Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Alexandru Mihai
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:
Alexandru Mihai scrie: Acum referitor la lansete, este clar ca Hakuyo ( no offence ) nu o sa se compare cu Shimano cum nici Shimano nu o sa se compare cu Century sau Free Spirit.
Poate la biciclete sau la avertizori. :wink:
Tu vorbesti de nume Maxule. Aici da.
Cu produsul in sine treaba sta altfel.
O duc eu pana la capat si pe asta !
P.S. Organizezi un casting ? Cel mai mare care a fost vreodata !

P.P.S. multumesc pentru aprecierea faptului ca am investit in castingul dedicat pescuitului la crap. Sa nu uiti insa ca regulamentul acestui gen de concurs ( aruncari numai de deasupra capului ) a fost introdus la nivel mondial de mine. :) Asa ca a inceput lumea sa copieze Hakuyo ! :wink: Deci a cam inceput sa se "compare". :wink:
Da, e in lucru!
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alexandru Mihai scrie:
Da, e in lucru!
De la Hakuyo ai 2000 de euro.
Asteptam sa vedem daca are curaj cineva sa "se compare" .

Mihalcea Cristian

Re: Sibiu Casting Cup - 2017

Mesaj de Mihalcea Cristian »

Dacă vreți un criteriu care sa pună punct la toate discuțiile acestea care pe mine ma uimesc (ar trebuii sa fie prietenie și voie buna într-un astfel de concurs nu frustrări, livre, combinații...), greutatea plumbului ;).A se folosi plumb de maxim 120 grame. La fiecare lansare se pune plumbul pe cantar și se verifica. Sunt curios în aceste condiții ce mai poate fi de discutat...
Mihalcea Cristian
"Invata sa lansezi 180 de metri pentru ca atunci cand va trebui sa pescuiesti la 150 iti va fi usor"
Nume utilizator schimbat din Brasoveanu

Mihalcea Cristian

Salut Dan și mulțumesc pentru urări însă o sa ajung acasă doar pe 10 ianuarie.

Pe mine nu ma intereseaza comparatia intre Velocity si MTX11 pentru ca MTX11 a fost facut pe vremea cand la adresa Hakuyo se spunea ca nu poate sa faca decat "araci".
Nu am promovat niciodata MTX11 pentru ca este o lanseta mai moale. Cu ea ai castigat categoria atat in Bulgaria cat si in Ungaria, iti dai seama ce le faceai daca aveai atunci la dispozitie Velocity.

În Ungaria nu am participat cu 11...a fost un Class
Velocity versus 11 in mana mea întotdeauna va câștiga Velocity.

Pe mine ma intereseaza parerea ta legata de comparatia lui Velocity cu MTX14 ca performante.
Ma mai intereseaza si comparatia intre Class si cea mai buna lanseta de la Shimano, oricare este ea .

Îmi pare rău dar nu am cum sa compar ca performante de casting cele doua lansete. Una este în categoria 3.5 lbs (velocity) iar cealaltă (14) este un King size.
Referitor la Class el este tot un king size și dacă ar fi sa îl pun în paralel cu un King size shimano acesta ar fi Xs1 Call Intensity.Class-ul va da mai departe și asta datorita construcției. Shimano a decis în urma cu ceva timp sa nu mai investească în lansete puternice pentru distanta pentru ca nu aveau succes datorita segmentului de piață prea mic asa dar ei nu au o lanseta care sa se dueleze cu Classul.

Acum.referitor la ultima parte a mesajului tău.
Personal aștept de ceva vreme un concurs de talia celor de afara însă sunt sigur ca nu va fi niciodată. La noi dacă nu bagi ceva în buzunar mai bine te lipsești:(. Tu întotdeauna ai făcut casting ca sa scoți mtx în evidenta ceea ce afara nu se întâmplă. Se fac concursuri în care se duelează pescarii nu brandurile ;) . Știu ca nu o sa faci astfel de event niciodată pentru ca nu o sa poți sa suporți momentul când mtx 11 va fi bătut de Velocity, Classul va fi bătut de un Fox horizon XT sau un Daiwa AKN sau un trebuchet Light sau un Century , Mtx 14 spod va fi bătut de un fox XT spod sau de un lrs luncher. Foarte adevărat ca vorbim de lansete mult mai scumpe însă asta înseamnă concurs, sa lași fiecăruia sa aleagă exact ceea ce crede ca ii va da distanta maxima. Eu o sa felicit întotdeauna lansetele hakuyo pentru ce pot face raportat la preț însă nu o sa pot sa le compar niciodată cu cele scumpe pentru ca atunci când vorbim de o lanseta nu vorbim doar de casting ;)pana la urma totul se rezuma la pescuit !

