Întrebare pentru Dan Mitranescu

Moderator: Dan Mitranescu

Încuiat
Mirel
Puncte: 0

Re: Întrebare pentru Dan Mitranescu

Mesaj de Mirel »

Bună seara domnu Mitranescu vreau sa va întreb în legătură cu lanseta TAZURA CLASS NEW Concept are acțiune rapida? sau făcut casting cu ea ce distante ajunge la un aruncător bun? Precizez as face o comparație în tre shimano tribal Tx7 3.9 3,5lbs și TAZURA CLASS NEW CONCEPTo părere, mulțumesc o zi buna

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Mirel scrie:
Sâm Feb 19, 2022 21:30
Bună seara domnu Mitranescu vreau sa va întreb în legătură cu lanseta TAZURA CLASS NEW Concept are acțiune rapida? sau făcut casting cu ea ce distante ajunge la un aruncător bun? Precizez as face o comparație în tre shimano tribal Tx7 3.9 3,5lbs și TAZURA CLASS NEW CONCEPTo părere, mulțumesc o zi buna
Salut,
Class New Concept este cea mai buna lanseta pentru aruncat pe care am construit-o.
Class-ul vechi, primul model, este o lanseta apreciata in cel mai mare procent de varful competitiei crapiste de la noi, dar lanseta necesita si o conditie fizica buna.
Class New Concept, prin seria de inele ofera un randament mai bun. Randamentul reprezinta cat din energia consumata de aruncator se transmite plumbului.
In cazul lansetelor cu 6 inele se pierde foarte multa energie prin indoirea inutila a lansetei, deoarece firul nu urmareste curbura lansetei, iar cand aceasta se indoaie firul iese aprox. 25cm prin inele.
La Class New Concept forta folosita se transmite in totalitate plumbului si astfel lanseta se incarca cu o forta mai mica, chiar daca are 4lbs, fiind mult mai permisiva din punct de vedere fizic.
Mai mult de atat, in faza a doua a aruncarii, Class New Concept are o revenire instantanee ce ajuta si mai mult aruncarea.

Legat de comparatia cu o lanseta de 3,5lbs, fara sa conteze brand-ul, in afara minciunilor comerciale folosite in casting prin care aceste lansete au fost facute "de distanta" folosind plumbi de pana in 110g, nu a existat niciodata performanta legat de pescuitul la distanta.
Acesta este si motivul pentru care se rup foarte multe astfel de lansete, pentru ca pescarii au inghitit minciuna cu castingul, dupa care, in conditii de pescuit, au rupt lansetele incercand sa atinga distanta celor care foloseau lansete adecvate. Chiar daca nu se rupeau lansetele, indoirea excesiva ( ca asta se intampla cand fortezi o lanseta moale) nu ofera niciodata distanta, ba din contra.
Cand vorbim de pescuit, monturile nu vor avea niciodata 110g, ci toate vor fii intre 130-170g, de la bila simpla si pana la momitoare mari sau saci solubili. Aici intervine valoarea unei lansete usoare si rigide.

A facut cineva casting cu greutati de 130g-150g sa vada ce inseamna o lanseta buna( cat au majoritatea monturilor prinzatoare )? Nu!
Cu aceste greutati, te asigur ca un aruncator mediu cu un Class Neu Concept o sa egaleze aruncarile celor mai buni aruncatori daca acestia folosesc lansete moi, de 3,5lbs.

Class New Concept nu are nicio legatura cu nicio lanseta de pe piata de 3,5lbs in conditii de pescuit.
Lanseta este facuta de un pescar care a "inventat" valoarea pescuitului la distanta ( fiind primul din tara si poate din lume care a folosit fire de 0,20 - 0,18 pescuind zeci de concursuri la peste 170m), care a prins zeci de tone pescuind asa, care a gandit permanent cum sa castige metri in plus stand sute de zile langa lansete si facand zeci de mii de aruncari cu toate monturile posibile. Totodata, vorbim de un producator care poate sa faca orice lanseta doreste.
Am facut acum multi ani o lanseta de 3,5 lbs, ca sa arat ca am si aceasta posibilitate. Foarte buna in categoria ei, fiind castigatoare in castinguri chiar internationale, dar cred ca si acum este pe stoc primul lot. ( MTX 11 ) Aceasta este rezultatul alegerii celor care mi-au ascultat sfaturile in cei 15 ani de fabricat lansete.

