Intrebare bazata pe experienta personala !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
marin laurentiu
Puncte: 0

Re: Intrebare bazata pe experienta personala !

Mesaj de marin laurentiu »

una e una ,alta e alta :wink:
avand in vedere ca lanseurile sant mult mai frecvente(in cazul plasticelor) folosesc anou..e mai rezistent :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Din experienta mea de pescar amator am concluzionat ca rata trasaturilor este mai mare cu firul de par lipit cu un varnis de tija carligului decat cu el liber, si mi s-a parut ca frecventa rateurilor este mai mica cand firul de par este legat cu un anou decat cand este legat cu varnis. La 10-15 iesiri si 40-50 de pesti pe an cat imi permite timpul sunt totusi rezultate neconcludente insa am cea mai mare incredere in carligele curve shank legate cu anou, nu tin minte sa fi pierdut vre-un peste.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

osc1or scrie:marian laurentiu, iulian petre: voi cand faceti monturile cu porumb flotant nu puneti varnish sau anou??
-----
la flotante (pop-up-plastice) pun varnish dar am mai gasit o rezolvare . :wink:

Primavara devreme si toamna tarziu folosesc la fortfac un fir fara camasa foarte matasos Kryston Silkworm 12 lbs dar se freaca firul de ochetul carligului si cu timpul se rup spire din el si se rupe/reteaza .(cred ca din cauza pestilor se pune presiune pe zona ochetului ). Am patit de multe ori sa scot fara carlig dupa un drill si am studiat problema in timp. Eu vorbesc de pescuit viteza gen Moara unde tragi de multi pesti in concurs ...

Am inceput sa folosesc tuburi termoretractabile la aceste monturi si am scapat de aceasta problema plus ca nu a mai trebuit sa pun si varnish pentru ca am tras tubul pe carlig pana unde am considerat eu ca este punctul cel mai bun .Nu prea sunt de acord cu incarcarea unei monturi dar daca trebuie neaparat folosesc .
In timp te lovesti de multe si incet cate incet le rezolvi ...sunt multe de discutat si pt. asta fac ateliere in timpul ierni la club sa dezbatem diferite teme si strategii :wink:

oricum nu este nici un secret si daca pot ajuta o fac chiar si aici pe forum :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

odsec

Mesaj de odsec »

de cand pescuiesc eu cu montura "fir de par" de 16 -17 ani (primul "fir de par" am legat in curbura carligului ,) nu am folosit varnis si nu am vazut nici o diferenta .(erau pescari care pescuiau cu varnis linga mine)dar todeauna am folosit tub termocontactabil ,am pescuit pe foarte multe lacuri ,chiar si pe dunare ,concursuri ,si nu am vazut diferenta, asta e o parere

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

monturile pe care le folosesc nu permit atasarea unui Varnis pe tija carligului. am ales sa folosesc numai monturi care lasa carligului un mare grad de libertate. folosesc cu rezultate bune montura CPK http://www.pv**.**/pescuit/carp-theatre ... owman.html si montura multi rig -aici adaptata pentru pescuit lansat, adica folosind o bucata de shrink mai lung pe baza de varnis) daca pescuiesc plantat sau nu vreun pescuit de viteza folosesc aceeasi montura dar fara tub termo. ca sa evit incurcarea monturii folosesc pufuleti PVA.
o montura care-mi aduce mari satisfactii este aceasta
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
se poate observa ca folosind aceasta montura carligul are cel mai mare grad de libertate. practic nu exista nod sau spire care sa ii obstructioneze mecanica, el fiind tot timpul cu varful in jos datorita gravitatiei.
singura problema a acestei monturi este ca scapa pestii prea mici. trebuie adaptata foarte bine dimensiunilor pestilor pe care vrem sa ii prindem.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

carligul culiseaza pe fir?? ma gandesc ca se poate distanta foarte mult de nada atasata
Critic echilibrat

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

nu, nu poate culisa pt ca legile fizicii nu il lasa

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

cipica scrie:nu, nu poate culisa pt ca legile fizicii nu il lasa
Cred ca faci confuzie, educatia fizica si fizica nu-s aceeasi materie. Cu un carlig cu ochet mare is un fir de maxim 15 lb fara camasa firul poate culisa pana la plumb, eu asa vad in poza aia.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Daca Usain Bolt purta pantofi nr.46 nu mai era campion mondial in veci. :wink: :lol: :lol:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

DumiD scrie:
cipica scrie:nu, nu poate culisa pt ca legile fizicii nu il lasa
Cred ca faci confuzie, educatia fizica si fizica nu-s aceeasi materie. Cu un carlig cu ochet mare is un fir de maxim 15 lb fara camasa firul poate culisa pana la plumb, eu asa vad in poza aia.
Daca ai sa faci aceasta montura si nu ai face caterinca de aceasta montura ,montura cu care s-a prins recodul mondial,ai sa vezi ca nu se la balamuc langa plumb :oops: :oops: :oops:
Asta este aiurea la voi,in momentul in care unul ca CPK,care are numai lucruri interesante de spus,intervine si va da un sfat sau isi spune o parere,trebuie sa vina Fane Peco sa dea cu mucii in fasole si sa corecteze.Va meritati soarta platicarilor :oops: :oops: :oops:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”