Nu am pinionul mic, dar oricum nu este suficient deoarece mai trebuie si axul, trebuie si carcasa modificata si este foarte greu sa pastrezi centrul gaurii deja date. Este multa bataie de cap, iar costurile sunt pe masura.ejas scrie: ↑Vin Mar 19, 2021 21:03OK,Dan Mitranescu scrie: ↑Vin Mar 19, 2021 19:30Salut,
Nu se poate monta rulment pe primul model. Axul are diametrul de 6,5mm, iar pinionul mic ajunge cu diametrul la 7,5 mm. Cota rulmentului care se potriveste acolo este de 7mm.
Pe modelul PLUS am pus ax de 6mm si pinionul are 7mm, deci intra pe rulment.
Mai mult de atat, modelul PLUS are o carcasa noua care incadreaza rulmentul la exterior.
Rulment cu diametrul mai mare de 11mm nu are cum sa intre in carcasa pentru ca loveste in pinion.
Rulmentul de pe PLUS are 11x7x3mm.
Multumesc pentru detalii.
Dar. ai un pinion mic de rezerva (pe care sa-l cumpar, ca sa nu-mi mai desfac eu mulineta) si sa-l duc impreuna cu un rulment 11x7x3 la un strungar, sa le rectifice pina se asambleaza (sau nu...![]()
)
MX plus este la reducere. Daca iti vinzi mulineta, cat mai dadeai la strungar, cat timp pierzi cu surubaritul, daca mai adaugi si riscul ca poti sa o faci praf