Buna ziua la toata lumea.
Sunt nou aici iar daca fac greseli va rog sa imi atrageti atentia.
Sunt un pescar de crap cu experienta slaba as putea spunde deoarece timpul pe care il am este destul de limitat.
In ultima vreme merg pe o balta unui prieten....destul de mare unde nu se pescuieste deschis.
Este o balta destul de mare cu foarte mult peste DAR crapul nu raspunde la nici un fel de momeala.
Asa cum am zis din cauza timpului limitat de care dispun nu pot sa pescuiesc decat partide de cate o zi.
In prima partida efectuata in aceasta vara am pescuit cu momitor si cu diverse momeli pe firul de par sau in carlig, am renuntat sa pescuiesc cu momitor deoarece este foarte mult caras si nu reusesc sa atrag crapul. In a doua partida am fost si am nadit cu o seara inainte cu porumb(5kg) tare si cu boilisuri (5kg)-squid cu capsuna, iar rezultatu a fost zero.
Am observat ca este mult namol DAR nu cred ca asta sa fie un impediment deoarece carasul se hraneste frenetic cu momitor si pufarine aruncat in namol.
Am decis sa scriu aici deoarece vreau sa aud mai multe pareri ale unor oameni cu experienta.
Repet am pescuit cu porumb cu pop up cu diverse arome, boilies pop up, boilies solubil, boilies tare.....diverse arome cum ar fi fructe,boilies frankfurter sausage etc.
Balta are un potențial extraordinar si aici ma refer la exemplare capitale as putea spune de peste 25 kg.
Pai in primu rand ai nadit exagerat de mult 5 kg de porumb si 5 kg de boilies,incearca sa cauti un loc cu namol mic daca nu gasesti o zona curata.Daca pescuiesti in namol foloseste forfac mai lung 25 cm,plumb usor si doar momeala flotanta pe carlig,nu folosii momitor,nadeste cu seminte,amestec de canepa,porumb,seminte pasarele,porumb floricele,doar inmuiate 24 de ore si fierte 30-40 de minute,arunca dimineata maxim un kilogram pe locul unde pescuiesti.Fereste bilele pana prinzi primii crapi la seminte si sa fi sigur ca are balta crap.Astea sunt sfaturi la modul general.
Am facut dupamasa 2 paturi de nada 1 cu boilies cum am zis si unul cu porumb la vreo 10 metri distanda unul de celalalt.
Ideea e ca nu a raspuns deloc nici macar un ciortan.
Crap este foarte foarte mult dar e cam salbatic si nu a fost hranit de foarte foarte mult timp.
Ok am inteles punctul tau de vedere cu momirea excesiva dar nu am avut nici o trasatura de crap decat 2 carasi
Am pescuit cu forfac intre 15 si 30 cm si cu popup-uri gandinduma ca asa o sa evit namolul ce este curios e ca am pescuit cu momitor fix si forfac sub 10 cm si carasul nu avea nici o problema .
Dupa cum iti zic,nu pescui cu boilies pentru inceput,pescuieste cu seminte simple,neaditivate,incearca si un pop-up la carlig dar si cate 2-3 boabe de porumb pe fir de par,cauta o structura pe balta ,un copac in apa,ceva plaur,stuf,etc si pescuieste in apropiere,nu nadii mult.Ca si o alternativa,cauta unul din locurile de mai sus si arunca in fiecatre zi 2-3 maini de seminte timp de o saptamana,iar apoi pescuieste pe locul acela.Ai putea sonda fundul cu un plumb poate gasesti un loc tare,in consecinta la fel nadesti acolo mai multe zile la rand si perseverezi.
Nimeni nu o sa poata sa iti dea o momeala minune sau o strategie minune.In pescuitul crapului trebuie sa perseverezi.Daca este crap,va raspunde mai repede sau mai tarziu.In general crapii se gasesc in jurul structurilor cum ar fi copaci scufundati,stuf,prag,platou,in general raspund mai bine pe un fund tare decat pe un fund malos.Tu esti singurul care poate rezolva dilema asta,ia-o ca pe o provocare,vei fi de doua ori mai satisfacut cand vei prinde primul crap.
