Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
cristian marcel

Re: Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Mesaj de cristian marcel »

Galante scrie:Cum va explicati atunci ca se prind pe Moara Vlasiei tone de peste in concursuri cand toti arunca din mana? Ba chiar as pune un pariu ca nu s-ar prinde mai bine intr=un concurs daca se planteaza cu navo decat aruncand din mana datorita timpilor morti, decat daca esti singurul care planteaza. Eu am facut partide pe Moara in care prindeam cel putin la fel de bine ca cei care plantau (intr-adevar pe locurile din fata cu latimi de minim 150 m), insa conteaza foarte mult montura, nada, distanta, cantitatea de nada...etc Nu putem generaliza ca cei care planteaza prin mai bine decat daca vb de aceleasi persoane, folosind acelasi monturi , nada...etc Ca sa fiu rautacios(oricum nu suport plantele = cei care planteaza), nu am vazut 1 persoana pana acum care sa planteze cu cap , cel putin pe Moara Vlasiei se duc toti in malul de vis-a-vis. Daca ii intrebi de ce nu stiu sa raspunda. Chiar si in golful acela din standurile 10-15 unde de la 130 m in colo e plin de mal ei se duc si planteaza la 1 m de malul de vis-a-vis. Ca sa inchei : este clar ca plantatul dauneaza pescuitului si ca esti mai "pescar" daca prinzi peste aruncand din mana, insa nu noi suntem cei care facem regulile, ci patronii baltilor. Si va asigur ca daca se interzice plantatul pe o balta se va prinde peste si la 20 de m si la 200.Si acum sa citez un prieten vechi pescar: "ce draq ma duc la servici??? sa prind 1 peste de 5 kg la 10 min??? mai bine imi intra unul peste 10 kg la 8 ore , macar stiu pentru ce ma dau jos din pat...insa pescuitul de placere are alte noime in Romania!!!
in primul rand dl galant sau cum vrei ,daca ai ceva de spus demonstreaza pe balta.
in al doilea rand ,pescar mare ce esti de competitie te manaca undeva de cei care planteaza, ca oricum tu prinzi la fel ca ei si ii faci fara cap, dar tu nu poti pride un baboi daca te duci pe locurile fara ponton.
te provoc oricand sa mi demonstrezi mie si forumului cum prinzi tu la fel de bine ca mine pe orice loc de pe balta,si nu te mai compara tu cu cei de la concurs cand tu pescuiesti numai pe pontonul1 ,pescar de pescar ce esti.

pushtiulk
Partener Crapmania.ro
Puncte: 0

Mesaj de pushtiulk »

Pe MV2 am pescuit de 1 sg data plantat, cand stateam pe locul 3 si am vrut sa duc o lanseta in stanga. Nu trebuie sa plantezi pentru a prinde peste. Pentru partide scurte (24 h) folosesc niste lansete de 2.7 m, cu care arung la 50 - 60 m de mal, nadesc cu cobra 10 - 20 bile per lanseta si gata. In acest fel s-au petrecut toate partidele ce le-am facut anul trecut pe MV2 si care au fost un succes pentru mine. Poti prinde peste si daca arunci aproape, si nu ciortani. Cu o nada buna, totul este posibil.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Alex Coclet

Mesaj de Alex Coclet »

