Vladut Mateianu scrie:
Si cand imi aduc aminte de el si de Georgica cand debutau la un concurs organizat de mine acum multi ani.....
Mai iti aduci aminte Iulica ? Ia baga povestea !

----------
pai sunt mai multe .....
Acum fix 10 ani, eram eu cu George o echipa in formare de pescari . Pe vremea aia nu concepeam sa pescuiesc la boiliesc

si eram revoltat de aceste `chestii rotunde care costa asa mult .... Chiar daca nu concepeam sa pescuiesc cu asa ceva, eram totusi fascinat de acest domeniu nou pt. noi si mergeam pe Tacabesti unde se tineau concursuri sa vedem echipele participante . Eram ca niste copii care se bucurau cand ne baga cineva in seama din concurenti . Stateam ore in sir in spatele concurentilor si incercam sa furam si noi din tainele pescuitului modern .... Plecam seara acasa cu 5-6 boiliesuri primite si le studiam si miroseam zile intregi .

Pe vremea aia echipele Senzor faceau legea pe balti asa ca eram atent la aceste echipe cum pescuiesc in concursuri .Nu era saptamana sa nu merg in magazinul Senzor sa vad ce-a mai aparut nou pe piata .
Eu cu George mergeam pe vremea aia la pescuit pe Moara Vlasiei unde ne `antrenam ca echipa . Domnul Petcu pe vremea aia nu concepea ca cineva pe balta lui sa pescuiasca in echipa de doi si avea un regulament foarte ciudat ca , cu un bon de pescuit puteai prinde/retine o anumita cantitate
dar cand faceai baremul impus trebuia sa pleci acasa

. Adica plateai un bon si daca in 10 minute prindeai cantitatea ,plecai acasa

. Am avut cu Victoras nistre contre pe acest subiect pe un forum de pescuit unde explicam ca noi vrem sa pescuim dar sa dam drumul la peste si sa stam toata ziua ....

Pana la urma a fost de acord sa vin cu George la pescuit in echipa de doi si sa pescuim toata ziua la jumatate de pret din taxa dar sa eliberam pestele in balta .Era ciudat cand ne vedeau pescarii pe vremea aia ca prindem peste si-l aruncam in apa ...auzeam numai comentarii pe balta ca " ce fraieri "Si uite asa mergeam in fiecare saptamana la pescuit pe Moara si legam echipa nou formata

. Deja eram avansati la capitolul echipament si aveam (avea George ) lansete shimano best-master de 3,60 , mulinete Banax -Helicon 5600 koreene ,senzori nu mai stiu decare ,swingere Nash pe lant de bicicleta ,etc ,etc multe chestii care costau pe vremea aia o adevarata avere .Pe vremea aia erau la "moda" pe balti telescopicele si celebrele `demoane de 3 metrii . Mergeam pe Moara si faceam recital de pescuit ....Deja noi nadeam cu Racheta ,nadeam cu bulgari de nada, foloseam markerul si aveam un succes nebun cum pescuiam noi atunci, de se stragea lumea ca la urs sa vada ce mult prindeam noi .. Si uite asa pescuiam in echipa in fiecare saptamana dar aveam un loc al nostru favorit si veneam cu noapte-an cap sa ocupam acel loc .Tot ce faceam la pescuit povesteam pe un site de pescuit si deja incepuse sa auda lumea de noi ....
Si uite asa eram intr-o zi la magazinul Senzor si Vladut ne-a recunoscut drept "aia" care prind mult peste pe Moara si am inceput sa discutam de aceasta balta care nu prea se stia de ea pe vremea aia . Din vorba-n vorba ne-am imprietenit si am povestit cat de mult peste se prinde pe aceasta balta si atunci a venit pe balta sa discute cu Victoras sa puna la cale un concurs pe aceasta balta ... Si uite asa a aparut primul concurs de la Moara Vlasiei numit Cupa Primaverii
Binenteles ca ne-am inscris si noi la acel concurs si la extragere parca vad ca a extras George exact standul pe care-l pescuiam noi si-l stiam centimetru cu centimetru

Parca-mi aduc aminte ca la extragere l-am luat in brate de fericire si am zis ca suntem castigatori

. Ajungem pe stand ,punem markerul pe la 80 metrii , facem bulgari de nada si dam ,si dam si dam exact cum eram noi obisnuiti la partidele de `placere ...

