie verbala data de Mitranescu Dan are mai multa valoare decat un certificat de garantie semnat si stampilat :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

osc1or
Veteran
Puncte: 0

MULINETA MX 14000

Mesaj de osc1or »

Am scos azi MXu la produs pe MV2 pt prima data.

Are o problema careia nu cred ca i am dat de cap. Cand arunci in forta cu ea ii sare pickupul si rupe firul... mi s a intamplat f f des chestia asta azi. Are vreun spil?

Am mai patit asta la Shimano navi acum 5 ani... dar i am dat de cap dupa cateva aruncari, MXurilor nu le am dat de cap.

Si mai au o problema pt pescarii de competitie pretentiosi/silentiosi. Nu sunt recomandabile noaptea, caraie frana de se aude 3 standuri stanga dreapta cand esti in drill :).

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

osc1or scrie:Am scos azi MXu la produs pe MV2 pt prima data.

Are o problema careia nu cred ca i am dat de cap. Cand arunci in forta cu ea ii sare pickupul si rupe firul... mi s a intamplat f f des chestia asta azi. Are vreun spil?

Am mai patit asta la Shimano navi acum 5 ani... dar i am dat de cap dupa cateva aruncari, MXurilor nu le am dat de cap.

Si mai au o problema pt pescarii de competitie pretentiosi/silentiosi. Nu sunt recomandabile noaptea, caraie frana de se aude 3 standuri stanga dreapta cand esti in drill :).

:) Aceeasi sesizare a venit si de la Maxx dupa primele aruncari.
Mulineta blocheaza pick up-ul mai jos de zona in care galetul ajunge in cea mai inalta pozitie. Este in pozitia optima atat pentru ridicarea cu mana stanga, cat si pentru aducerea lui inapoi dupa aruncare.
Daca il dai peste cap cand galetul este sus, atunci sistemul de declansare este deja dus pana la jumatate si mulineta declanseaza in aruncare sistemul.
Chestie de obisnuinta... Si eu m-am lovit de ea, dar dupa un concurs, deja uiti de ea.
Incearca sa stabilesti punctul respectiv, cu antireversul deschis. Vezi unde se blocheaza pick up-ul cand este dat peste cap si ala este punctul maxim in care trebuie sa il pui. Nu mai misca de acolo !
Pentru a proteja angrenajul, pick up-ul se repune pe pozitie tot cu mana ( nu din manivela ), indiferent de mulineta !

Daca frana se aude prea tare, poti sa ungi cu vaselina coroana din interiorul tamburului si sunetul se reduce mult. Aproape ca nu se mai aude.
Oricum, sunetul ala este cel mai apreciat sunet din pescuit. :)

In rest cum ti se pare ? Ai si pescuit ?
Viteza de recuperare ai sesizat-o ?

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

osc1or scrie:Am scos azi MXu la produs pe MV2 pt prima data.

Vezi sa nu fie vreun surub slabit in zona de sustinere a pickup-ului pe rotor. Pozitia in care se blocheaza de obicei pickup-ul e cu deschidere spre dreapta...cum sunt cele cu pinten declansator (pickup-ul se blocheaza in pinten, cu galetul pe partea dreapta).
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

osc1or
Veteran

MULINETA MX 14000

Mesaj de osc1or »

Am sesizat clar diferenta la recuperare.
Frana e perfecta, pe gustul meu.
Sa vad cum reusesc sa ma obisnuiesc cu pickupul sa nu mai sara. Azi in 7 8h de pescuit am legat vreo 10 inaintasi :)

Chestia e ca mi am dat seama ca pickupul trebuie sa fie intr o anume directie, dar nu o nimeream mereu... sau credeam ca am nimerit o si sarea iar.. stiam problema de la Navi, singura mulineta cu care am mai pescuit sa ii sara pickupul in aruncare.

Exista vreo motivatie tehnica de ce pickupul nu functioneaza identic cu cel de pe Ultegre?

Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:Am sesizat clar diferenta la recuperare.
Frana e perfecta, pe gustul meu.
Sa vad cum reusesc sa ma obisnuiesc cu pickupul sa nu mai sara. Azi in 7 8h de pescuit am legat vreo 10 inaintasi :)

Chestia e ca mi am dat seama ca pickupul trebuie sa fie intr o anume directie, dar nu o nimeream mereu... sau credeam ca am nimerit o si sarea iar.. stiam problema de la Navi, singura mulineta cu care am mai pescuit sa ii sara pickupul in aruncare.

