Balti propuse pentru Campionatul National 2008

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

Avand in vedere ca in Africa de Sud o sa fie un fel de "ciortaniada" trebuie avut in vedere acest lucru si trebuiesc alese balti similare ca si populatie piscicola , pentru calificari .
Gen : Doripesco, Bugeac ...
Nu cred ca baltile cu "traditie" in care puncteaza predominant pestii mari pot sa dea ECHIPA OPTIMA pentru Africa de Sud. Asta este...dar trebuie sa ne adaptam pentru a avea sanse cat mai mari acolo.Este parerea mea...

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

mda trebuiesc imitate foarte bine conditiile de acolo,daca asa cu a spus Andrei media pestilor de acolo este de 2kg si ceva si este identic cu crapul nostru comun,cred ca trebuiesc luate in calcul locatii cu media greutatii pestilor apropiate celei din Africa.la media mare pe care o are Tancabesti si Darvari cam greu sa semene cu ce va fi acolo plus ca daca am inteles bine se va putea pescui si cu porumb si cam greu cu porumbul pe locatiile aste unde crapul primeste numai fripturi.este doar o simpla parere

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

In primul rand criteriul pe care se organizeaza sesiunea de calificare a unui lot reprezentativ este alegerea unor locatii care sa ofere conditii cat mai egale pentru ca rezultatele sa evidentieze intr-un procent cat mai mare calitatiile pescarului nu sansa de a trage la sorti locul norocos.

Eu cosider ca cele doua locatii propuse de organizatori , Hobaia si Darvari sunt mai mult decat bune , in conditiile in care sunt gandite corect sectoarele

Dovada ca nu sunt balti partinitoare este faptul ca s-au castigat concursuri din aproape toate zonele , la Peris de exemplu daca ai tras standul 1(sub case) in proportie de 99% ai castigat , de fapt cam de acolo s-au castigat toate concursurile , la Sarulesti pe locul "Becker" s-au castigat 3 concursuri din 6

Tancabestiul a dovedit anul trecut ca a transformat locuri "moarte'' in locuri productive si practic consider ca in momentul de fata , cu 2-3 exceptii ai sanse bune cam din orice loc

Deci in concluzie propunerea mea ramane HOBAIA , DARVARI , TANCABESTI
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

o sa incepem sa ne specializam in pesti mici , foarte mici, mari si exagerati...
orice balta pe care s-ar organiza mansele au pesti de toate dimensiunile...asa ca atata timp cat regulamentul prevede numai greutatea minima a pestelui nu avem de ce sa ne cramponam de ideea asta de a simula conditiile de acolo.
Ce daca pestii sint predominant de dimensiuni reduse...Selectia reprezinta defapt testul de indemanare, anduranta, seriozitate, experienta, in pescuitul crapului DE TOATE DIMENSIUNILE.
Asa hai sa punctam numai pestii intre 1.5 si 4 kg...

Mai rau e ca acumularea din Africa de Sud este de dimensiuni foarte mari(asta poate fi o problema).
...ce ne facem daca pestii de acolo prefera nucile de cocos??? :D :D
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu Gabi, papa bilute solubile stai linistit ! Mai exact TURBOJET ! :D :wink:

Si au mai crescut din 2005 incoace, sper sa fie media cam la 3-4 kg....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

sint convins ca sint morti dupa solubile...ca si copii mici dupa lapte.
ar fi bine sa fie asa mari.

Hobaia, Darvari, Tancabesti, Doripesco - balti bune de calificari in ordinea in care le-am numit.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

Dan Mitranescu
Veteran

Din ce am inteles de la Vladut in Africa de Sud o sa fie un un "pescuit de viteza" ,deci pistele pentru calificari trebuie sa aiba acest specific pentru a da o echipa nationala potrivita pentru acel concurs, o echipa pregatita chiar si din punct de vedere fizic .

Pe Tancabesti si Darvari nu cred ca gasim acest gen de pescuit pentru ca pestii sunt "educati" si se pescuieste destul de lent ,poti sa duci un concurs chiar singur.

Cat despre Hobaia si Doripesco sunt ok ,nu cred ca face fata cineva singur pe aceste balti.

Toti dorim concursuri cu pesti mari,dar anul acesta trebuie facut un compromis cu calificarile avand in vedere locatia finala.

Dan Mitranescu
Veteran

@ gabi

De ce nu trimitem o echipa de pescari specializati in pescuitul pestelui ...DIN TOATE SPECIILE ?

Daca erai diriginte intr-o clasa pe cine trimiteai la olimpiada de matematica ? Pe ala care are media mai mare sau pe cel cu note mai mari la matematica ?

Suntem romani in situatia aceasta si chiar daca concuram unul impotriva altuia o facem pentru a alege "omul potrivit la (pentru) locul potrivit". Trebuie sa lasam orgoliile personale si sa alegem obiectiv. Sunt sigur ca toti ne dorim aurul pentru Romania indiferent ca ajungem sau nu in Africa.

PS Te rog sa nu o iei ca pe o chestie personala, cum se poarta pe aici, discutam ...atat...

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

"Pe Tancabesti si Darvari nu cred ca gasim acest gen de pescuit pentru ca pestii sunt "educati" si se pescuieste destul de lent ,poti sa duci un concurs chiar singur. "

@ Dan Mitranescu

Vara trecuta , pe Darvari la casuta 4 am avut 21 de capturi in 24 de ore cel mai mare de 13 kg. de retinut faptul ca am avut deseori dublu dril dar mai interesant a fost o situatie in care am avut trasatura la toate cele 4 lansete odata (este filmat totul) in conditiile in care lansetele aveau intre ele (in locul unde era montura) cca 150m

Sunt curios ce opinie au Vali Vopsea , Gogu , Piticu , Cornel Acqua referitor la faptul ca Darvariul este o balta lenta unde poti pescui singur o mansa de calificari de 72 ore

La Tancabesti Cristi Maier a prins 400!! kg, in penultima zi renuntand la trvaliu . Cred ca fiecare a trecut la Tancabesti prin seriile ucigatoare de prezentari care pe mine cred ca m-ar dobori in 72 de ore singur.

Dar cel mai bine cred ca este sa asteptam asa cum a fost stabilit sa se inscrie echipele si capitanii reuniti sa hotarasca locatiile de desfasurare a calificarilor.
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Si eu cred ca Tancabesti si Darvari nu sunt bune pentru calificari, tinand cont de marimea si densitatea pestilor din Africa de Sud.

Doripesco este perfecta. Moara Vlasiei la fel, cea mai mare densitate de peste din zona Bucurestiului....
Bugeac densitate mare de ciortan intre 1 kg si 3 kg.
Greaca, populata in 2007 cu 10 tone de crap intre 1 si 5 kg.
Si mai sunt multe balti care se incadreaza .....
:D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”