Săgeata ta către shimano chiar nu își are rostul...în primul rand în România shimano nu exista ! Normark este importator shimano în România și nu va avea niciodată puterea financiara Shimano. Te-ai întrebat vreodată de ce nu exista Shimano în România!?o sa te ajut eu...este o piață prea mica ;) în România în perioada 2014 -2016 sau vândut în jur de 2500 de lansete Velocity. În Turcia (unde Shimano are reprezentanta proprie ) tot în aceasta perioada de timp s-au vândut în jur de 25000 de lansete Velocity :) asa dar hai sa ii lăsăm în pace pe cei care nici măcar nu sunt interesați de existenta noastră;)

În concluzie cred ca fiecare ar trebuii sa își vadă de părticică lui, sa facă comentarii doar atunci când știe exact ce și cum și sa lucreze mai departe la proiectele sale în liniste și sa ii lase pe cei care le folosesc sa decidă ce este mai bine pentru ei .

P.S. Bulgaria și Turcia nu au copiat nimic din România;) evenimentele care le-au făcut ei în România încă nu exista ;)
P.S. Velocity se poate rupe exact cum se pot rupe toate lansetele din lumea asta ;) pana și o bara de otel dacă o supui la forte prea mari o poți distruge ;)
P.S. Nu sunt un "copil" ca am ales sa merg în Turcia și sa nu folosesc un Class și nici nu ma va cumpăra nimeni niciodată pentru ca eu fac asta din placere. Mai ții minte anul trecut când te-am.sunat și ți-am spus ca vreau sa merg în Turcia cu mtx !? Ai zis ca nu se mai poate...dacă în România s-ar investi un pic mai mult în imagine și vânzări sunt sigur ca la un moment dat nu am mai fi considerați o piață mica și nici "branduri care fac araci"

O zi buna tuturor !
Mihalcea Cristian
"Invata sa lansezi 180 de metri pentru ca atunci cand va trebui sa pescuiesti la 150 iti va fi usor"

Mihalcea Cristian

Mulțumesc Marian Constantin pentru răspuns și felicitări Alexandru Mihai pentru faptul ca ești obiectiv.

Mai aștept întrebări !
Mihalcea Cristian

Mihalcea Cristian

Încă un aspect vreau sa mai precizez pentru ca ma bufnește rasul când vad anumite treburi :)
Evenimentul din Turcia a înghițit un buget de 25000 euro iar taxa de participare a fost 30 :))) și ce este cel mai tare în toată povestea asta !? Sa câștigat cu un Shimano la 3 lbs , cu o Daiwa la 3.5, cu un Century la King size și un free spirit la spod :) nu a plâns nimeni din cauza asta și sunt foarte sigur ca Shimano Turcia a avut de câștigat din nou ca de fiecare data înzecit în comparație cu banii investiți;)

Alături de premiile Shimano au fost și Carp Spirit și Ace. Încă un exemplu cum se face un event nu ca la Romanica ;) au fost premii și pentru spectatori :))
Mihalcea Cristian

Dan Mitranescu
Veteran

Brasoveanu scrie:Încă un aspect vreau sa mai precizez pentru ca ma bufnește rasul când vad anumite treburi :)
Evenimentul din Turcia a înghițit un buget de 25000 euro iar taxa de participare a fost 30 :))) și ce este cel mai tare în toată povestea asta !? Sa câștigat cu un Shimano la 3 lbs , cu o Daiwa la 3.5, cu un Century la King size și un free spirit la spod :) nu a plâns nimeni din cauza asta și sunt foarte sigur ca Shimano Turcia a avut de câștigat din nou ca de fiecare data înzecit în comparație cu banii investiți;)

