In primul rand felicitari cluburilor care au reusit sa se califice in mansa a 2-a, Hook Fishing, Green Lake si Carp West & AP Banatul. Am avut sansa sa cunosc cativa oameni deosebiti cu aceasta ocazie, eu unul consider acest lucru un castig.
Chiar daca aceasta mansa a fost umbrita de unele incidente, consider ca in primul rand pescuitul a avut de castigat pana la urma. Degeaba sar unii ca arsi, in primul rand vina este a celor care nu au stiut (sau nu au vrut ?) sa respecte regulamentul. Daca noi am fost cei care au contestat aceste lucruri, nu vad de ce am avea vre-o vina, nu ne-am simtit amenintati de nici una dintre echipe pentru a face contestatie din frica, am facut-o doar pentru a atrage atentia tuturor echipelor sa respecte un regulament cu care toti am fost de acord cand ne-am inscris in competie. Nu contest faptul ca dupa aceasta nu au mai fost incalcari ale regulamentului (pentru ca au mai fost, asa cum spunea si Vladut, cred ca fiecare echipa a gresit cel putin odata), dar tocmai datorita acestui incident am hotarat sa dam mai multa importanta pescuitului , si rezultatele s-au vazut. Cateva kg ne-au despartit de locul 1 la general, iar acest fapt il punem pe seama unor greseli ale noastre. Nu am contestat faptul ca cele 2 cluburi calificate nu au jucat corect, sau unul din cele 2 necalificate. Dimpotriva, clubul Hook a facut poate cea mai mare surpiza a acestei etape pentru toata lumea, dovedind ca au pescari foarte buni care pot face fata cu brio oricarei competitii. Nu oamenii,nici pescarii nu i-am contestat, ci faptul ca au incalcat regulamentul. Lucru pe care ei il stiu si l-au recunoscut. Si tocmai in spiritul de fairplay al acestei competitii nimeni nu a dorit in acel moment ca echipa de pe acel sector sa fie descalificata. Un alt lucru care ni s-a reprosat este ca am trimis arbitrii sa verifice anumite standuri noaptea, lucru total gresit. In urma acelui incident recunosca ca am avut anumite suspiciuni, dar nu am mai luat masuri pentru ca am considerat ca nu de asta suntem acolo. Si din ce stiu eu, este absolut normal, chiar obligatoriu, ca arbitrii sa verifice standurile noaptea. Si ca un fapt divers, echipele Green Lake de pe 2 sectoare au avut in spate arbitrii sau membrii ai lotului unui alt club, mai ales in ultimele 24 ore. Mai mult, au fost urmarite cu aparate foto profesionale (cu teleobiective), lucru pe care l-am observat , dar nu i-am dat importanta, considerand ca sunt actiuni "normale" de spionaj in conditiile in care acele echipe isi simteau amenintata pozitia in clasamentul sectorului.
Felicitari si organizatorului Nicu David Jubileu, lacul Floreasca s-a dovedit o pista foarte buna de concurs, desi in unele standuri conditiile de pescuit au fost mai "vitrege" iar cainii din padure ne-au dat mari emotii , pe general cred ca toata lumea a fost multumita. Dar atata timp cat se prinde peste, cum sa nu fie?
Si ca o parere personala, consider ca anumite greseli nu isi au locul in aceasta competitie, si am sa enumar cateva, greseli ce au fost observate pe parcursul acestei etape de catre toti managerii cluburilor, in urma discutiilor avute cu ei.
- dupa fiecare peste cantarit, ar trebui semnata fisa de participant si de catre arbitru. asa se elimina greselile de arbitraj prin neinregistrarea tuturor pestilor in fisa de arbitraj-mai ales cand ai peste 20 de bucati la cantar, (caz intamplat de 2 ori echipelor Green Lake).
- tara dupa fiecare peste cantarit.
- in cazul cantarelor electronice care au scala in lb si kg, verificarea de catre concurenti a scalei de masurare
- sanctionarea echipei al carei manager intra noaptea neinsotit de arbitru sau managerului altei echipe in stand.
- marcarea tarusilor si a marginii standurilor cu vopsea pentru a evita discutiile ulterioare ca s-a mutat banda de delimitare a standului.
- interzicerea clara a ajutorului oferit in stand, dupa cele 120 minute de pregatire in afara standului, de catre rezerve sau manageri.
In speranta ca nu va exista ranchiuna asupra clubului Green Lake din partea celorlalti concurenti prezenti la aceasta etapa, doresc fire intinse celor ce s-au calificat mai departe si un drum cat mai lung in acest campionat.
P.S. Total nesportiv gestul de a intoarce spatele si a refuza o sincera strangere de mana venita din partea mea (nu a clubului din care fac parte), eu unul o iau ca pe o jignire personala. Pacat...cu totii am depus efort in aceste 4 zile, ne-am mancat nervii si banii cu aceste manse, si cu totii meritam sa mergem mai departe. Dar din greseli invatam!
PPS. Pentru Doruletz & Edy - nu bei nu prinzi

Sper sa ne intalnim pe Chiroiu 4, la o bere rece si un bors de peste .