coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Avatar utilizator
sportiv7pescuit
Mesaje: 185
Membru din: Mar Mai 08, 2012 8:43
Puncte: 0
Localitate: Campina
Contact:

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de sportiv7pescuit »

Stoica dragos scrie:
sportiv7pescuit scrie:
Rahan scrie:"sportiv7pescuit"
In topic se face referire la modelul EURO WORLDWIDE si acela sigur nu e "full inox" ....

Am trait s-o aud si pe asta!, eu il am de 2 ani si nu am ce sa-i reprosez este full inox si sunt foarte multumit, de sky pod nu pot sa zic nimic deoarece nu am avut. Sa faca solarul si variante de EURO WORLDWIDE care nu sunt "full ionx"?, este pentru prima data cand aud asa ceva, dar orice este posibil.
E semn bun daca ai trait sa o auzi si pe asta si ca sa nu zici ca sunt baiat rau...in premiera pentru tine tin sa te anunt ca exista si varianta EURO WORLDWIDE realizat dintr-o combinatie de inox+fibra de carbon.Modelul tau la "nastere" a fost botezat WORLDWIDE,model care prin adaugarea acelui kit de conversie a devenit tot un EURO WORLDWIDE (cel cu carbon s-a "nascut" in zona EURO,deci...).Hai sa punem frana cu geneza asta ca nu ajungem nicaieri...O seara buna.
cred ca subiectul topicului era comparatia intre sky si euro worldwide de INOX ... nu cel de carbon care are si denumirea worldwide pod advanced carbon composite ....acel kit de conversie este practic transformarea lui worldwide de la pescuitul tipic englezesc "scurt" la pescuitul european .... am vazut ca de la inceputul topicului sustii ca fox este mai ..., mai... , mai... mai bun ... eu inteleg ca esti un fan sky pod, dar nu ai cum sa zici ca euroworldwide de la solar " INOX" este mai slab ca fox-ul ... intradevar skypod-ul nou este super stabil si bun dar dupa un sezon de pescuit, poate doua isi pierde stabilitatea miscanduse din cauza acelor sisteme de plastic ...pe cand solarul este la fel de stabil si dupa 5 ani
Indiferent care ar fi comparatia,sky-ul una peste alta ar fi prima alegere a unui pescar care are habar de ele (vezi topicuri deschise pe aceasta tema si pe alte site-uri!).Mi-am permis sa spun "habar" deoarece tind sa cred (de fapt sunt sigur!) ca unii dintre voi "vorbesc" , dar nu au avut personal cele 3 modele (sky si carbon sau inox de la solar).Cand cereai acum cativa ani celor de la crapmania.ro (BF era micut,nici nu auzisem de el) modelul EURO WORLDWIDE...se stia ca faci referire la varianta carbon-inox (restul era doar WORLDWIDE + acel kit de conversie).In fine,eu nu am avut probleme cu niciunul,le-am vandut pur si simplu ca vroiam un upgrade (nu am avut reclamatii de la cumparatori,rodpodurile aratau impecabil si dupa 2 sezoane -mai putin sky-ul :mrgreen: ,avea cateva zgarieturi pe picioare).In "filmul" meu (dupa cum zice RAHAN :lol: ),totusi sky-ul mi-a parut mai stabil si mult mai comod decat cele 2 "bijuterii" de la solar.Acum dupa atatea upgrade-uri (impropiu spus,pt ca unele modele au fost mai proaste decat "fostele" !) am ajuns la NICK 95 (sunt FAN Meccanica Vadese !!!) si sigur acesta este cel mai bun rodpod care l-am avut (nu exista termene de comparatie cu alte marci-nu modele de la Meccanica!).Numai bine...

Avatar utilizator
sportiv7pescuit
Mesaje: 185
Membru din: Mar Mai 08, 2012 8:43
Puncte: 0
Localitate: Campina
Contact:

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de sportiv7pescuit »

gor965 scrie:
max-carpfishing scrie:.............
I-a sarit Nick 95 in apa!!!...Chestia asta se poate intampla doar daca rod podul este montat cand e furtuna,in pozitia normala cu picioarele inaltate la maxim,altfel daca il montezi cu cap,nici uraganul Katrina nu il poate clinti. :wink:
Am mentionat patania lui Nini nu ca sa sugerez ca Nick 95 ar fi un rodpod instabil ci doar ca sa se stie ca uneori, in anumite conditii, poate sa se rastoarne . Nu stiu cati pescari stau sa studieze in timpul unei furtuni, directia si viteza vantului la rafala, portanta lansetelor si a firelor, ptr. ca apoi sa regleze pozitia picioarelor rodpod-ului ca sa-i schimbe centrul de greutate.

