Pescuit Crap intrebari

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Praf

Re: Pescuit Crap intrebari

Mesaj de Praf »

Eu stiu ce am vazut si nu are rost sa incep sa ma contrazic pentru ca nu am facut poze si imi pare extrem de rau.
Nu cred ca asta face subiectul acestei discutii.
Ideea acestui subiect e simplu pescuiesc pe o balta cu mult peste si nu resusec nici o captura mai rasarita.
Nu mai stiu daca am scris sau nu dar Duminica trecuta nu am avut nici o trasatura serioasa dar curios a fost faptul ca atunci cand am scos prima lanseta sa plec acasa am agatat ceva destul de mare .
In prima faza am zis ca sa agatat dupa care am observat ca vine spre mine cand fortez putin. Sincer va spun ca eu nu am prins crap romanesc mai mare de 7 kg deci nu am o experienta vasta in driluri...
Am slabit usor frana nu am fortat deloc dar ce a fost curios ca nu sa miscat stanga dreapta mai mult de un metru maxim doi. Dupa vreo 10 minute de adus foarte usor fara sa fortez deloc a inceput sa iasa din apa inaintasul textil moment in care mi-a dat un soc foarte puternic si sa dus . Am zis ca a fost agatat de spate pentru ca senzorul nu a sunat deloc.
Chiar daca a fost agatat de spate a fost un peste frumos si in concluzie a fost langa momeala mea dar nu a mancat...
Oricum e destul de frustrant sa merg pe o balta unde stiu ca este crap mult si mare si sa nu reusesc macar o captura.

gor965
Moderator
Puncte: 0

Mesaj de gor965 »

Praf scrie: Nu mai stiu daca am scris sau nu dar Duminica trecuta nu am avut nici o trasatura serioasa dar curios a fost faptul ca atunci cand am scos prima lanseta sa plec acasa am agatat ceva destul de mare .
Ai agatat orice alceva decat un peste...o craca, o buturga, un cocioc, etc.!
Praf scrie: In prima faza am zis ca sa agatat dupa care am observat ca vine spre mine cand fortez putin.
In mod normal, orice obiect inert vine spre tine cand fortezi un pic.
Praf scrie:Am slabit usor frana nu am fortat deloc dar ce a fost curios ca nu sa miscat stanga dreapta mai mult de un metru maxim doi.
Cam asa se misca o craca sub apa ... are un usor siaj stanga-dreapta.
Praf scrie:Dupa vreo 10 minute de adus foarte usor ... mi-a dat un soc foarte puternic si sa dus .
Craca, bututuruga, cociocul, sau alt obiect submers pe care l-ai agatat a intalnit alt obstacol iar socul respectiv a scos carligul din lemnul putred (uneori poti agata doar cu plumbul).
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Praf

Mesaj de Praf »

gor965 poate sunt eu mai prost da nu am vazut buturuga sau alt obiect sa imi dea soc asa tare ....in fine
Se poate inchide acest topic ca deja o dam in contradicții stupide si in teoria conspirației.
Nu sunt genul care sa discut doar din plictiseala sau lipsa de ocupație am intrat aici doar pentru simplul fapt ca vroiam sa aud sfaturile unor pescari mult mai experimentați ca mine care pot sa imi dea niste sfaturi pe o balta destul de dificila din punctul meu de vedere chiar daca la prima vedere pare usor de abordat.
Oricum va multumesc si va doresc fir intins.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Praf scrie:gor965 poate sunt eu mai prost da nu am vazut buturuga sau alt obiect sa imi dea soc asa tare ....
Daca nu ti-a luat fir, ala n-a fost peste ! Intamplator am pescuit de multe ori in fascine (snop de craci folosit la taluzat malul) si-am facut o groaza de drill-uri cu craci ... asa ca nu vorbesc din plictiseala !
Nu a postat nimeni nimic stupid si nici nu vad unde-i teoria conspiratiei ! Am replicat doar la treaba asta cu drill-ul si la cea cu pestele de 31 kg ... lucruri despre care, bag de seama, esti convins ca ai dreptate si de care, in virtutea lipsei de dovezi, eu unul ma indoiesc sincer ! N-o lua ca pe un afront personal...intrebam toti pescarii de pe forumul asta si-o sa vezi ca, din cei aproape 10.000 de membrii inregistrati, sunt maxim 4-5 care au prins crap de peste 30 kg la viata lor !... si asta cu dovezi, nu pe vorbe ! Oricum, spor la studiat si fir intins in continuare !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Praf scrie: Se poate inchide acest topic ca deja o dam in contradicții stupide si in teoria conspirației.
Praf scrie:Eu stiu ce am vazut si nu are rost sa incep sa ma contrazic pentru ca nu am facut poze si imi pare extrem de rau.
Praf, nu te supara, prietenul tau vine ''pregatit''cu un cantar profesional pentru o eventuala captura a vietii, minunea chiar se intampla fiind intamplator si tu de fata. Baboiul cantareste 31kg si totusi nu ati facut nicio poza. :(
Asta zic si eu ''teoria conspiratiei''... :idea:
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