Exista vreo motivatie tehnica de ce pickupul nu functioneaza identic cu cel de pe Ultegre?

Incearca sa dai pick up-ul peste cap cand galetul se afla pana in "ora 9" ( sus fiind ora 12 ) si sa il rotesti ( dat peste cap fiind ) pana cand se propteste in sistemul declansator. Acolo se intepeneste ( nu mai merge nici inainte si nici inapoi ), iar aia este pozitia de aruncare.

Daca il dai peste cap si deja este intepenit stanga-dreapta, atunci se poate sa fie prea in fata. Poti sa deschizi antireversul si observi imediat cat are nevoie sa se duca in spate.

Diferentele fata de alte mulinete sunt date de mai multe aspecte. MX 14000 are incluse idei specifice aruncatului la mare distanta si respectiv a aruncarilor in forta. Au fost preluate idei de la mulinetele de surf casting, mulinete puse numai pe lansete cu multe lb si nu au legatura cu mulinete ce au ca destinatie lansete de maximum 3,5 lbs. :)
Fixarea pick up-ului in pozitia optima pentru a nu fi declansat de astfel de fortari , indepartarea tamburului de lanseta, inclinarea axului catre centrul inelului de plecare,... fac parte din aceste aspecte, cu totul altele decat cele gandite pentru 3,5lbs. :)
O fi bine, nu o fi, ... asta-i viata. Eu am riscat pe ce gandesc, pe ce am constatat in 10 ani in care am cautat totul pentru a putea pescui cat mai departe si pe ce mi-a mai lasat fizica din scoala prin cap. :)
Tu ai la dispozitie 3 ani fara niciun risc, sa ma aprobi sau nu. :)

Ionut C-tinescu

Mesaj de Ionut C-tinescu »

De cand am achizitionat mulinetele am efectuat cateva zeci de aruncari. Pana acum nici macar o singura data nu mi-a sarit pick up-ul. Pick up-ul are o pozitie in care se blocheaza perfect, acesta ar putea sa sara doar daca nu este declansat antireversul mulinetei.
Membru Enjoy Fishing Club https://www.facebook.com/EnjoyFishingClubRo

Consultant Claumar Pescar www.claumarpescar.ro

Redactor Crapmania www.crapmania.ro

Canal Youtube https://www.youtube.com/c/PescuitConsta ... tantinescu

osc1or
Veteran

MULINETA MX 14000

Mesaj de osc1or »

Am facut o poza cu pozitia in care se blocheaza picupul ridicat la ci4 xsb si la mx14000.

Din cate stiu eu la marea majoritate a mulinetelor puncul de blocare al pickup ului e cam in zona bratului mulinetei, la 'ora 12.00'. La MX picupul se blocheaza la 'ora 9.00'.
Sunt singurul caruia nu ii place asta?
S-ar putea modifica pozitia?ImagineImagine

Critic echilibrat

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

15-20 de grade mai putin ca la biomaster si navi. Dane, galetul doar manual, rezolv-o ca sa stric combinatia 14-windmaster :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie:Am facut o poza cu pozitia in care se blocheaza picupul ridicat la ci4 xsb si la mx14000.

Din cate stiu eu la marea majoritate a mulinetelor puncul de blocare al pickup ului e cam in zona bratului mulinetei, la 'ora 12.00'. La MX picupul se blocheaza la 'ora 9.00'.
Sunt singurul caruia nu ii place asta?
S-ar putea modifica pozitia?ImagineImagine

Nu este "ora 9", este putin dupa "10 ". :) , adica intre 9 si 12.
Obisnuit find cu TD-urile si mie mi-a fost putin peste mana la inceput, dar dupa primul concurs nu mai stiam de treaba asta. Este numai de obisnuinta.
Pozitia respectiva se poate modifica usor, daca vrei neaparat.
Se scoate rotorul cu totul ( se desface piulita de pe ax , atentie ca este pe stanga ). Sub el gasesti pe carcasa un "plan inclinat" care declanseaza sistemul. Incepe de la "10" si se termina putin dupa "12".
Te apuci de el cu o pila :) si in 5 minute il cureti pana pe la 11.30 . Lasi numai un pinten lat de 10mm in care sa se opreasca rotorul. Nu-ti trebuie "plan inclinat", ca oricum dai pick up-ul cu mana.
Gata treaba.

P.S. eu totusi zic sa o lasi asa o perioada si pe urma sa actionezi.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “DAN MITRANESCU”