Salut Dan și mulțumesc pentru urări însă o sa ajung acasă doar pe 10 ianuarie.
Pe mine nu ma intereseaza comparatia intre Velocity si MTX11 pentru ca MTX11 a fost facut pe vremea cand la adresa Hakuyo se spunea ca nu poate sa faca decat "araci".
Nu am promovat niciodata MTX11 pentru ca este o lanseta mai moale. Cu ea ai castigat categoria atat in Bulgaria cat si in Ungaria, iti dai seama ce le faceai daca aveai atunci la dispozitie Velocity.
În Ungaria nu am participat cu 11...a fost un Class
Velocity versus 11 in mana mea întotdeauna va câștiga Velocity.
Pe mine ma intereseaza parerea ta legata de comparatia lui Velocity cu MTX14 ca performante.
Ma mai intereseaza si comparatia intre Class si cea mai buna lanseta de la Shimano, oricare este ea .
Îmi pare rău dar nu am cum sa compar ca performante de casting cele doua lansete. Una este în categoria 3.5 lbs (velocity) iar cealaltă (14) este un King size.
Referitor la Class el este tot un king size și dacă ar fi sa îl pun în paralel cu un King size shimano acesta ar fi Xs1 Call Intensity.Class-ul va da mai departe și asta datorita construcției. Shimano a decis în urma cu ceva timp sa nu mai investească în lansete puternice pentru distanta pentru ca nu aveau succes datorita segmentului de piață prea mic asa dar ei nu au o lanseta care sa se dueleze cu Classul.
Acum.referitor la ultima parte a mesajului tău.
Personal aștept de ceva vreme un concurs de talia celor de afara însă sunt sigur ca nu va fi niciodată. La noi dacă nu bagi ceva în buzunar mai bine te lipsești:(. Tu întotdeauna ai făcut casting ca sa scoți mtx în evidenta ceea ce afara nu se întâmplă. Se fac concursuri în care se duelează pescarii nu brandurile

. Știu ca nu o sa faci astfel de event niciodată pentru ca nu o sa poți sa suporți momentul când mtx 11 va fi bătut de Velocity, Classul va fi bătut de un Fox horizon XT sau un Daiwa AKN sau un trebuchet Light sau un Century , Mtx 14 spod va fi bătut de un fox XT spod sau de un lrs luncher. Foarte adevărat ca vorbim de lansete mult mai scumpe însă asta înseamnă concurs, sa lași fiecăruia sa aleagă exact ceea ce crede ca ii va da distanta maxima. Eu o sa felicit întotdeauna lansetele hakuyo pentru ce pot face raportat la preț însă nu o sa pot sa le compar niciodată cu cele scumpe pentru ca atunci când vorbim de o lanseta nu vorbim doar de casting ;)pana la urma totul se rezuma la pescuit !
Săgeata ta către shimano chiar nu își are rostul...în primul rand în România shimano nu exista ! Normark este importator shimano în România și nu va avea niciodată puterea financiara Shimano. Te-ai întrebat vreodată de ce nu exista Shimano în România!?o sa te ajut eu...este o piață prea mica

în România în perioada 2014 -2016 sau vândut în jur de 2500 de lansete Velocity. În Turcia (unde Shimano are reprezentanta proprie ) tot în aceasta perioada de timp s-au vândut în jur de 25000 de lansete Velocity

asa dar hai sa ii lăsăm în pace pe cei care nici măcar nu sunt interesați de existenta noastră;)
În concluzie cred ca fiecare ar trebuii sa își vadă de părticică lui, sa facă comentarii doar atunci când știe exact ce și cum și sa lucreze mai departe la proiectele sale în liniste și sa ii lase pe cei care le folosesc sa decidă ce este mai bine pentru ei .
P.S. Bulgaria și Turcia nu au copiat nimic din România;) evenimentele care le-au făcut ei în România încă nu exista

P.S. Velocity se poate rupe exact cum se pot rupe toate lansetele din lumea asta

pana și o bara de otel dacă o supui la forte prea mari o poți distruge

P.S. Nu sunt un "copil" ca am ales sa merg în Turcia și sa nu folosesc un Class și nici nu ma va cumpăra nimeni niciodată pentru ca eu fac asta din placere. Mai ții minte anul trecut când te-am.sunat și ți-am spus ca vreau sa merg în Turcia cu mtx !? Ai zis ca nu se mai poate...dacă în România s-ar investi un pic mai mult în imagine și vânzări sunt sigur ca la un moment dat nu am mai fi considerați o piață mica și nici "branduri care fac araci"
O zi buna tuturor !