Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965
Da sunt numai 2 bucati de 10 kg+,in rest sunt zeci de peste 12 kg si sute de pana in 9 kg.Daca ar iesi crapii din apa peste noi am ajunge la bariera in 5 secunde.ovideli scrie:sa inteleg ca au fost doar 2 buc. de 10+ kg in toata balta ????, nea Antonica se lauda cu altceva
De ma tata,aici e vina si a lui Sorin.Si sa-ti zic de ce? I-a gasit,i-a prins,i-a vazut,furand peste,pescuind,cu monturi fara plumb pierdut,cu inaintasi si cu fundasi.Toate lichelele imbracate bine si cu o masina mai rasarita erau bine primite ,bani sa iese.Pescarii cu etica erau respinsi pe motiv ca nu mai este loc,ca doar aveau abonament si alta taxa nu mai plateau.Stiu si am vazut o multitudine de pescari lichele dar mai mare nervii sa vezi cum erau tratati ca persoane VIP.Te superi Alin te intristezi degeaba.ScorleanuAlin scrie:Dragilor, inainte sa discutam despre greutatea crapilor ar trebui sa invatam sa respectam pestele si cu atat mai mult, natura.
Avem langa Craiova o singura balta cu un peisaj superb si o populatie piscicola extraordinara, cu un patron care chiar vrea sa ofere ceva unora care duc pasiunea la extrem, un patron care in final incearca sa ne invete sa respectam natura, iar noi se pare ca inca nu suntem pregatiti sa intelegem aceste lucruri.
In acest week-end impreuna cu partenerul meu am pescuit pe acest lac, am ales o zona pe care pescarii o considera zona foarte proasta ( defect profesional- testam nada) si care pe 100 mp la aprox 90 m de mal ''detinea'' o minunata impletitura de fire - pe care unii le numesc ''inaintasi''.
Am nadit, am lansat, am raspuns la sunetele avertizoarelor si surpriza, aveam in fata pesti parcati.
Dupa 3 ore de tras cu ancora pe fundul baltii am reusit sa eliberam minim 3 pesti care erau legati, de radacinile ascunse, cu ''minunati'' nostrii inaintasi textili, perduti in urma unor senzationale driluri si am colectat de pe fundul lacului inca aprox 1000 de metri de fire TEXTILE, plumbi si monturi FANTOMA.
Nu conteaza cum s-a terminat partida si nici nr sau greutatea pestilor capturati, insa concluzia este ca daca nu vom avea grija in primul rand NOI de acest lac si nu vom respecta pestele, vom ajunge sa ne ''bucuram'' de inca un lac cu ''potential'' pe langa cel de la Fantanele si multe altele negestionate si braconate intens.
Cu stima,
Sper sa te aplaudam duminica la orele 12.00 ...... Stii tu, spreranta moare ultima.....codrut floricel scrie:aplauze va rog![]()
![]()
Sa ne traiesti Maria Ta!ScorleanuAlin scrie:Nu-l cunosc foarte bine pe Sorin si nici ''istoria'' despre care vorbesti dar ce stiu sigur este ca ar trebui, cu totii, sa fim mult mai responsabili daca vrem sa avem si noi macar o balta adevarata in jurul Craiovei.
Parerea mea este ca nestinta unora in materie de pescuit nu ar trebui sa ne impiedice sa avem noi grija de balti si sa incercam sa civilizam pescarii incepatori.