COSTEL STANILA DESFIINTEAZA APCR

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Pasa

Re: COSTEL STANILA DESFIINTEAZA APCR

Mesaj de Pasa »

AMR ?/???
A.V.P.S. SOIMUL
BRONZUL NATIONAL 2010

cea mai tare

Mesaj de cea mai tare »

Pasa scrie:AMR ?/???
in ore!

cezar.ch

Mesaj de cezar.ch »

Cred ca discutia este cel putin "timpurie", atata timp cat Federatia pe care o infiinteaza dl. Popescu nu este inca membra FIPS-CIPS; si, citind Statutul FIPS, cred ca mai este drum lung de tot de parcurs.
Conf. art.3 (2) lit.b, "o singura entitate dintr-o tara poate fi membra".
Deci, pentru a intra altcineva, trebuie sa iasa cine este acum, adica AGVPS.
Iar excluderea unui membru, cf. art.8(19)litera d. se aplica in cazuri cu totul speciale (de pilda, imixtiunea repetata a politicului in activitatea de pescuit competitional). In istoria ultimelor decenii, la FIPS s-a intamplat o singura data sa fie propusa o excludere, pe vremea fostei Jugoslavii, dar pana s-au miscat ei... n-a mai existat Jugoslavia.
Excluderile/admiterile se fac la Congresele CIPS, pe ordinea de zi nu poate fi decat (eventual) excluderea, apoi, la Congresul urmator, admiterea altui membru.

Avand in vedere si vechimea si amploarea relatiilor (inclusiv personale :wink: )dintre FIPS-CIPS si AGVPS, cred ca se vor organiza multe Campionate Nationale in formula actuala, pana la eventuala "schimbare".

Popescu Stefan

Mesaj de Popescu Stefan »

Nu ar strica sa citati si art. 6 pct. 1 . 2 lit. b din statutul CIPS cu privire la excluderea unui membru.
Este destul de interesant. Se refera la expulzarea unui membru, cand in propria tara nu mai poate fi reprezentativ.
Ma gandesc ca CIPS respecta legile unei tari membre.

Articolul 6. Încetarea Apartenenţei la C.I.P.S.

1. statutul membrilor C.I.P.S. se consideră a fi pierdut:
- prin demisie volutară notificată printr-o scrisoare recomandată cu efect la expirarea anului fiscal;
2. prin expulzare
- din cauza încălcării principiilor, articolelor din Statutul Asociaţiei sau dispoziţiilor suplimentare în acesta;

- în cazul în care, în propria sa ţară, Federaţia sau Asociaţia Naţionala îşi pierde statutul privind pescuitului sau casting-ului;

- în caz de neplată a taxelor datorate la C.I.P.S. de federaţiile naţionale.

cezar.ch

Mesaj de cezar.ch »

Popescu Stefan scrie:Nu ar strica sa citati si art. 6 pct. 1 . 2 lit. b din statutul CIPS cu privire la excluderea unui membru.
Este destul de interesant. Se refera la expulzarea unui membru, cand in propria tara nu mai poate fi reprezentativ.

- prin demisie volutară notificată printr-o scrisoare recomandată cu efect la expirarea anului fiscal;
2. prin expulzare
- din cauza încălcării principiilor, articolelor din Statutul Asociaţiei sau dispoziţiilor suplimentare în acesta;

- în cazul în care, în propria sa ţară, Federaţia sau Asociaţia Naţionala îşi pierde statutul privind pescuitului sau casting-ului;

Pai l-au pierdut ? :shock: :shock: :shock:

Daca nu l-au pierdut inca, inseamna ca se confirma ce am scris eu, anume ca vorbim la "timpul viitor". Iar in opinia mea, acest viitor se anunta tare indepartat ! Nu ma bucur deloc de asta, dar "una-i bucuria, alta-i realitatea".

Popescu Stefan

cezar.ch scrie:
Popescu Stefan scrie:Nu ar strica sa citati si art. 6 pct. 1 . 2 lit. b din statutul CIPS cu privire la excluderea unui membru.

2. prin expulzare

Pai l-au pierdut ? :shock: :shock: :shock:

Daca nu l-au pierdut inca, inseamna ca se confirma ce am scris eu, anume ca vorbim la "timpul viitor". Iar in opinia mea, acest viitor se anunta tare indepartat ! Nu ma bucur deloc de asta, dar "una-i bucuria, alta-i realitatea".
L-au pierdut inca din 2000, dar nu a avut cine sa observe. Nu uitati ca CIPS este federatie sportiva si are ca membri structuri sportive din tarile membre.
AGVPSR avea o obligatie, data de legea 69/2000.
Uite ce frumos suna:

Legea 69/2000

TITLUL XV
Dispozitii tranzitorii si finale

Art. 94. - In termen de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi structurile sportive existente se vor reorganiza potrivit prevederilor acesteia.

Interesant, nu?

Am verificat registrul sportiv si lipsesc. Trageti singur concluziile. Sau puteti consulta un expert din Consiliul legislativ.
Ar mai fi de consultat Legea 103/1996 si Decizia Curtii constitutionale 156/1999. Asta ar lamuri totul.

andrei vladeanu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de andrei vladeanu »

Popescu Stefan scrie: Sau puteti consulta un expert din Consiliul legislativ.
noi consultam regulat site-ul cips-fips
cand vedem o sa vedem in dreptul Romaniei, FRPS am si plecat spre alba iulia. toti.
The One Team

Popescu Stefan

Pozitie tipica de impotent. Lasa sa faca altii si dupa aia venim noi. Nu ar strica sa vorbesti doar in numele tau. Barbatii adevarati nu apeleaza la altii. Stau si ma intreb ce te-a manat in lupta sa faci federatia si ai abandonat proiectul? Acum cand altii au reusit zici ca strugurii sunt acri.

PS Vezi ca in federatia asta nu se intra ca in gara. Citeste statutul ei. E public.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Popescu Stefan scrie:Pozitie tipica de impotent. Lasa sa faca altii si dupa aia venim noi. Nu ar strica sa vorbesti doar in numele tau. Barbatii adevarati nu apeleaza la altii. Stau si ma intreb ce te-a manat in lupta sa faci federatia si ai abandonat proiectul? Acum cand altii au reusit zici ca strugurii sunt acri.

PS Vezi ca in federatia asta nu se intra ca in gara. Citeste statutul ei. E public.
Dle Popescu, Andrei a scris foarte bine "NOI", nu sa referit ca el se uita pentru toata lumea...cu toti stam cu ochii pe acel site, pana o sa vedem scris in dreptul Romaniei - FRPS .... mai dureaza...
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

postare tipica de descreierat.
pe primul rand ma acuzi ca astept sa faca altii pt. ca apoi sa vin si eu,
iar pe al 2-lea zici ca deja ai facut-o iar eu spun ca-s strugurii acri.

pai ai facut sau nu?

nu mai sta sa te intrebi de ce nu am finalizat atunci federatia. am mai explicat. din impotenta.
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”