P.S in general la boilies pestele raspunde putin mai greu,ar trebui sa iti petreci minim 48 de ore pe balta ca sa iti faci o idee,dar mai ai si varianta sa nadesti un loc 1-2 saptamani si sa pescuiesti apoi pe el.De asta eu iti recomand semintele semple.
Ai mare dreptate , stiam si eu ca trebuie incercat mai mult timp pana descopar exact ce merge mai bine.
Oricum a fost destul de ciudat ieri pentru ca nu am avut decat o trasatura un caras la porumb iar la final cand am scos betele am agatat ceva mare....pana in 3 metri de mal a venit greu dar fara sa se zbata deloc a venit perpendicular pe mine fara miscari stanga dreapta puternice iar in 3 metri cand a inceput sa iasa inaintasul din apa mi-a dat un soc puternic si a scapat... ciudat e ca nu a tras deloc, nu lam agatat pe trasatura ci cand am scos batul....deci indiferent daca a fost accidental agatat sau nu inseamna ca a fost aproape de momeala mea.
Un prieten de al meu destul de priceput as putea spune la crap a zis ca asa se comporta in general crapi foarte mari.
Oricum dupa cum am simtit a fost bine peste 10 kg.
O sa fac cum ai zis o sa ma duc sa momesc cu seminte cateva zile inainte de partida de pescuit sa vad ce se intampla asa.
Sper doar ca sa nu atrag carasul pentru ca e foarte foarte mult si daca il atrag sa terminat bucuria.
Am mai fost cu cineva si a pescuit cu plumb cu arc si 1 carlig cu porumb si vreau sa iti spun ca dupa vreo 15 lansari in acelasi loc cu 2 bete nu reusea sa le puna pe amandoua in apa de la trasaturile de caras.
Din acest motiv am optat pentru boilies ,dar se pare ca nu merge asa.
Sper sa nu ma repet dar credema ca am pescuit cu vreo 8 tipuri de boilies in 3 partide de pescuit in speranta ca o sa raspunda la vreo varianta.
Sunt constient de faptul ca nu imi poate spune nimeni ce sa fac exact dar am zis sa cer niste sfaturi
Salut !
In primul rand trebuie sa urmaresti putin balta ,sa vezi pe unde isi fac prezenta crapii !
Cauta o zona fara namol ,nadeste cu pelete ,dar mai mari ,gen robin red de la Dynamite de 18-20,+spartura de boilis si boilisuri ,pentru ca sa eviti carasi .Pescuieste cu plumb ,nu cu momitor !
Nu mai folosi 8 feluri de boilis ,alege 1-2 feluri in care sa ai incredere ,de preferat ar fi fara aroma fiind balta salbatica !
Acum doi ani ,la fel am pescuit pe o balta salbatica ,unde nu se pescuia si dupa 10 ore prindeam la boilis mai bine ca la porumb !
Fir intinse !
Are dreptate ovi,doar ca timpul difera,poti sa ai prezentare in 2-3 ore,dar poti sa astepti si 2-3 zile,depinde si de densitatea de peste din balta,hrana naturala etc
ovisb multumesc de sfat in primul rand
Balta are cam peste tot namol, am incercat sa sondez dar cam peste tot acelasi rezultat.
In ultima partida de pescuit am folosit boilies CPK am nadit 4 kg cu o seara inainte de a pescui din care 3 kg bile tari si 1 kg solubil squid cu capsuna. Am dat printre si un kg de bile solubile cu carnat de la Senzor iar a doua zi rezultatul a fost zero. La aproximativ 10 metri am dat vreo 5 kg de porumb cu racheta si la fl a doua zi nici o trasatura in acel loc.
Crapi sunt peste tot pe balta la modul la care pescuiam la spinning de plictiseala si la maxim 1 metru de mal sare crap de peste 7-8 kg...
Am observat cu o partida in urma un loc pe balta unde crapul isi facea de cap, pur si simlu apa clocotea de peste si am pus o lanseta cu porumb exact intre ei dar nimic.
Eu am inteles ca trebuie sa insisti dar nu am nici macar o idee ce mai pot sa schimb.
ritesco asata ma demoralizeaza pe mine ca in balta este foarte mult peste mare si cand spun mare vorbesc de peste 15 kg dar nu mananca si in discutiile cu voi vreau sa vad unde gresec si ce ar trebui sa incerc.