Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
cornelserbu
Veteran
Puncte: 0

Re: Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Mesaj de cornelserbu »

gabi1 scrie:ionut72,
Nu ai obosit sa tot cari apa cu ciurul (un clasic in viata ar spune ca esti nevorbit) :?: :!: :lol: :lol:
gabi, nimic nu stii ! :lol:
omul e plin de incontinenta verbala, nicidecum nevorbit cum gresit te-ai exprimat :lol: :lol: :lol:

@ desteptulica,
tu de fapt ce vrei, fiindca observ ca esti un geniu neinteles...iti explica oamenii ce si cum se pescuieste cu barcuta, cu barca, cu mana libera :D , iar tu o tii pe a ta, cum ca toti sunt nestiutori in timp ce tu crezi ca detii adevarul absolut.
nu cauti informatie, baietel, cauti pur si simplu sa fii luat in seama...zau asa, mai lasa-ne frate ca esti frant, sau patetic ca sa-ntelegi pe limba ta.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Ionut,
Putin respect la adresa unui pescar cu state foarte vechi nu ar strica. De la unul ca el avem multe de invatat.
Vine unul pe forum care are nevoie de argumente logice pentru a face diferente intre stiluri de pescuit si starneste polemici. Dupa care el cauta informatii. Ghici ce? Nu le va mai primi.
In ceea ce priveste pe Plesu nu prea l-am auzit. La pescuit nu am tv si acasa ma uit pe posturi care nu au in grile analize politice, stiri de cacat si alte chestii....
Revenind, pe ce balta pescuiesti?
Si inca nu imi dau seama o chestie....tu ce incerci sa transmiti ?
C. S. PELICANUL

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Daca consideri ca detii adevarul absolut, ce rost au alte opinii :?: :?:

PS.Cu siguranta esti tanar si la inceput de drum,intelepciunea vine cu timpul :!:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Wow, si eu care credeam sa s-a spus ce era de spus, ca s-au linistit spiritele....

Vorba lui Toma Caragiu " eu unul care nu se lasa, si-ti baga soparla-n casa.... Soparle mai gasesti , dar un prieten greu..."

S-a schimbat demult sensul topicului si acum ar fii mai bine sa ii schimbam titlul!
Ca vorba aia, stiti care e dilema caprei?
Nu stie daca e animal sau pozitie!

Adica pescuitul cu barca e un fel de braconaj cu manusi si acte in regula?

Desi nu imi place sa pescuiesc plantat, asi fi foarte incantat sa am la nevoie o barca in cazul in care se agata montura, sa intru sa o dezgat, decat sa las fire aiurea in balta!
Din barca se practica pescuitul la rapitor, la crap fiind un stil stationar ma intreb cate tone de echipament trebuie sa cari dupa tine sa ai o partida reusita?

Cred ca se poate discuta in contradictoriu infinit....
Administratorii lacurilor decid in final cum sa-si faca businessul profitabil.
Unii interzic plantatul, altii il accepta pentru a proteja balta prin reducerea riscului de a ramane monturi si fire in agataturi.

Fiecare patron isi selecteaza clientii sau ii atrage asa cum stie mai bine. Unii prin pret, altii prin serviciile oferite pe balta,sant o multitudine de metode de atragere a pietei.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@deflatie de neuroni

"tu de fapt ce vrei ... iti explica oamenii ce si cum se pescuieste cu barcuta, cu barca, cu mana libera"

Pai oamenii au explicatii, care mai de care, diverse, dupa cum bine se observa: unii spun ca plantatul cu navomodelul "e pescuit" (si argumenteaza), altii ca nu (da' nu binevoiesc sa argumenteze), altii ca ar interzice pescuitul plantat (de orice fel) pe toate baltile, altii ca doar pe cel cu navomodelul, altii ca ar trebui permise toate "stilurile". Iar altii se gasesc sa catalogheze opiniile altora 'tampenii'.

@Razvan Ulmeanu

"Vine unul pe forum care are nevoie de argumente logice pentru a face diferente intre stiluri de pescuit si starneste polemici"

Daca unul care are nevoie de argumente logice starneste, prin nevoia sa, polemici, a cui e problema? :!: :!:
Sunt convins ca, intr-o discutie, si tu ai nevoie de argumente logice pentru a-ti face o parere!

Pleasa, Moara, Magura 9, Doripesco (am stat in Bv. 11 ani), Blasova (am renuntat ca nu plantez!), zona Dunarea Veche", Bazinul Mare" Sulina, etc. La Tancabesti nu mai pescuiesc din 2008 din motive subiective.