Ai pus punctul pe " i " cu acest "studiu" !!!Bravo...cine stie,stie... :wink:

lucian_dj
Mesaje: 317
Membru din: Lun Mar 14, 2011 23:10
Puncte: 0
Localitate: craiova

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de lucian_dj »

Daca nu stiati Nick95 are configuratie si de ski pod plus ca are si gauri de ancorare in picioare.

apostelicescu
Mesaje: 15
Membru din: Lun Iul 14, 2014 13:28

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de apostelicescu »

Imi poti spune, te rog, cum a fost ancorat nick-ul ? Are talpicile lui? Multumesc

Alexandru Mihai
pescar de competitie
Mesaje: 2308
Membru din: Vin Mar 19, 2010 17:36
Puncte: 0
Localitate: București

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de Alexandru Mihai »

apostelicescu scrie:Imi poti spune, te rog, cum a fost ancorat nick-ul ? Are talpicile lui? Multumesc
A fost legat cu o sfoara de ponton, se vede în cea de a doua poza.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Avatar utilizator
nono
Mesaje: 198
Membru din: Mie Noi 13, 2013 14:28
Puncte: 0
Localitate: Cluj

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de nono »

neancorate, cam toate modelele de rod-pod (indiferent cat de scumpe ar fi) se rastoarna la un vant puternic, am patit-o cu skypod-ul si un prieten cu worldwide !!! problema am rezolvat-o cumparand skypod feet care se ancoreaza cu pegs-uri de cort in pamant sau holsuruburi in ponton!!! intr-adevar sunt plusuri si minusuri la cele doua modele (din topic), fiecare ce prefera, personal as alege skypod-ul si dpdv al culorii, formei si al stabilitatii, worldwide mi se pare foarte firav cu toate ca e inox si un mare minus: STRALUCESTE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: lucru care, pescari de crap fiind, il evitam !!!!!!

Avatar utilizator
freespirit
pescar de competitie
Mesaje: 2059
Membru din: Mie Feb 17, 2010 2:36
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de freespirit »

Nu am am avut suportul(rod-pod-ul) de la Solar, însă, după ce am 2 Sky-pod-uri complete, inclusiv tălpile de fixare, din 2007, deşi nu pot spune că, după aproape 14 ani, nu ar fi stabile, deşi, într-adevăr, au apărut nişte jocuri din cauza îmbinărilor din plastic, iată minusurile pe care le-am constatat, personal, pe lângă aceste jocuri din articulații, prima problemă se referă la fermoarele husei/genții de transport, care, la ambele Sky-pod-uri, a existat de când le-am cumpărat, din magazin, noi, a doua problemă constă în faptul că se mătuieşte vopseaua neagră, a treia problemă este că se infiltrează apa, în picioarele telescopice - şi nu, numai, am observat că trebuie să scurgi apa care ajunge şi-n elementul central, telescopic, al suportului, a patra problemă este că tronsoanele drepte, tubulare, pe care se sprijină cele 2 bare(buzz-bar) pe suport au nişte dopuri din plastic, care, în timp, vor începe să se mişte, şi, dacă nu eşti atent, rămâi fără ele, a cincea problemă este mai penibilă, din punct de vedere al proiectării, şi anume, la cele 2 poziții centrale de la bara(buzz-bar) pentru susținerea senzorilor/suporturilor pentru mânerul lansetelor, nu au fost în stare să rezolve problema fixării pieselor din alamă în care se înşurubează senzorii sau suporturile pentru mânerul lansetelor, nici problema fixării elementelor din plastic negru, de deasupra pieselor din alamă, astfel, dacă scoți senzorii, aceste componente vor respecta legea gravitației(am şi conectori rapizi, dar, totuşi, mi se pare jenant, să proiectezi un produs, la acest nivel, cu asemenea preț, în halul acesta), a şasea problemă îmi dă de furcă din 2018, şi anume faptul că piesele din alamă cu filet pe care se înşurubează picioarele sunt fixate cu nişte bolțuri/ştifturi randalinate la un capăt, şi, ce să vezi, prin 2008, m-am trezit cu un bolț, lipsă, pe Hermes, iar anul acesta, pe Stânga Gorgan, am pățit acelaşi lucru, la al doilea Sky-pod. De atunci, abia anul acesta am căutat mai mult un strungar, am găsit vreo 3, am găsit şi electrozi din inox - că "aristocrații" de la Fox au scos Sky-pod-ul din producție, şi, bineînțeles, ca să-şi "respecte" blazonul, nu mai oferă nicio piesă de schimb pentru Sky-pod - de 4 mm, dar primul strungar nu a reuşit să-mi şi randalineze ştifturile/bolțurile pe care mi le-a făcut din electrod din inox, din cauza durității materialului, să vedem cum a reuşit, parțial, randalinarea, la al doilea strungar.
În concluzie, la prețul şi la pretențiile producătorului Fox, este de nepermis, "dă cu minus", în cazul Sky-pod-ului, mai ales că este vorba despre 2 exemplare care au avut aceleaşi probleme, deci, nu este o excepție.
P.S. Apropo, problemele cu fermoarele sunt destul de des întâlnite la bagajeria Fox, mai am nişte genți Evolution cu aceleaşi probleme, care nu se pot rezolva până nu schimbi tot fermoarul, nu rezolvi nimic dacă schimbi doar cheița.
P.S. După ce am văzut suportul Hakuyo, la un amic, pe Dreapta Gorgan, nu am ce să comentez, comparativ cu Sky-pod-urile mele, diferența în plus la preț este total nejustificată, la Fox.
Mai bine sa taci, sa fii considerat prost, decat sa vorbesti, ca sa inlaturi orice dubiu!
Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

Avatar utilizator
freespirit
pescar de competitie
Mesaje: 2059
Membru din: Mie Feb 17, 2010 2:36
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: coparatie rod pod SKY POD FOX EUROWORLDWIDE SOLAR

Mesaj de freespirit »

De la Fox, evident, nu mai poți comanda nimic, nu mai există, iar cei doi strungari nu au putut imprima randalina dreaptă pe bolțurile din electrodul de inox, deci, rămâne ca-n gară!
Mai bine sa taci, sa fii considerat prost, decat sa vorbesti, ca sa inlaturi orice dubiu!
Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”