Normal ca nu este vorba despre dispret fata de carpodroame sau pentru cei ce cauta cantitatea, ci despre dispretul "popestilor" pentru aceia care cauta "trofeul", adica calitatea. Prin postarea de mai sus am vrut sa arat "unora" ca, de la granita Romaniei incolo, lumea vede pescuitul la crap ALTFEL...ionut72 scrie: Eu cred ca nu poate fi vorba de fel despre dispret fata de baltile cu mult peste, pe care, eu unul cel putin, m-am perfectionat (si sunt convins ca multi dintre noi am facut-o) si care sunt benefice intregului fenomen crapistic, ci, pur si simplu, de faptul ca, asa cum bine zicea Razvan, sunt pescari care cauta altceva, care, intr-un cuvant, evolueaza!...
Unul dintre prietenii mei din UK imi spunea: "telul oricarui pescar englez adevarat de crap, (nu dintre cei care traiesc din pescuit si fac vanzari, marketing, etc....) este sa mearga pe un lac in care sa stie ca e un "trofeu" si sa faca in asa fel incat sa-l prinda. Pestii pe care ii va prinde pana la acel trofeu inseamna experienta... dar numai "trofeul" este incoronarea lui ca pescar de crap adevarat. Asa am fost crescut de la 4 ani de cand mergeam cu tata la pescuit...sa prind cel mai mare peste, indiferent de lacul unde pescuiesc..."
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe carpodroame sau oameni carora sa le placa sa pescuiasca in ele...dar respectati-i si pe cei ce au alte "unitati de cuantificare" a satisfactiei data de acest hobby. Nu dati cu pietre, "popestilor"...in cei carora le "place jazzul"