Pescuit Crap intrebari

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pescuit Crap intrebari

Mesaj de nit_matias »

Diferente de adancimi exista? Praguri, platouri. Daca balta este a unui prieten, roaga-l sa te lase sa intri cu barca pe apa si sa testezi cu un bat lung ce adancime are apa si daca e constanta. Daca ai un substrat uniform, poti incerca o nadire extinsa. Asa ai posibilitatea sa interceptezi mai multi crapi. Cred ca cea mai buna varianta ca si nada ar fi bilele, dar poti incerca dimensiuni mai mici.

Daca ai diferente si de 30 cm de nivel undeva, incearca sa plasezi montura si sus pe coama cat si la baza pragului. Substratul malos nu adduce problem in general, dar cea mai buna solutie ca sa fi sigur ca va sta deasupra este sa pui 2-3 pufuleti solubili in carlig. Exista posibilitatea ca pestii sa fie obisnuiti sa se hraneasca cu vietati mici, iar bilele de 20 sa fie mult prea mari.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Praf

Mesaj de Praf »

Matias asta intentionez sa fac ... am tot sondat cu markerul si su am gasit nici un substrat tare. O sa incerc cu barca poate reusesc sa gasesc un prag . O sa vad daca merge si cu bile mai mici desi am pescuit cu pop-upuri de de 15 de la dinamite.
O sa incerc cu bile de 10 am cu aroma de banane de la GLM parca.
De pufuleti solubil nici sa nu discutam ca nu ma lasa carasul.
Sper sa ajung sambata seara sa intru cu barca pe balta si sa momesc putin iar duminica dimineata sa incerc.

ritesco

Mesaj de ritesco »

Sa nu momesti mult,maxim un kilogram,poti incepe cu jumate tari si jumate solubile daca nu ai prezentare mai dai la 3-4 ore cate 10 solubile,daca ai prezentare dupa fiecare peste dai 15 bile,10 tari si 5 solubile.
Eu bine,Tu ?

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Praf scrie:ritesco asata ma demoralizeaza pe mine ca in balta este foarte mult peste mare si cand spun mare vorbesc de peste 15 kg dar nu mananca si in discutiile cu voi vreau sa vad unde gresec si ce ar trebui sa incerc.
Nu te baza pe sariturile pestelui din apa ca in reclama de pe Fishing & hunting cand sare si prinde boiliesul din aer, ca sa stabilesti densitatea pestelui in apa. Aia e fictiune.
Daca densitatea de peste e mica sau cel mult medie si tu faci un pat de nada generos (de ordinul kilogramelor de boilies si porumb) si la el vin 3 crapi, e foarte posibil sa aiba prea mare ospatul incat sa agate si momeala ta. :)
In plus, daca e o balta salbatica unde crapul nu a gustat in viata lui momeli confectionate (boilies, porumb preparat etc), e posibil sa nu reactioneze la patul de nada decat la 1 zi dupa ce ai plecat tu acasa. :))

Ce zic baietii aici, in general sunt experiente documentate de ei pe carpodroame. Opiniile lor nici ca pot fi mai pertinente dar nu stiu cat de valabile sunt cifrele lor (in cantitati de nada) pe balti cu populatii reduse.
Am citit la tine ca te-ai dus cu o zi inainte de partida si ai nadit. Din asta am dedus ca nu e vorba de o balta administrata privat ci una salbatica cu acces public. Asta ar explica teoria mea de populatie redusa pentru ca din pacate, nu sunt multi pescarii care pescuiesc in system C&R si pe baltile salbatice.

Praf

Mesaj de Praf »

Dan it mulțumesc de sfaturi.
Balta este privata dar nu este deschisa pescuitului. Acum câțiva ani era deschisa dar din cauza braconajului si a mizeriei lasate in urma de anumiti pescari sa decis sa o inchida. Legat de densitate sunt 100% convins ca exista peste foarte mult peste în balta. Nu cred ca are rost sa discutam de densitatea de peste pentru ca în cazul de fata nu cred ca ăsta e problema. Am nadit cu o zi înainte ca nu am timpul necesar sa stau câteva zile pe balta....și dacă mă gândesc și ăsta poate fi un motiv.
A doua varianta sa zic ca e nămolul dar sincer nu prea cred pentru ca atunci nu prindeam nici caras.
O varianta ar fi ca pestele nu este obișnuit cu ce momeala pescuiesc.....
Cea mai plauzibila varianta e ca am ghinion.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Praf scrie: Cea mai plauzibila varianta e ca am ghinion.
E si ghinionul un alibi confortabil...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Praf scrie:....prin iunie la o partida de pescuit am intalnit un prieten pe balta care pe la ora 17 a prins un crap de 31kg....
Serios acum, ptr. o balta "oarecare", fie ea si privata, o asemenea captura aparea la stiri !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Praf scrie:....prin iunie la o partida de pescuit am intalnit un prieten pe balta care pe la ora 17 a prins un crap de 31kg....
Imagine
Acest amanunt mi-a scapat. Poti sa ne spui ce cantar avea in dotare prietenul?!
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

gabi1 scrie:...... Poti sa ne spui ce cantar avea ...?!
In Lbs ! :D
Ca fapt divers ... merg de aproape 8 sezoane la concursuri, am peste 100 de concursuri la activ si am cantarit peste 10.000 de pesti ... din toti astia, 2 crapi au fost peste 20 kg ! Unul la Tancabesti (23 kg) si unul la Moara Vlasiei (21 kg) ... si au mai fost 4 in intervalul 19.60-19.98 kg. Mai mult, pesti de 17-18 kg, pe care i-am cantarit oficial si i-am fotografiat, ii vad afisati pe facebook de diversi pescari, la valori neoficiale de peste 20 kg ! In principiu, la pescarul de placere, cantarirea de baza e cea "ochiometrica" si dati-mi voie sa ma indoiesc ca cineva, cu exceptia arbitrilor din concursuri care au experienta in treaba asta, nimereste greutatea cat mai exacta a pestilor inainte de a face o cantarire ca la carte. Ultima mostra de "ochiometrie" ne-au furnizat-o niste baieti intr-un concurs pe Moara ... suna noaptea cineva pe arbitrii ... domne' veniti repede ca avem un crap de 25 de kile ! ... arbitrii s-au mirat (nu vazusem nici un crap de peste 20 de kg si hodoronc tronc apare unul de 25) si-au dat fuga sa-l cantareasca. Pe la jumatatea drumului suna iar respectivul...domne', ne scuzati, nu mai veniti ca noi l-am cantarit in Libsi si de-aia am zis ca are 25 de kile ! :lol: Acuma stau si ma intreb ... 25 de lbs vin cam 12 kg ... cat de nauc sa fi sa confunzi aspectul unui crap de 12 kg (o greutate des intalnita) cu un crap de 25 kg (ceva ce probabil nu ai mai vazut vreodata) ?! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

...
ImagineImagineImagineImagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”