Alături de premiile Shimano au fost și Carp Spirit și Ace. Încă un exemplu cum se face un event nu ca la Romanica ;) au fost premii și pentru spectatori :))
Cristi, cosmetizezi frumos povestea la toate capitolele.
In primul rand "evenimentul din Turcia" este copiat de la noi. La fel si cel din Bulgaria , la fel si cel din Ungaria.
Pe urma, cu ce a fost asa de extraordinar in comparatie cu ce a fost la noi ?
Mai multi participanti, au fost tribunele pline , ce ?
Sau acei 25000 de euro consideri ca au dat frumusetea ? In ce au fost bagati 25000 de euro ?
Parerea mea ca au fost bagati in ruleta aia cu care s-a masurat terenul.
Sincer, cu numai cu 10000 de euro iti fac concurs cu 100 de participanti care se jura ca teren de 150m are 200m ... :)

Eu am facut concursurile ca sa invete lumea ceva. Nu compar branduri. Am comparat direct produsele.
Nu am bagat atatia bani niciodata, maximum 1000 de euro am pierdut la fiecare eveniment, ca pe urma banii astia trebuiesc recuperati si am considerat ca nu este bine sa cresc nejustificat pretul in comparatie cu calitatitatea. :wink:

Hai sa o lasam asa, ca vin sarbatorile si oricum noi doi nu trebuie sa ne contrazicem pentru milioanele altora. Macar pentru frimituri, sa ramanem cu capul pe umeri.

O intrebare mai am la tine,... doua :D :
1. MTX14 arunca mai bine ca Velocity ?
2. MTX CLASS arunca mai bine ca XS1 ?
Concret .

Dan Mitranescu
Veteran

Si inca o corectura. :)
In concursurile mele spui ca a fost limitata participarea unor branduri .
De unde stii treaba asta ?
Fiecare a participat cu ce a vrut! Puteau sa vina toate lansetele de care pomenesti. :wink: Ca a fost proba impusa si cu un MTX este alta treaba. Pe mine ma interesa ca pescarii sa arunce cu doua tipuri de lanseta si sa observe diferentele, ca daca voiam nunta, faceam nunta, nu casting.
P.S. In Turcia au fost gratare ca la noi ? :D

Dan Mitranescu
Veteran

Brasoveanu scrie:
La "eventele din Romanica ..." cum le numesti, au fost masini de cinci ori mai multe decat au fost concurenti in Turcia. :wink:

Si cum se face, ca "evente" din astea nu a mai facut Shimano niciodata in nicio alta tara ?
Hai sa zicem ca la noi , suntem prea mici sa se uite un asa colos in jos si sa ne arunce si noua 2000 de euro ( nu 25000 ca in Turcia... ) sa ne jucam cu lansetele pe camp, dar chiar tote tarile sunt mici si numai Turcia este asa mare ?

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Sibiu Casting Cup - 2017

Brasoveanu scrie:Dacă vreți un criteriu care sa pună punct la toate discuțiile acestea care pe mine ma uimesc (ar trebuii sa fie prietenie și voie buna într-un astfel de concurs nu frustrări, livre, combinații...), greutatea plumbului ;).A se folosi plumb de maxim 120 grame. La fiecare lansare se pune plumbul pe cantar și se verifica. Sunt curios în aceste condiții ce mai poate fi de discutat...
Fizica este de discutat.
Distanta obtinuta este direct proportionala cu masa plumbului si cu viteza de plecare.
Masa fiind aceeasi, se discuta viteza.
Viteza este cu atat mai mare ( presupunand ca forta pescarului este constanta ) cu cat raza cercului descris de varful lansetei este mai mare.
Raza este cu atat mai mare cu cat batul este mai tare si nu se indoaie atunci cand invinge momentul de inertie al plumbului.
Batul este mai tare cu cat este mai gros ( greu ) sau mai rigid ( calitatea materialului ).

P.S. Tu crezi ca dai cu MTX11 cu plumb de 100g mai mult decat dai cu Classul tot cu 100g ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”