Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Nu am citit ''tipule'' eu am vz prima data aceasta montura la CPK acum 2 ani si ceva.Atunci am aflat si povestea ei si cine a facut aceasta montura si tot.Ma enerveaza cand cineva nu stie ceva dar se da interesant.Nu vreau sa nasc o polemica,doar suntem in ajunul Sarbatorilor,dar ......DumiD scrie:Nu am zis ca poate culisa in lansare, am zis ca poate culisa. Imaginati-va un incepator care vede poza lu' Cipica, isi leaga carligul nr.1 cu un fir de 10 lb, lanseaza pe un substrat malos si nu intinde bine firul dupa lansare. Ce credeti voi ca se intampla???
@RazvanG nu faceam caterinca, vorbeam serios. Datorita "caterincii" mele Cipica a precizat ca firul e de 50 de lb si dupa a doua "caterinca" va preciza ca firul trebuie intins dupa aruncare si montura poate da rateuri pe substrat malos. Mai caterinca e sa citesti prin reviste cu ce montura s-a prins recordul mondial si sa consideri ca aia e mama monturilor.
Daca vrem sa invatam punem intrebari. Nefiind un forum academic si avand pretentia ca mare majoritate a utilizatorilor au simtul umorului nu vad care-i polemica. Te-a deranjat faza cu legile fizicii? Uite o lege a lui Murphy atunci, care se poate aplica perfect situatiei : daca ceva poate sa mearga prost va merge. Legi carligul cu ochet mare cu un fir subtire, carligul ti se afunda usor in substrat cat sa opuna o foarte usoara rezistenta si atunci firul iti va culisa pana de de plumb daca nu ai intins bine dupa lansare. S-au dus dracu' legile fiziciiRazvanG scrie:Nu am citit ''tipule'' eu am vz prima data aceasta montura la CPK acum 2 ani si ceva.Atunci am aflat si povestea ei si cine a facut aceasta montura si tot.Ma enerveaza cand cineva nu stie ceva dar se da interesant.Nu vreau sa nasc o polemica,doar suntem in ajunul Sarbatorilor,dar ......DumiD scrie:Nu am zis ca poate culisa in lansare, am zis ca poate culisa. Imaginati-va un incepator care vede poza lu' Cipica, isi leaga carligul nr.1 cu un fir de 10 lb, lanseaza pe un substrat malos si nu intinde bine firul dupa lansare. Ce credeti voi ca se intampla???
@RazvanG nu faceam caterinca, vorbeam serios. Datorita "caterincii" mele Cipica a precizat ca firul e de 50 de lb si dupa a doua "caterinca" va preciza ca firul trebuie intins dupa aruncare si montura poate da rateuri pe substrat malos. Mai caterinca e sa citesti prin reviste cu ce montura s-a prins recordul mondial si sa consideri ca aia e mama monturilor.
Sau daca pescuiesti pe rau sau fluviu si "dai" din amonte in aval...DumiD scrie:Daca vrem sa invatam punem intrebari. Nefiind un forum academic si avand pretentia ca mare majoritate a utilizatorilor au simtul umorului nu vad care-i polemica. Te-a deranjat faza cu legile fizicii? Uite o lege a lui Murphy atunci, care se poate aplica perfect situatiei : daca ceva poate sa mearga prost va merge. Legi carligul cu ochet mare cu un fir subtire, carligul ti se afunda usor in substrat cat sa opuna o foarte usoara rezistenta si atunci firul iti va culisa pana de de plumb daca nu ai intins bine dupa lansare. S-au dus dracu' legile fiziciiRazvanG scrie:Nu am citit ''tipule'' eu am vz prima data aceasta montura la CPK acum 2 ani si ceva.Atunci am aflat si povestea ei si cine a facut aceasta montura si tot.Ma enerveaza cand cineva nu stie ceva dar se da interesant.Nu vreau sa nasc o polemica,doar suntem in ajunul Sarbatorilor,dar ......DumiD scrie:Nu am zis ca poate culisa in lansare, am zis ca poate culisa. Imaginati-va un incepator care vede poza lu' Cipica, isi leaga carligul nr.1 cu un fir de 10 lb, lanseaza pe un substrat malos si nu intinde bine firul dupa lansare. Ce credeti voi ca se intampla???
Esti sigur de acest lucru?DumiD scrie:Daca vrem sa invatam punem intrebari. Nefiind un forum academic si avand pretentia ca mare majoritate a utilizatorilor au simtul umorului nu vad care-i polemica. Te-a deranjat faza cu legile fizicii? Uite o lege a lui Murphy atunci, care se poate aplica perfect situatiei : daca ceva poate sa mearga prost va merge. Legi carligul cu ochet mare cu un fir subtire, carligul ti se afunda usor in substrat cat sa opuna o foarte usoara rezistenta si atunci firul iti va culisa pana de de plumb daca nu ai intins bine dupa lansare. S-au dus dracu' legile fiziciiRazvanG scrie:Nu am citit ''tipule'' eu am vz prima data aceasta montura la CPK acum 2 ani si ceva.Atunci am aflat si povestea ei si cine a facut aceasta montura si tot.Ma enerveaza cand cineva nu stie ceva dar se da interesant.Nu vreau sa nasc o polemica,doar suntem in ajunul Sarbatorilor,dar ......DumiD scrie:Nu am zis ca poate culisa in lansare, am zis ca poate culisa. Imaginati-va un incepator care vede poza lu' Cipica, isi leaga carligul nr.1 cu un fir de 10 lb, lanseaza pe un substrat malos si nu intinde bine firul dupa lansare. Ce credeti voi ca se intampla???
Pai si ce se intampla daca nu intind firul bine dupa aruncare si carilgul cade la 7cm de plumb in conditiile in care forfacul are 15 cm? Nu culiseaza firul 8 cm pana da de plumb?RazvanG scrie: Esti sigur de acest lucru?
Daca iti pui putin mintea la contribuite,ai sa vezi ca acel carlig care se afunda in namol si va opune o usoara rezistenta,bila va trebui sa traga si plumbul pana cand acel carlig sa ajunga la plumb,eu asa o vad.Dar poate ca tu,o vezi altfel si atunci ai dreptate atat tu,cat si Murphy![]()
![]()
![]()
Si ce se intampla daca nu aruncam,ce se intampla dcaa mergem cu pripoane,ce se intampla daca mergem la japca,ce,ce,ce???DumiD scrie:Pai si ce se intampla daca nu intind firul bine dupa aruncare si carilgul cade la 7cm de plumb in conditiile in care forfacul are 15 cm? Nu culiseaza firul 8 cm pana da de plumb?RazvanG scrie: Esti sigur de acest lucru?
Daca iti pui putin mintea la contribuite,ai sa vezi ca acel carlig care se afunda in namol si va opune o usoara rezistenta,bila va trebui sa traga si plumbul pana cand acel carlig sa ajunga la plumb,eu asa o vad.Dar poate ca tu,o vezi altfel si atunci ai dreptate atat tu,cat si Murphy![]()
![]()
![]()
@Osc1or e clar ca montura e facuta pentru dulapi, nu pentru ciortani, nu cred ca are prea mare importanta vartejul ala in conditiile in care ai 2 bile + pop-up ca momeala. Pe mine ma sperie mai mult posibilitatea de culisare a firului in cazul in care nu faci montura cu materialele corecte, desi imi pare atractiva prin simplitatea ei, ti-o legi in 15 de secunde direct pe balta.
Asa cum se vede si in poza,aceasta montura este dedicata pescuitului la plantat si mai putin la pescuitul din mana.