Moderator: Dan Mitranescu
Vanzarile in magazinul fizic au crescut considerabil de cand nu mai stau eu pe acolo. Asa ca nimic nou.
Salut,ejas scrie: ↑Vin Mar 19, 2021 18:05Salut Dane,
Am si eu citeva intrebari:
- La mulineta MX 14000 (modelul initial) se poate adauga un rulment 12x8x3.5 pe capatul pinionului mic (Pinion Gear, piesa 27 in schema) ?
M-am uitat in mulineta si e cam la fix, respectiv peretele de incastrare ar avea cam 3.78mm grosime, iar pe raza, largirea gaurii pentru fixarea rulmentului ar lasa o margine de max. 2mm.
- Fiind cam la fix, cum s-ar face cel mai bine centrarea gaurii?
- Tu asa ai facut cind ai adaugat rulmentul pentru MX 14000 Plus, sau ai creat din fabrica un perete mai gros si mai inalt la carcasa mulinetei?
Multumesc,
Se putea largi gaura din carcasa in care se invarte pinionul, dar totul pleaca de la ax care este prea gros si implicit mareste cota pinionului mic peste cea a rulmentului care poate intra acolo.
A fost modificat axul, pinionul mic si carcasa. Alta mulineta ....
OK,Dan Mitranescu scrie: ↑Vin Mar 19, 2021 19:30Salut,
Nu se poate monta rulment pe primul model. Axul are diametrul de 6,5mm, iar pinionul mic ajunge cu diametrul la 7,5 mm. Cota rulmentului care se potriveste acolo este de 7mm.
Pe modelul PLUS am pus ax de 6mm si pinionul are 7mm, deci intra pe rulment.
Mai mult de atat, modelul PLUS are o carcasa noua care incadreaza rulmentul la exterior.
Rulment cu diametrul mai mare de 11mm nu are cum sa intre in carcasa pentru ca loveste in pinion.
Rulmentul de pe PLUS are 11x7x3mm.