stoican_mihail

Mesaj de stoican_mihail »

va salut! Am zis sa ma bag si eu in seama cu ocazia asta, Dupa cum spuneti, este o balta destul de mare, parerea mea este sa incercati mai multe locuri. spuneti ca ati folosit boiles, hmmm, parerile sunt impartite, sunt foarte bune intradevar, dar trebuie folosite constant, iar asta tine de bugetul fiecaruia. Acum conteaza foarte mult topografia baltii: structuri, adancime, substrat, etc....Personal, imi place sa pescuiesc, in majoritatea timpului, la porumb(uscat sau preparat). Multi vor spune ca acesta nu face selectia, dar, selectia o poti face doar atunci cand ai trasaturi constante, nu 3,4 sau 10 buc. pe zi. Cand intra un banc de pesti pe vad, iti poti face o parere despre dimensiunea lor, despre frecventa cu care trag, si atunci poti incerca sa faci selectia, din prezentarea monturii sau marimea ei. Pe o balta mare, un avantaj extraordinar este folosirea barcii( pentru sondat, plantat, etc), dar pe o balta de dimensiuni reduse, sansa este sa dai pe un loc cunoscut ca ar tine peste, sau sa incerci sa-l gasesti, asta in decursul mai multor partide. Experienta mea nu este ca aceea unui pescar consacrat, care participa la concursuri, ci pur si simplu, am pescuit pe mai multe balti (total diferite) si, cat de cat am reusit sa-mi formez o parere, dar strict despre baltile unde merg de obicei. Parerea mea este sa insistati, pe localizare si distanta, si apoi pe nada si momeala. Si eu am momentan probleme cu o balticica, dar ii dau eu de cap :wink: :wink: :wink:

Praf

Mesaj de Praf »

stoican_mihail multumesc mult o sa tin cont de parerea ta

ovideli

Mesaj de ovideli »

Praf scrie:gor965 poate sunt eu mai prost da nu am vazut buturuga sau alt obiect sa imi dea soc asa tare ....in fine
ai pescuit vreodata la rapitor :wink: , daca nu atunci crede-l pe cuvant pe gor965, are mult mai multa experienta decat tine

[/quote]Nu sunt genul care sa discut doar din plictiseala sau lipsa de ocupație am intrat aici doar pentru simplul fapt ca vroiam sa aud sfaturile unor pescari mult mai experimentați ca mine care pot sa imi dea niste sfaturi pe o balta destul de dificila din punctul meu de vedere chiar daca la prima vedere pare usor de abordat.[/quote]
sfatul meu ar fi sa studiezi mai intai tot ce inseamna pescuit (dar nu numai pe forum), dupa aceea sa vezi cine este indreptatit sa-ti dea sfaturi in pescuit "pe forum" si apoi sa visezi "la marea captura"
Fişiere ataşate
vise.png
vise.png (168.59 KiB) Vizualizat de 1407 ori
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

Praf

Mesaj de Praf »

Si a venit si prima captura.
Un crap de 4.5 kg la porumb de consum.
Oricum a fost un dril frumos...pana langa mal cand a inceput scandalul, dar finalizat bine.
La boilies nu a vrut deloc, oricum o sa mai incerc poate reusesc sa ii invat sa manance si bile.

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Ce distanta este pana in malul de vis-a-vis ? Si cam ce adancimeare apa ?
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”