premii concursuri

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns

premii concursuri

premiu mare locul I
4
10%
proportional locul I, II si III
38
90%

Voturi totale: 42

Florentin Iuga
Puncte: 0

Mesaj de Florentin Iuga »

Imi place sa vad ca, macar in aceasta privinta, pescarii seriosi rezoneaza asupra unor principii, zic eu, corecte. Subscriu ideii lui Val de acreditare sub forma de invitatii din partea organizatorilor, pentru pescarii considerati seriosi. Pe de alta parte, nu stiu cum sa faci grile valorice? Sunt unii care isi "cumpara" pescari pentru a le asigura valoare echipei(lor). Asta nu le reflecta corect valoarea individuala. Pe de alta parte, din diverse motive, sunt foarte putine echipe stabile, fapt pentru care e foarte greu sa cuantifici valoarea reala a fiecaruia, cu cateva exceptii de notorietate, care de fapt constituie elita carpfishingului romanesc.
Nu asta e important pana la urma, important este sa se urmeze o linie moderata in ceea ce priveste valoarea taxelor de participare si raportul taxe/premii, pentru a asigura pe de o parte participarea unor echipe serioase si pe de alta parte interesul mai mare pentru podium in sine si nu neaparat pentru valoarea acestuia. Si asta poate contribui la cresterea pescuitului ca sport si a spiritului de fair play. Subscriu ideii de atragere a sponsorilor la concursuri, asa cum am mai facut-o in ultima vreme, desi am primit replici destul de ironice in privinta asta, cum ca sunt anacronic, ca nu se mai poarta, ca nu mai intereseaza pe nimeni. Cu toate astea, nu am vazut pe nimeni nefericit la Cupa Pelicanul, cand mai multi a luat diverse premii in obiecte (printre care si cei care ma combateau ulterior).
Spiritul de competitie sa stiti ca apare pe orice treapta a scarii valorice, nu neaparat miza financiara e motivatia primara. Imi aduc aminte ca in primavara, la Darvari, trageam tare in ultima zi, cot la cot cu Petrila si cu Dragoi, cred ca pentru locul 5 sau 6. Nu aveam nicio miza. Important era cine termina in fata celuilalt. Era o competitie nedeclarata dar vadita si placuta. Am vazut cu alte ocazii echipe care se luptau sa nu fie pe ultimul loc. Ruleta aia despre care se vorbea anterior, cu bani multi, are darul de a strica spiritul de sportivitate la toate nivelele si intr-adevar cred ca impinge uneori si la acte reprobabile. Cei care au participat la un CM stiu care este sentimentul de a sta pe podium cu o cupa in mana, fara sa te gandesti nicio clipa la bani, ci doar la gloria cu care te intorci acasa. Cam asta se intampla cu fiecare dintre noi la nivel micro. Ne simtim bine intre cunoscuti si prieteni, atunci cand putem etala o medalie de pe podiumul unui concurs. Banii castigati nu compenseaza oricum cheltuielile facute de-a lungul timpului si se uita repede. Despre vitrina cu premii vor vorbi insa si copii nostri cu mandrie. "Astea le-a castigat tata!"
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

Harry_Potter

Mesaj de Harry_Potter »

[Subscriu ideii lui Val de acreditare sub forma de invitatii din partea organizatorilor, pentru pescarii considerati seriosi. Pe de alta parte, nu stiu cum sa faci grile valorice? Sunt unii care isi "cumpara" pescari pentru a le asigura valoare echipei(lor). Asta nu le reflecta corect valoarea individuala. Pe de alta parte, din diverse motive, sunt foarte putine echipe stabile, fapt pentru care e foarte greu sa cuantifici valoarea reala a fiecaruia, cu cateva exceptii de notorietate, care de fapt constituie elita carpfishingului romanesc.

Treaba cu invitatiile nu cred ca este o solutie buna(din punctul meu de vedere)
Daca la concursuri vor participa doar cei care in ultimi 5 ani s-au evidentiat prin participarea la numeroase concursuri,tinerele talente cum vor mai avea posibilitatea sa se afirme,in situatia in care nu fac parte din nici un club sau asociatie de pescuit?
Sau referitor la cei care isi "cumpara"cate un pescar talentat ptr a-si asigura valoarea(cum spune si domnul Florentin) in cazul asta pe cine inviti??? Pe cel talentat sau pe cel cu bani?
Dan N.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Val Pangica jr scrie: Ca sa fim seriosi - in afara de Cupa Cupelor , din concursurile majore ale anului 2007 , cel mai ieftin concurs a fost concursul de calificare pentru Campionatul Mondial Serbia ! Si a fost unul din cele mai serioase concursuri la care eu am participat ! Deci se poate .
exemplu totalmente gresit!
1. nu avea premii in bani deloc, deci nu face obiectul topicului
2. miza era mai mare decat orice premiu in bani!
The One Team

vali dumitru

Mesaj de vali dumitru »

@ Val Pangica

Nu vrei tu sa faci un clasament pe tot anul cu toti concurentii care au participat la concursuri cum faceai in trecut. Parerea mea ca e o idee foarte buna sa se vada valoarea echipelor pe intreg anul competitional sau mai bine al concurentilor ca unele echipe se schimba cam des pe intregul an competitional.

