Din pacate, dupa cum usor se poate observa, ai ales sa pui o intrebare, legitima de altfel si care e o dilema reala pentru multi pescari, unei lumi marcata, nu numai de orgolii cat casa, dar si, ceea ce e mai grav si trist, bantuita de schizofrenie si paranoia, adica oglinda exacta a "societatii" (citeste adunaturii) care e Romania. Oameni pe care experienta ii recomanda ca fiind unii dintre cei care chiar ar avea ceva de spus in acesta problema, aleg sa evite sa vorbeasca, si sa-si spuna pozitia argumentat si logic, din teama de a nu naste polemici sau, si mai rau, de a nu fi catalogati drept tampiti.
Mai mult, dupa cum iarasi lesne se observa din multe comentarii, oamenii sunt preocupati, mai degraba, de forma ("ambalajul" e cel mai puternic stimul - moaaamaa, asta e "lingvist"!) in dauna continutului (asta daca nu cumva e si asta tot o forma de eschiva!).
Pana si Razvan Ulmeanu, care parea ca a inteles despre ce e vorba, a "luat-o prin porumb" (brusc si realmente inexplicabil): "a, tu vrei informatii argumentate logic, adica (sic!) cam ce am incercat sa ofer eu insumi? Atunci esti un idiot frustrat!"

Gabi1 (sper ca, in cazul altor subiecte, sa alegi sa-ti spui si sa-ti sustii opinia) a sintetizat perfect situatia: cerand lamuriri si argumente logice, nu inseamna decat ca, tot ce faci de fapt, e ... "sa dai cu batul prin gard"!
La subiect, parerea mea a ca plantatul limiteaza pescarul (nu de putine ori am auzit opinii, de genul: "aoleu ce departe si precis arunci - 3-4 m de malul opus la Moara - si montura si bilele cu cobra! Eu folosesc barca/navomodelul de 5-6 ani si cred ca sunt varza la aruncari!" Si ala ce e? Marker! Si la ce foloseste? Pai, cu el "citesti" fundul apei. Stupoare!). In plus, plantatul "strica" balta : daca ai nimerit intre doi "Jack Sparrow", de obicei, te uiti mirat la lansete ore intregi si asta s-a intamplat multora (si nu e vina nici a nadei, nici a monturii, nici a prezentarii). Si mai mult, balti gen Blasova au devenit "pierdere de vreme" pentru adeptii pescuitului din mana.
Atentie, vorbim strict despre plantat, nu despre scosul pestelui din agatatura cu barca, ceea ce e cu totul altceva!