cristian marcel scrie:
Galante scrie:Cum va explicati atunci ca se prind pe Moara Vlasiei tone de peste in concursuri cand toti arunca din mana? Ba chiar as pune un pariu ca nu s-ar prinde mai bine intr=un concurs daca se planteaza cu navo decat aruncand din mana datorita timpilor morti, decat daca esti singurul care planteaza. Eu am facut partide pe Moara in care prindeam cel putin la fel de bine ca cei care plantau (intr-adevar pe locurile din fata cu latimi de minim 150 m), insa conteaza foarte mult montura, nada, distanta, cantitatea de nada...etc Nu putem generaliza ca cei care planteaza prin mai bine decat daca vb de aceleasi persoane, folosind acelasi monturi , nada...etc Ca sa fiu rautacios(oricum nu suport plantele = cei care planteaza), nu am vazut 1 persoana pana acum care sa planteze cu cap , cel putin pe Moara Vlasiei se duc toti in malul de vis-a-vis. Daca ii intrebi de ce nu stiu sa raspunda. Chiar si in golful acela din standurile 10-15 unde de la 130 m in colo e plin de mal ei se duc si planteaza la 1 m de malul de vis-a-vis. Ca sa inchei : este clar ca plantatul dauneaza pescuitului si ca esti mai "pescar" daca prinzi peste aruncand din mana, insa nu noi suntem cei care facem regulile, ci patronii baltilor. Si va asigur ca daca se interzice plantatul pe o balta se va prinde peste si la 20 de m si la 200.Si acum sa citez un prieten vechi pescar: "ce draq ma duc la servici??? sa prind 1 peste de 5 kg la 10 min??? mai bine imi intra unul peste 10 kg la 8 ore , macar stiu pentru ce ma dau jos din pat...insa pescuitul de placere are alte noime in Romania!!!
in primul rand dl galant sau cum vrei ,daca ai ceva de spus demonstreaza pe balta.
in al doilea rand ,pescar mare ce esti de competitie te manaca undeva de cei care planteaza, ca oricum tu prinzi la fel ca ei si ii faci fara cap, dar tu nu poti pride un baboi daca te duci pe locurile fara ponton.
te provoc oricand sa mi demonstrezi mie si forumului cum prinzi tu la fel de bine ca mine pe orice loc de pe balta,si nu te mai compara tu cu cei de la concurs cand tu pescuiesti numai pe pontonul1 ,pescar de pescar ce esti.
Vad ca e pe randuri , hai sa-ti raspund ca vad ca ai luat-o personal:

1. Nu trebuie sa demonstrez nimanui cat prind eu in partidele de placere , cu atat mai mult unei persoane ca tine.
2. Nu am spus ca prind la fel de bine ca cei care planteaza , am spus ca am avut partide cand am prins la fel sau chiar mai bine. Daca nu stii sa citesti ci doar arunci vorbe...
3. Am stat o singura data pe pontoane la Mv2, intr-adevar pe pontonul 1 acum 2 ani. In rest am stat numai pe locurile neamenajate unde am prins 2 baboi si un clean la 2 bile de 24 tari cu amnesia....de, nu am putut sa-l selectez.
Nu stiu de unde ai facut tu asocierea ca ma compar cu cei de la concursuri insa iti garantez ca inca nu ai ajuns la stadiul in care sa faci "asocieri".
Cat pentru provocare , accept orice provocare vrei tu cat timp accepti si tu provocarea sa pescuitm amandoi din mana. Eu recunosc ca am sanse foarte mici sa prind mai bine ca tine , daca plantezi, dar vreau sa vad si cum stai cu pescuitul.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Pe mv2 se prind tone in concursuri in primul rand datorita perioadei de timp a concursului 3 zile, a locurilor care intr-un concurs sunt numai 26, a pestelui care e in balta si a pescarilor si nadei, Asa am avut partide de 12 h in care am prins aproape de 100 kg deci daca fac un calcul as prinde intr-un concurs 500 de kg.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

pushtiulk - Referitor la Mv2

E foarte adevarat cea ce spui tu dar citeste si ce am scris eu. Se compara sa pescuiesc cu porumb luat din piata si dat 200 de mii de lei pe o galeata plina si tu care folosesti 2-3 kg boiles la o partida care cel putin te costa 1 mil pe usor . Deci plantat cu o galeata cu porumb faci o partida de 24 de ore lejer cu costuri foarte mici taxa de 500 de mii si 200 de mii porumb si prinzi peste la fel ca toata lumea de pe MV2.Asta este diferenta un pescuit pe Mv2 pe usor cu taxa de pescuit nada si momeala te duce 2-3 mil pe cind cu porumb si plantat te duci la maxim 1 mil. per partida.

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Galante -

Sunt ferm convins ca pe MV2 sunt pescari care aruncat din mina pot prinde mult mai mult peste decit cei care planteaza.
Referitor la concursuri e foaarte adevarat ca se prinde peste mult dar nu toata lumea si stiti de ce? Conteaza enorm de mult bugetul alocat pentru acel concurs . Nu cred ca la un concurs pe MV2 daca mergi cu 2-3 kg boiles faci vreo brinza, dar daca mergi cu minim 20 -30 kg boiles si ceva prafuri mamaligi s-ar putea sa urci pe podium .Se poate sa bagi 50-60 de mil in nada si momeala si sa nu faci nimic dar asta numai in cazul cind nu ai ales ce trebuie.
Si facind un calcul usurel te duci undeva la 20-30 mil minim nada si momeala , cunosc echipe care la un concurs aloca lejer cite 20 mil de persoana pentru nada si momeala .Si asa ajungi ca la un concurs la care vrei sa faci cit de cit performanta sa duca costurile undeva 80-100 mil echipa cu taxe cu tot. Impartit la 3 echipieri te duci undeva la 25 de mil . Scump domne scump halatul.
Asa ca pescuitul cu vaporasul este recomandat celor cu venituri mai mici si celor care cauta numai si numai capturi.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Spui niste prostii mai mari ca tine.
Nu-ti mai da cu parerea daca n-ai habar ca dai informatii eronate iar unii pescari care sunt la inceput de drum chiar te cred :wink: .
popescu59 scrie:Galante -