@ Gabi Sandu

1.Parerea mea ca concursurile fara premii in bani doar cu dilome si cupe nu au miza si ca urmare o sa vezi numai betii si scandaluri pe parcursul intregului concurs.
2.Sunt de acord sa se faca 1-2 concursuri pe an in scopuri caritabile dar, sa ajunga toti banii strinsi in conturile celor nevoiasi fara sa se mai opreasca nici macar taxa pentru balta de catre patroni.
3.Cu postare de mai sus ai cam dezcropat mortii si iar deschidem o discutie de mult incheiata :twisted:
Ultima oară modificat Mie Noi 14, 2007 15:23 de către vali dumitru, modificat 1 dată în total.
Valentin Dumitru

gabisandu
Pescar de competitie

Mesaj de gabisandu »

@ Vali Vesa

Ok, nu vreau sa fiu radical si nici mortii sa-i dezgrop, pot fi si premii in bani si aici ma refer la premii cu valori mici. In momentul in care apar premii de zeci de mii de euro, ma pot gandi ca acel concurs poate fi usor "trantit", la asa o miza este de ajuns sa dau jumatate din bani la arbitrii si vecini.

Si atunci zic ca miza este prea mare iar competitia in sine numai conteaza. Nu pot merge linistit la un concurs unde sunt in joc atatia bani pentru ca nu sunt convins ca plec cu sanse egale.

vali dumitru

Mesaj de vali dumitru »

@ Gabi Sandu

Vezi ca i-ai raspuns lui Vali Vesa si replica ti-am dat-o eu : Vali Dumitru cel care a castigat pelicanul din primavara acestui an..........mituind arbitrii. :twisted:
Valentin Dumitru

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@Gabi Sandu,
Stii ce nu inteleg eu ? De ce te intereseaza asa de mult acest topic, in care ridici probleme, semne de intrebare,etc , atita timp cit nu prea te-am vazut pe la concursuri...

andrei vladeanu
Veteran

gabisandu scrie:@ Vali Vesa
In momentul in care apar premii de zeci de mii de euro, ma pot gandi ca acel concurs poate fi usor "trantit", la asa o miza este de ajuns sa dau jumatate din bani la arbitrii si vecini.
.
nu exista pescar in Romania care sa fi "trantit" vreun concurs, cu bani la arbitrii si vecini, sa nu fi fost descoperit. mai devreme sau mai tarziu.
lumea participantilor la concursurile astea de zeci de mii de euro e destul de mica.
cred ca tu vorbesti din povesti si, mai ales, barfe.
gandeste-te ca un pescar (sa-l numim prezumtiv infractor), in momentul cand face propunerea de furt are in jurul sau:
1. partenerul (partenerii)
2. eventualul runner
3. arbitrii (doi)
4. vecinul (sau vecinii, atunci cand semneaza 2 martori)

in acel moment exista 2 variante:
A. cel putin o persoana din cele de mai sus se opune si respectivul se va face de tot cacatul, pentru ca se va afla.
B. sunt toti de acord (greu de crezut) si se comite delictul. mai devreme sau mai tarziu cineva se va "sparge". garantat.
cu atatea persoane implicate este IMPOSIBIL sa nu rasufle ceva.

exemple concrete:
1. tite george elibereaza crapul in minciog la tancabesti si este deconspirat de catre partenerul sau Hamude din acel concurs.

2. echipa Fisela (calificari 2007 - lotul "Crapul&Fisela) ii propun lui Zarguzon sa-i dea noaptea pesti lui Badica. Zarguzon se opune si povesteste ulterior episodul.

3. mai am exemple, dar deocamdata ma opresc aici.
The One Team

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Vad ca discutia a degenerat si s-a cam departat de subiect (unele pareri sunt ok, altele...) care era:
Vreti un premiu MARE pentru locul 1 sau proportional impartit pentru 1, 2 si 3.
Sunt 2 voturi pentru premiu mare, dar nici un comentariu... ???
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

andrei vladeanu
Veteran

Vali Vesa scrie:Vad ca discutia a degenerat si s-a cam departat de subiect (unele pareri sunt ok, altele...) care era:
Vreti un premiu MARE pentru locul 1 sau proportional impartit pentru 1, 2 si 3.
Sunt 2 voturi pentru premiu mare, dar nici un comentariu... ???
n-a degenerat de la nici un subiect, draga vali!
omul a spus ca premiile mari pot atrage furaciunile!!!
este mai mult decat la subiect!
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”