In partea cealalta, daca brand-urile ce fac lansete pentru tari in care se pescuieste in max. 100m, ofera numai 3,5 lbs, magazinele ce sa vanda, ce sa recomande?! :wink:

Mai mult de atat, ca sa scoti pe o lanseta de 400g o putere de 4lbs, pai atunci iti trebuie carbon superior, care costa aproape dublu in comparatie cu un carbon care ofera doar 3,5lbs.
Este adevarat ca in foarte multe cazuri producatorii considera ca strica orzul pe gaste, dar daca vorbim de performanta unei lansete, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. :wink:

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Salut Dan,

Exista in gama de lansete Tazura sau Mtx vreun model a cărui greutate sa fie sub 400gr? Mulțumesc.

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

A bad days fishing is better than a good day at work...

Mirel

Mesaj de Mirel »

Bună seara domnu Mitranescu când primiți pe stoc lanseta LANSETA TAZURA CLASS NEW Concept?. Mulțumesc o zi buna!

Dan Mitranescu
Veteran

florinalin scrie:
Dum Feb 20, 2022 7:42
Salut Dan,

Exista in gama de lansete Tazura sau Mtx vreun model a cărui greutate sa fie sub 400gr? Mulțumesc.

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
Salut, exista lansete de crap sub 400g, dar nu de 3,90. :)
Cea mai mica greutate se gaseste la Class New Concept si este de 420-430g.
Am avut in mana o mostra facuta din cel mai bun carbon ( ca si Class-ul ) care avea 360g , era destul de tapana la liber, dar nu era pentru Romania. Pretul ramane mare ( de peste 600 lei ) si pretentiile la noi sunt legate de distanta. Nu ii vedeam zile multe pe balta.
Daca o faci din carbon inferior si sa aiba sub 400g, o sa se comporte ca un feeder.
Nu vad varianta constructiva care sa fie cat de cat lanseta si care sa reziste in conditiile de la noi.

Dan Mitranescu
Veteran

Mirel scrie:
Lun Feb 21, 2022 18:52
Bună seara domnu Mitranescu când primiți pe stoc lanseta LANSETA TAZURA CLASS NEW Concept?. Mulțumesc o zi buna!
Buna seara. Maine ajung noile mulinete MX MAGNESIUM. Am sa aflu cand ajung si lansetele.
Cu placere.

Mirel

Mesaj de Mirel »

As vrea o comparație între mulineta MX 1400 PLUS și MX MAGNESIUM, angrenajele sunt același, ce are în plus MX PLUS? Mulțumesc o zi buna.

Dan Mitranescu
Veteran

Dan Mitranescu scrie:
Mar Feb 22, 2022 1:56
Mirel scrie:
Lun Feb 21, 2022 18:52
Buna seara. Maine ajung noile mulinete MX MAGNESIUM. Am sa aflu cand ajung si lansetele.
Cu placere.
Acum am aflat, saptamana viitoare ajung lansetele Class 3K, iar lansetele Class New Concept ajung in luna aprilie.

Dan Mitranescu
Veteran

Mirel scrie:
Mar Feb 22, 2022 7:33
As vrea o comparație între mulineta MX 1400 PLUS și MX MAGNESIUM, angrenajele sunt același, ce are în plus MX PLUS? Mulțumesc o zi buna.
In favoarea MX PLUS avem greutate, modelul fiind cu 50g mai usor.

MX MAGNESIUM ofera in plus:
- corp din aliaj.
- galet ceramic.
- doua clipsuri pe tambur.
- pick up-ul se ridica si se fixeaza in orice pozitie.

Nu sunt diferente majore intre caracteristicile celor doua mulinete, dar pretul avantajeaza semnificativ noul model.

Oricand, cu placere.

cristialex

Mesaj de cristialex »

Eu sunt fan Shimano,dar ce vad in mulineta asta...la prețul dat....ma pus serios pe gânduri. Treabă bună !!!

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “DAN MITRANESCU”