. Si cum nu prindem facem alta nada si dam si dam si tot dam si tot degeaba
Schimbam iar nada dupa cateva ore vazand ca nu prindem si iar dam bulgari si rachete . Si uite asa am nadit cu de toate

si-am facut un `terci tot standul nostru . Nu raspundeau la apel pestii cum stiam noi ca trebuie si schimban nada des pana am aruncat in apa toate tipurile pe care le aveam la noi (porumb uscat ,grau ,porumb fier in aroma de miere ,porumb fier cu aroma de capsuna ,mamaliga ,fel de fel de bulgari facuti din diferite mixuri etc )

In dreapta nostra era un "mos"

si a venit Vldut la noi sa ne zica la inceputul concursului ca avem viata grea ca langa noi este un pescar bun numit Tata Nitu . Parca vad cum ziceam ei cine-i tataie asta ca nu-l cunosc si arat eu lui cum se prinde pe balta nostra de suflet

Binenteles ca Tata Nitu cu experienta lui ne-a dat clasa si la final am terminat in clasament foarte `sifonati

Dezamagire totala si saptamani de analiza au urmat sa ne dam seama unde am gresit . Binenteles ca la finalul competitie am zis ca locul a fost prost ca nu a venit pestele pe zona si cautam fel de fel de scuze fara sa pun in discutie ca noi eram incepatori si gresisem. Cu timpul am realizat unde am gresit si acum pur si simplu este de ras ce-am facut noi atunci la acel concurs ....
Cum deja eram prieteni cu Vladut , ne-a facut o invitatie la un concurs ....Nu aveam bani sa participam la concursuri asa ca mai mult mergeam in vizite pe balti si asa lui Vladut cred ca i s-a facut mila de noi si ne-a invitat la un concurs ...Cand zic invitat , defapt Vladut ne-a platit taxa de participare si ne-a dat tot ce am cerut noi ca nada
gratis . Costa o avere pt. noi 1 kg de bile dar ne-a dat atatea bile de nu stiam cum putem sa consumam atat ...Eram obisnuit cu o juma de kil de bile sa pescuim 2 zile ..acum aveam in jur de 7-8 kg si mi se parea o cantitate imensa

Si uite asa Vladut a avut ochiul format si-a mizat pe noi si culmea ca am castigat acel concurs pe Peris -Albastroiu pe sectorul nostru .
La final am zis sa impartim banii in 3 adica eu -George si Vladut dar Vladut nici nu a vrut sa auda si-a zis : Baieti voi ati muncit si sunt banii vostrii ....nici nu se pune-n discutie . Nu vrut sa ia nici macar banii pe nada care ne-o daduse....pe vremea aia nu prea exista conceptul de sponsorizare . Si uite asa am inceput sa megem la competitii din ce in ce mai des si sa folosim boiliesuri .Cumparat mix de la Solar si SBS si ne faceam singuri boiliesurile pt. concursuri ..... binenteles ca Vladut ne-a ajut mult si ne-a invatat `taina boiliesurilor si cum se fabrica si a fost un impuls dat cand trebuia
Multumesc inca odata lui Vladut pt ce a facut el pentru noi .Pe vremea aia lumea era foarte secretoasa si nu-ti zicea nimeni nici o informatie asa ca am patimit mult si a trebuit sa merg in zeci de concursuri si sa invat pe propria piele tainele pescuitului cu tehnici si nade moderne .....Am pierdut mult timp si bani foarte multi ...asa ca noi la randul nostru am infintat un club sa ajutam pe altii si sa nu pateasca ca noi de ne-am luat `bataie si `boturi la concursuri de nu mai stiam de noi .. doat pe simplu fapt ca nu exista cooperare intre generatiile de pescari ....
Cum am mai zis ....mai sus la o postare "
Faceti pasul catre cluburi
o zi buna ...trebuie sa plec asa ca ne `vedem diseara la o sueta
p.s nu am timp de corectari ,adaugari de litere ,cratime ,virgule etc ...sper sa intelegeti ce scriu