Moderator: Dan Mitranescu
Astea nu sunt "povesti". Le poate verifica oricine acasa cu un cantar sau cu alte greutati cantarite in prealabil ( sticle pet cu apa, ... )PallBogdan scrie: ↑Joi Feb 13, 2020 11:05Daca tot ce a relatat omul asta este "lectie de laborator", asteptam, pe concret, varianta practica si ce mai lipsea din analiza.
Permite-mi sa nu cred, din povesti, diminuarea rezistentei cu 50% sau 20% a unor fire la nod...
Trimis de pe al meu SM-N975F folosind Tapatalk
Repet, eu spun sa se verifice diametrul firelor si sa nu se tina cont de ce scrie pe eticheta.Andrei.t scrie: ↑Joi Feb 13, 2020 13:11Mie mi se pare acelasi lucru ori ca oferi informatii incorecte despre rezistenta la nod ori la diametru.
Dan probabil e nemultumit ca altii pun pe eticheta 0.25 si in realitate e un 0.27 ca sa castige rezistenta la nod.
Dar la fel ar putea sa se planga si Select baits sau altii ,ca firul lor de 0.25 poate e la fel de rezistent dar Dan pretinde ca are rezistenta 12kg pe site in descriere iar ei au un fir de 0.25 care tine 6 kg sau 5.7m.
Un client care nu stie "secretele" poate o sa isi ia chiar 0.20 de la Dan..crezand ca e la fel de rezistent ca un 0.25 de la Select).
Poate chiar M este de 2-3 ori mai rezistent la nod decat 70 la suta din firele de pe piata![]()
Parerea mea este ca cel mai bine intrebi daca ai incredere in vanzator daca nu..in prieteni. Eu am cam primit informatii reale in toate magazinele.
Am pescuit cu Invisitec 0.225 stiind ca e un 0.243 dar e mai rezistent decat multe 0.25 si asta mi s-a spus si la magazin si asa a si fost.
Am renuntat la el pentru ca pe Peris risc sa fiu descalificat pt diferenta pana la 0.25.
Mai important e ca firul sa fie proaspat si sa fi fost depozitat corect iarna.
Astept cu nerabdare firul m rosu.
Buna ziua,
Multumesc!Dan Mitranescu scrie: ↑Lun Iun 14, 2021 12:29Buna ziua,
M-Line portocaliu este acelasi fir cu M-Line Rosu. Culoarea initiala este la fel, doar ca cel cu denumirea de "portocaliu" isi pierde nuanta de rosu dupa primele utilizari si devine portocaliu. De aici si reducerea de pret pe cel portocaliu.
Rezistenta este la fel. ( fabrica a gresit vopsirea firului pe ultimul lot )
Pa varianta de galben nu exista nicio diferenta intre loturi.
Si mie mi s-a parut ciudat sa vad ca dupa prima partida firul s-a decolorat. Sper sa nu isi piarda si proprietățile odata cu culoarea.Dan Mitranescu scrie:Buna ziua,
M-Line portocaliu este acelasi fir cu M-Line Rosu. Culoarea initiala este la fel, doar ca cel cu denumirea de "portocaliu" isi pierde nuanta de rosu dupa primele utilizari si devine portocaliu. De aici si reducerea de pret pe cel portocaliu.
Rezistenta este la fel. ( fabrica a gresit vopsirea firului pe ultimul lot )
Pa varianta de galben nu exista nicio diferenta intre loturi.