CLAUDIU COZMA scrie:Domnule Popescu ( vedeti ca se poate vorbi si civilizat )
Nu cred ca este cineva pe aici care nu intelege ceea ce spuneti dumneavoastra , problema mea a intervenit in momentul in care a-ti inceput sa jigniti la gramada toti pescarii din Tara , cu atitudine de genul cine nu e cu mine , e carpa raioasa , las etc..... nu stiu ce reactie va asteptati sa vedeti din partea noastra . Tot ce sa scris pe aici pana la jigniri mie mi se par normale , nu am auzit nici un caz in lumea asta in care o persoana vine face un anunt si toti dau navala imediat sa i-l proslaveasca pe conducator . Eu unul cred in necesitatea unui for , indiferent cum se numeste el , care sa conduca acest fenomem care din pacate este foarte divizat , ca de altfel orice lucru din tara asta , a-ti constatat si singur in ultima perioada ca modul in care doriti sa atrageti diferitele entitati in federatie sa lovit de un refuz si contestari mai mult sau mai putin violente din partea tuturor , acest lucru ar fi trebuit sa va dea de gandit si nu sa treceti rapid de partea cealalta a discursului..... nu poti sa te erijezi in conducator si sa sari la gatul supusilor la cel mai mic scrancet . Din lipsa unui pol de putere real , grupuri de pescari sau organizat cum au grezut ei de cuvinta in asociatii si uite asa a aparut APCR , care de bine de rau a organizat cateva campionate nationale , inevitabil a aparut si tabara contestatarilor care au format alte asociatii , plus organizarea pescarilor din celelate ramuri ale pescuitului , daca dumneavoastra credeati ca un simplu anunt urmat de cateva texte din lege iar fi facut pe acesti oameni sa lase totul balta si sa va urmeze neconditionat , dati-mi voie sa va spun ca a-ti fost tare naiv ( cu scuzele de rigoare ).
Cu atitudinea pe care a-ti avut-o in ultima vreme nu faceti decat sa inraiti lumea si mai tare , asta consider eu o slabiciune a federatie , lipsa de expunere a unui proiect serios si credibil , cu tot ce implica el si nu extrase din lege , si faptul ca de la inaltimea scaunului de presedinte de federatie nu poti sa te adresezi multimi pe care vrei sa o pastoresti cu asemenea epitete .
PS. Am mai spus , nu stiu ce urmeaza sa se produca pana la sfarsitul anului , daca va referiti la AG a APCR , lasati-o sa se produca si vorbim dupa aia .
Cred că până la Adunarea Generală Cluburile care au fost ademenite să se afileze la APCR ar trebui să știe adevărul din spatele acestei așa zise asociații cu drept de organizare a Campionatului Național de pescuit la crap.
În urma demersului făcut de Andrei Vlădeanu la Curtea de Apel București prin care a solicitat în contradictoriu cu ANST anularea Avizului de constituire al FRPS, am făcut cerere în interventie in Dos. 7224/2/2001, întrucât actul respectiv a stat la baza constituirii federației. Pentru a verifica dacă APCR este îndretățită să organizeze Campionatul Național de pescuit la crap, care este o probă a pescuitului sportiv, am solicitat ANST în baza legii 544/2001 privind accesul la infiormațiile de interes public să ne comunice dacă APCR și AGVPSR sunt structuri sportive înregistrate și autorizate, conform legii, să organizeze competiții sportive de pescuit. Am făcut acest demers întrucât din statutul APCR modificat prin Hotărârea
http://www.apcr.eu/acte-juridice/32-dec ... 62010.html reiese că aceasta este structură sportivă. Ori, conform legii, toate structurile sportive se înscriu în RS în vederea autorizării. Din răspunsul primit de la ANST rezultă fără dubii faptul că cele două nu sunt înregistrate în Registrul sportiv și pe cale de consecință organizarea competițiilor de către acestea este ilegal. Lucru pe care APCR și AGVPSR le-au făcut încălcând legea, fapt pentru care am cerut în instanță dizolvarea lor. Acesta este motivul real. Este indmisibil ca aceste structuri să violeze legea și nimeni să nu ia atitudine până în prezent. În ceea ce mă privește voi ști să apar interesele federației și să o reprezint atâta timp cât o să am onoarea să fiu președintele ei.
Ca să probez afirmațiile postez articolul de lege care susține afirmațiile mele:
OG 26/2000
Art. 14.
Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care,
potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile,
aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.
Art. 56.
(1) Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate:
..............................................................................................
e) in cazul prevazut la art. 14.
(2) Instanta competenta este judecatoria in circumscriptia careia asociatia isi are sediul.
Cred că nu pot fi acuzat că am ceva cu cineva atâta timp cât cer ca legea să fie aplicată, indiferent cu se numește persoana care o încalcă.
PS Dacă înțelegeți ce înseamnă o federație sportivă, este cred cel mai serios proiect de până acum din pescuitul sportiv.