Stefan Popescu scrie: Nu am nici o obligatie sa fac publice conturile si sursele de finantare ale federatiei.
Pai daca reprezentati Romania ca organizatie sportiva autorizata, legala, bla bla, sigur ca trebuie sa prezinti conturile, precum federatia de atletism si altele asemenea.
Domnule Popescu va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o problema ca sunteti mai shcolaretz... Sunt pasionat de scuipat si pot nimeri orice tzinta pe o raza de 5 m. Momentan scuipatul nu este recunoscut ca sport, desi neoficial toata lumea il eticheteaza drept "sport national". As vrea sa-mi fac un club in domeniu si nu stiu la cine sa apelez. La MTS sau cum? Ce forma de organizare juridica trebuie sa adopt? Club sportiv cu autorizatie de la cine? Fundatie, asociatie sau ce? Sa presupunem ca dupa ce am lamurit problema, in toata tara apar cluburile de profil si impreuna organizeaza Asocitia Romana de Scuipat la Tzinta (ARST).
Mai am niste prieteni la fel de dilimandrosi prin diverse tari interesati si ei de fenomen. Impreuna cu Federatia Italiana, Franceza, Germana, Engleza si cea din Papua Noua Guinee, ARST pune bazele Federatiei Mondiale de Scuipat, Flegmat si Improscat printre dintzi (pentru cei cu strungareatza), zisa si FMSFI.
FMSFI organizeaza campionate mondiale la diversele discipline mentionate in titulatura iar dreptul de participare este dat de apartenenta la acesta organizatie privata. Fiecare federatie poate trimite la campionatul mondial o echipa aleasa dupa cum o taie capul. ARST organizeza un campionat in urma careia lotul castigator primeste dreptul de a participa la aceste campionate.
Daca ies campion national al ARST si sunt trimis la mondialele FMSFI, exista posibilitatea ca vreo autoritate din Romania sa se opuna? Am dreptul sa reprezint Romania in culorile nationale si sa mi se cante imnul daca ies pe podium?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.