Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Nae, e a n-a oara cand se discuta treaba asta si tu tot la stadiul de "nelamurit" ai ramas: tot pui la socoteala "nada+momeala+mancare+taxe", da' numai cand e vorba despre mersu' in Ungaria, de parca la Tancabesti (sau pe oricare alta balta din Romania) p'alea nu le platesti!Asa si cu pescuitul in HU , pina acolo sunt sa zicem 7-800 km dus intors cam 1500 km adica cam 150 l motorina undeva la 9 mil din plecare ,sa nu mai spunem sa mergem cu 2 masini , dupa care nada momeala , mincare taxe te urci undeva la 30 mil .
Si oricum mergi pe dreaq in banii aia "de trei ori" la Tancabesti, ca "o data" = 6 zile! Cam cat platesti doar taxa pentru 6 zile pe Tancabesti un stand 2 persoane?Si oricum prefer in suma asta sa merg de 3 ori pe Tincabesti .
./quote]gor965 scrie: As duce discutia Generale, ptr. ca e interesant de vazut de ce baltile din Ungaria au alt profil decat la noi.[
Adica avem baltile pe care si-i le doresc patronii ? Crezi ca in ziua de azi mai e vre-un patron care viseaza la un profit urias in timp scurt, fara sa ia in calcul daca exista cerere ptr. ce ofera el ? Hai sa presupunem ca toti patronii din Romania sunt niste profitori recunoscuti si le refuzam oferta ... ce alternative avem ? Nici una ! Concurenta baltilor private o reprezinta apele naturale, care ape,la noi in tara, sunt praf si pulbere ! Eu aici vad problema principala...baltile de la noi nu au concurenta pe plan intern, patronii lor se pliaza pe cererea interna care nu e data de ce vor 500 de pescari de crap C&R ci de ce-si doresc zecile de mii de pescari de crap ce retin si consuma pestele prins. In fata unei Dunare secata de peste, o baltoaca plina cu ciortan e o afacere superprofitabila...dar sa ne gandim ca Dunarea ar fi ca si Ebro ... cati pescari s-ar mai duce la baltoaca aia ? Parerea mea e ca patronul roman (si modul in care face afaceri), e departe de a fi cauza principala a lipsei de balti bune in Romania.florinbrasov scrie: Pai cred ca e simplu si nu vorbesc din cartii.Ei promoveaza o balta cand o deschid, catva ani.Iar la noi se doreste un profit anual de 40-70 de mii de euro,in primul an ,cand se deschide daca se poate.Acum depinde si de zona ,de numarul de locuri de pescuit.........
Este un subiect interesant.Ar trebui sa deschizi un tropic nou pe subiectul asta.Din respect fata de cine a deschis acest tropic ,cred ca nu este corect sa abordam alte subiecte, in afara de ce sa dorit in acest tropic.gor965 scrie:Adica avem baltile pe care si-i le doresc patronii ? Crezi ca in ziua de azi mai e vre-un patron care viseaza la un profit urias in timp scurt, fara sa ia in calcul daca exista cerere ptr. ce ofera el ? Hai sa presupunem ca toti patronii din Romania sunt niste profitori recunoscuti si le refuzam oferta ... ce alternative avem ? Nici una ! Concurenta baltilor private o reprezinta apele naturale, care ape,la noi in tara, sunt praf si pulbere ! Eu aici vad problema principala...baltile de la noi nu au concurenta pe plan intern, patronii lor se pliaza pe cererea interna care nu e data de ce vor 500 de pescari de crap C&R ci de ce-si doresc zecile de mii de pescari de crap ce retin si consuma pestele prins. In fata unei Dunare secata de peste, o baltoaca plina cu ciortan e o afacere superprofitabila...dar sa ne gandim ca Dunarea ar fi ca si Ebro ... cati pescari s-ar mai duce la baltoaca aia ? Parerea mea e ca patronul roman (si modul in care face afaceri), e departe de a fi cauza principala a lipsei de balti bune in Romania.florinbrasov scrie: Pai cred ca e simplu si nu vorbesc din cartii.Ei promoveaza o balta cand o deschid, catva ani.Iar la noi se doreste un profit anual de 40-70 de mii de euro,in primul an ,cand se deschide daca se poate.Acum depinde si de zona ,de numarul de locuri de pescuit.........