Sunt ferm convins ca pe MV2 sunt pescari care aruncat din mina pot prinde mult mai mult peste decit cei care planteaza.
Referitor la concursuri e foaarte adevarat ca se prinde peste mult dar nu toata lumea si stiti de ce? Conteaza enorm de mult bugetul alocat pentru acel concurs . Nu cred ca la un concurs pe MV2 daca mergi cu 2-3 kg boiles faci vreo brinza, dar daca mergi cu minim 20 -30 kg boiles si ceva prafuri mamaligi s-ar putea sa urci pe podium .Se poate sa bagi 50-60 de mil in nada si momeala si sa nu faci nimic dar asta numai in cazul cind nu ai ales ce trebuie.
Si facind un calcul usurel te duci undeva la 20-30 mil minim nada si momeala , cunosc echipe care la un concurs aloca lejer cite 20 mil de persoana pentru nada si momeala .Si asa ajungi ca la un concurs la care vrei sa faci cit de cit performanta sa duca costurile undeva 80-100 mil echipa cu taxe cu tot. Impartit la 3 echipieri te duci undeva la 25 de mil . Scump domne scump halatul.
Asa ca pescuitul cu vaporasul este recomandat celor cu venituri mai mici si celor care cauta numai si numai capturi.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

popescu59 scrie: Asa ca pescuitul ....este recomandat.....
Dushuletz, spui niste enormitati mai mari decat rulota ta soioasa confort 3. Deschide-ti un centru de butelii cu dush incorporat si lasa discutiile despre pescuit pentru cei ce stiu ce-i aia.

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Madalin Dirla -

Daca spui ca sustin prostii te rog sa ne spui tu echipa ta cit cheltuiti la un concurs ??? La cit va duc costurile cu un concurs , cit e taxa cit costa momelile , nada pe care o folositi , mincare , benzina motorina , Chiar sunt curios cit de ieftin este pentru tine un concurs .

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Vad,din pacate,ca s-a ajuns la alte discutii care nu au legatura cu subiectul... Imi pere rau ca nu reusim sa ne intelegem si mereu apar "congratulari" inutile dupa parerea mea.

Pana la urma se pare ca fiecare pescar isi cauta locul pe anumite balti in functie de stilul de pescuit, de buget, de prietenii, etc
Nu era o discutie de cine are mai multi bani, de cat costa sa mergi la un concurs, de mai stiu eu ce nada e mai buna sau ce vaporas planteaza mai ieftin.....

Asa cum au spus altii mai sus, pana la urma nu te obliga nimeni sa mergi pe mv2 , pe blasova,la dunare, la concursuri....
Ce bine ar fii sa nu ne mai jignim si sa ne vedem fiecare de ale lui... Dar deh, orgoliile sant mari...

Cand am inceput subiectul ma gandeam la blasova, o balta destul de mare in care se prinde f bine daca plantezi (probabil si datorita faptului ca e intinsura si apa mica la mal, sau un fund cu mal mult)
Ma gandeam la un tancabesti (unde am pescuit pe dr bradu si unde se planta pe bradu si pe planet)
La mv2 unde multi spun ca daca nu plantezi nu ai sanse mari...

La un moment dat am citit undeva ca cineva a sticat o balta la care se prindea bine la porumb, facand nadiri mari cu bile pana cand pestele nu mai punea gura pe porumb nici mort....

Eu cred ca in baltile cu retinere de peste nu prea ai cum sa iti faci o idee la ce merge, bile sau porumb, pentru ca pestele odata prins.....e bun de tigae... Ce sa mai educam noi pestii cand ar trebuii sa ne educam pe noi.
Pe carpodroame ai timp sa iti faci strategii, sa incerci nazi,sa cunosti locuri , ca in final sa ai parte de partide reusite.

Fire intinse tuturor!

Si indiferent de stiulul de pescuit practicat da-ti pestilor si sansa a doua! De aia exista "ALIMENTARA"

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”