@gabi1

1)In cazul in care consideram ca detin argumentul absolut, nu mai cautam si alte opinii si argumente logice, ci procedam ca unul de p'aci considerand, din start, celelate opinii ca fiind "tampenii".

2)"PS.Cu siguranta esti tanar si la inceput de drum"

Postez aici cu pseudonimul ionut72. Convins fiind ca ti-ai dat seama care-i semnificatia, iti multumesc pentru compliment! :) Altfel, in pescuit, sunt un tanar de cca 30 de ani (pescuiesc din 1982, e drept cu pauze).
Astept sa-mi impartasesti, la randu-ti, varsta si experienta ta in domeniu.

3"intelepciunea vine cu timpul"

Dupa asta:
dupa ce ca esti gaozar, mai esti si ofticos...
vezi-ti de cuvintele tale pompoase, de impresia tampita ca esti mai scolit decat altii si mai lasa-ma-n pace...esti un gandacel mic pe care nu-l calc de dragul de al vedea chinuindu-se sa ajunga la un bob de grau...
nu s-ar zice, nu? :lol: :lol:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Ionut72,
M-ai citat, dar nu ai raspuns la ceea ce era mai interesant.
Asa ca repet: concret te rog avand in vedere ca tu cunosti foarte bine vocabularul..... ce incerci sa transmiti?
C. S. PELICANUL

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@Razvan Ulmeanu

"ce incerci sa transmiti?"

Ca oamenii intra p'aici sa caute informatii despre pescuit, isi spun parerea si pun intrebari si ca, de regula, dau de tot felul de autosuficienti care ii privesc de sus si considera (fara a argumenta) ca o opinie contrara e, numaidecat, o "tampenie" (bine, in cazul de fata, inclusiv parerea unuia ca iohan e o tampenie, catalogata astfel de la inceput). Care-i "argumentul" lor? "Bai, ce spun eu e lege, ca eu ma pricep tu esti mic, habar n-ai!" Mai mult, cei care ofera si cer argumente logice, "nasc polemici". Mai sunt, da' asta e esenta.

P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebare...

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

ionut72,
Cand ai timp sa te plimbi putin prin Bucuresti da un MP si iti arat acte pe numele meu, permis de pescuit AVP si autorizatie eliberata de secretarul general al Ministerului Agriculturii pentru toate apele naturale apartinand de Ministerul Industriei Alimentare inca din anul 1967.
In rest nu am ce sa mai comentez, nu sufar de pacatul trufiei si nici nu ma consider elitist. Numai bine. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:ionut72,
Cand ai timp sa te plimbi putin prin Bucuresti da un MP si iti arat acte pe numele meu, permis de pescuit AVP si autorizatie eliberata de secretarul general al Ministerului Agriculturii pentru toate apele naturale apartinand de Ministerul Industriei Alimentare inca din anul 1967.
In rest nu am ce sa mai comentez, nu sufar de pacatul trufiei si nici nu ma consider elitist. Numai bine. :wink:

Nu-i nevoie, te cred pe cuvant!

M-ar interesa insa, daca esti amabil, parerea ta vis-a-vis de subiectul asta. Multumesc!

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Ar fi fost interesant sa intre pe aici si ceva producatori de echipamente de pescuit, producatori de bete,mulinete,barci,navo, daca tot se discuta mai mult de stilurile astea de pescuit.

Atunci poate ni s-ar explica sensul pozitiv al cuvantului long cast si nu vaslit, sau de ce sa te chinui cu un bat cu marker, cu un spod cu racheta cand poti lua o galeata si o barcuta, un sonar, un gps..

Piata cere bete, mulinete, fire, barci,navo, toate nebuniile si inventiile posibile si imposibile, interzise sau nu, chinezii ne vand tot ce dorim!

Inainte pestele era mancarea saracului. Luai un bat cu pluta si iti prindeai masa zilnica. Acum pescuitul este o adevarata industrie!

Oricum s-ar pescuii,ma bucur ca sant administratori de lacuri care si-au facut niste reguli pe care le respecta cu strictete si ca noi pescarii ne putem alege baltile preferate in functie de oferta lor. Cat despre baltile salbatice, acolo in continuare e jaf si cat de curand se vor transforma in ligheane cu apa murdara fara urma de peste in ele.

Da Doamne sa fie cat mai multe lacuri administrate corect, ca sa avem si noi de unde alege!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”