Razvan Ulmeanu scrie:Plantatul cu barca presupune pozitionarea monturii si a nadei in zona dorita, precum si scoaterea pestelui.
Mai mult, cu ajutorul sonarului( si cu un bat special de sondat)poti identifica structuri, ce tip de substrat este prezent sau pur si simplu daca sunt pesti in zona.
Plantatul cu navomodelul este mai restrictiv. De ce?
Poti deduce si tu ca stai bine pe capitolul analizelor de text.
Plantatul cu barcuta este pescuit, doar ca sunt foarte multi pescari care planteaza cu el pe orbeste(fara sonar).
In rest....se pare ca deja foarte multi pescari te apreciaza pentru vastele tale cunostinte lingvistice.

Plantatul cu barcuta este pescuit
In sfarsit un raspuns argumentat! Bravo! (acu' te las sa te contrazici cu "Maria Sa" atoatestiutorul, zeul pescuitului, care sustine contrariul)! :
Ma rog eu unul chiar banuiam (aici, intr-adevar, imi declar ignoranta), ca la plantatul cu barcuta se foloseste si sonar si gps/semn pe linia principala.
"Plantatul cu navomodelul este mai restrictiv"
Eu as spune ca termenul mai sugestiv e "mai limitativ". Concomitent insa, cred ca plantatul cu navomodelul, folosit corect, e mai eficient decat plantatul din barca. Asta insa, la randu-i, e la fel fata de cel din mana + marker.
"vastele tale cunostinte lingvistice"
De unde pana unde? L-ai auzit, de un par egzamplu, p'un Plesu?
Subiectiv vorbind, mi se pare destul de important sa cunosti cat mai bine vocabularul pentru a putea sa exprimi cat mai bine sensul a ceea ce vrei sa transmiti!