Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Nu pricep de ce ai pus marlanii in ghilimele. DA, e o marlanie manifesta treaba asta! A, ca poti fi marlan legal, aia nu te face mai putin marlan.shahjaban scrie:Ai fi surprins sa vezi ce de "marlanii" din astea fac germanii si americanii . Foarte multi cumpara , folosesc si returneaza du 2-3 saptamani ....
Diferenta este ca in online produsele nu se pot vedea real.ionut72 scrie:
Daca-i pe asa, de ce sa ne rezumam doar la magazinele online, de ce sa nu poti returna orice produs, inclusiv pe cele cumparate din magazinele fizice, din orice motiv si/sau fara nici un motiv, in termen de 14 zile? Care ar fi diferenta? Evident, nici una, cand returul se poate face fara un motiv intemeiat.
Ti-ai creat o impresie gresita, nu asmut pe nimeni impotriva nimanui (am spus mai inainte, nu am nicio problema cu nici un magazin de pescuit), am vrut doar sa va supun discutiei o problema de care ne lovim toti pina la urma de la cumparator pina la patron de magazin.ionut72 scrie:Ovideli, esti genul de persoana patrunsa de spirit civic, care asmute politia locala pe babele care vand o legatura de marar la marginea drumului? Ca impresia asta o lasi dupa topicul asta.
Dan Mitranescu scrie:Diferenta este ca in online produsele nu se pot vedea real.ionut72 scrie:
Daca-i pe asa, de ce sa ne rezumam doar la magazinele online, de ce sa nu poti returna orice produs, inclusiv pe cele cumparate din magazinele fizice, din orice motiv si/sau fara nici un motiv, in termen de 14 zile? Care ar fi diferenta? Evident, nici una, cand returul se poate face fara un motiv intemeiat.
Aha, deci nu, legislatia nu e buna, ci de-a dreptul cretina!Returul " fara niciun motiv " trecut in lege este ca sa nu o mai lungim .![]()
Procedezi gresit, zic unii de pe aci, astfel incurajezi ilegalitatile comise de catre magazine!P.S. nu am returnat niciun produs niciodata si nici garantii nu semnez. Nu am avut probleme niciodata. Cred ca este cineva sus care supravegheaza si astea.
Pai, nu, legea tocmai ca e gresita exact din acest motiv: ca pacalelile nu se incearca doar de catre o singura parte, ci de ambele.ovideli scrie:Din punctul meu de vedere Dan are dreptate, legea este foarte buna, atit pt cumparator dar si pt magazin, problemele apar atunci cind unul din cei doi semnatari ai contractului la distanta incearca sa se pacaleasca unul pe altul.ionut72 scrie:Ovideli, esti genul de persoana patrunsa de spirit civic, care asmute politia locala pe babele care vand o legatura de marar la marginea drumului? Ca impresia asta o lasi dupa topicul asta.
ionut72 scrie:Sa exemplific ce vreau sa spun: pe 15 februarie plec pentru 2 saptamani in Olanda, perioada in care am de gand (si) sa pescuiesc la stiuca, cat voi putea de des (vreau sa-mi bat recordul, ramane de vazut daca voi si reusi, am totusi mari sanse, avand in vedere ca PB-ul e de 88 cm, iar lacurile unde voi pescui, Gooimeer si Eemeer, adapostesc sute de exemplare de peste 100 cm - recordul lacurilor este de 141 cm). Plec cu avionul, deci nu pot sa-mi iau lansetele de spinning cu mine (nu intra in bagaje). Aveam de gand sa cumpar unele de acolo, dar, dupa acest topic, mi-a venit o idee "stralucita". De ce as fi prost sa le cumpar, cand pot foarte bine sa le comand online, sa le pescuiesc 2 sapatamani si, apoi, sa le returnez senin?
De prisos sa spun ca nu ma voi preta niciodata la asa ceva, desi as fi acoperit de legislatie.
Mai bine iti trimit eu o lanseta cu imprumut ( poate-ti place si vrei sa o platestiionut72 scrie:Sa exemplific ce vreau sa spun: pe 15 februarie plec pentru 2 saptamani in Olanda, perioada in care am de gand (si) sa pescuiesc la stiuca, cat voi putea de des (vreau sa-mi bat recordul, ramane de vazut daca voi si reusi, am totusi mari sanse, avand in vedere ca PB-ul e de 88 cm, iar lacurile unde voi pescui, Gooimeer si Eemeer, adapostesc sute de exemplare de peste 100 cm - recordul lacurilor este de 141 cm). Plec cu avionul, deci nu pot sa-mi iau lansetele de spinning cu mine (nu intra in bagaje). Aveam de gand sa cumpar unele de acolo, dar, dupa acest topic, mi-a venit o idee "stralucita". De ce as fi prost sa le cumpar, cand pot foarte bine sa le comand online, sa le pescuiesc 2 sapatamani si, apoi, sa le returnez senin?
De prisos sa spun ca nu ma voi preta niciodata la asa ceva, desi as fi acoperit de legislatie.
Daca este asa cum spui de ce facem recomandari de genul dute in magazin si vezi cum ti se pare mulineta sau lanseta, pipaie, atinge si dupa aceea vezi cum te impaci cu ea in lansare.ionut72 scrie: Nu e nici o diferenta, nu vorbim despre situatiile in care descrierile din online n-au nici o legatura cu realitatea. Ca, atunci, da, e absolut firesc ca produsul sa fie returnat. Nimeni nu contesta asta.
Ci ne referim la cazul in care, o.k, n-ai vazut produsul real, l-ai cumparat totusi, l-ai folosit (sic!) si, fara nici un motiv intemeiat, legislatia tampa iti da privilegiul (ca n-are nici o legatura cu dreptul) sa-l inapoiezi ... pentru ca poti! Ceea ce este o magarie, sustinuta legal, si de catre stat si de catre legiuni de rataciti, carora le-a umplut capul, acelasi stat, de asa-zise "drepturi"