in primul rand dl galant sau cum vrei ,daca ai ceva de spus demonstreaza pe balta.Galante scrie:Cum va explicati atunci ca se prind pe Moara Vlasiei tone de peste in concursuri cand toti arunca din mana? Ba chiar as pune un pariu ca nu s-ar prinde mai bine intr=un concurs daca se planteaza cu navo decat aruncand din mana datorita timpilor morti, decat daca esti singurul care planteaza. Eu am facut partide pe Moara in care prindeam cel putin la fel de bine ca cei care plantau (intr-adevar pe locurile din fata cu latimi de minim 150 m), insa conteaza foarte mult montura, nada, distanta, cantitatea de nada...etc Nu putem generaliza ca cei care planteaza prin mai bine decat daca vb de aceleasi persoane, folosind acelasi monturi , nada...etc Ca sa fiu rautacios(oricum nu suport plantele = cei care planteaza), nu am vazut 1 persoana pana acum care sa planteze cu cap , cel putin pe Moara Vlasiei se duc toti in malul de vis-a-vis. Daca ii intrebi de ce nu stiu sa raspunda. Chiar si in golful acela din standurile 10-15 unde de la 130 m in colo e plin de mal ei se duc si planteaza la 1 m de malul de vis-a-vis. Ca sa inchei : este clar ca plantatul dauneaza pescuitului si ca esti mai "pescar" daca prinzi peste aruncand din mana, insa nu noi suntem cei care facem regulile, ci patronii baltilor. Si va asigur ca daca se interzice plantatul pe o balta se va prinde peste si la 20 de m si la 200.Si acum sa citez un prieten vechi pescar: "ce draq ma duc la servici??? sa prind 1 peste de 5 kg la 10 min??? mai bine imi intra unul peste 10 kg la 8 ore , macar stiu pentru ce ma dau jos din pat...insa pescuitul de placere are alte noime in Romania!!!
in al doilea rand ,pescar mare ce esti de competitie te manaca undeva de cei care planteaza, ca oricum tu prinzi la fel ca ei si ii faci fara cap, dar tu nu poti pride un baboi daca te duci pe locurile fara ponton.
te provoc oricand sa mi demonstrezi mie si forumului cum prinzi tu la fel de bine ca mine pe orice loc de pe balta,si nu te mai compara tu cu cei de la concurs cand tu pescuiesti numai pe pontonul1 ,pescar de pescar ce esti.